Bowdy heeft inmiddels een baasje

Naam: Bowdy
Ras: Kruising Amerikaanse Stafford
Reu/teef: Reu
Leeftijd: 9 maanden
Gecastreerd: Ja
Geënt en gechipt: Ja
Gewicht: 30 kilo
Schofthoogte: 60 cm
Verblijfplaats: Dierentehuis Stevenshage Leiden

Over asielhond Bowdy

Bowdy krijgt extra training van stichting Hond in Nood omdat hij inmiddels in zijn jonge leven al twee baasjes heeft gehad. Hij is pas 9 maanden en zit in de puberteitsfase, wat van een nieuwe eigenaar geduld en begrip vergt. Dat geldt in principe voor elk ras in de puberteit maar Bowdy is een flinke jongen en niet iedereen kan koel blijven als een hond van 60 kilo je op de proef stelt.

Bowdy heeft het erg naar zijn zin bij de trainingen. Hij leert natuurlijk de basis oefeningen zoals “zit” “af”  “blijf” en “volg” , maar waar wij ook tijdens de trainingen aandacht aan besteden is dat hij aandacht heeft voor zijn “baasje” , in dit geval de trainer. Aandacht voor de trainer terwijl er een fietser, jogger of step langskomt, snel bewegende personen waar veel honden achteraan willen en natuurlijk geen gewenst gedrag is. Bowdy leert daar geen aandacht aan te besteden en gewoon bij de trainer te blijven lopen. Veel aandacht voor de baas is immers voor een hond een must omdat daar de informatie vandaan komt die hij nodig heeft, daar de steun vandaan komt die hij nodig heeft en een hond die aandacht heeft voor zijn baas kun je alles leren.

Ook leert Bowdy dat niet alles mag en wat allemaal wel mag. Het is niet iets wat alleen Bowdy moet leren maar een nieuw baasje kan ook leren hoe er mee om te gaan zodat Bowdy geen succes heeft en zijn baasje niet tot wanhoop drijft wie de langste adem heeft.

Was het maar zo makkelijk als het klinkt en met enige ervaring is het ook niet zo moeilijk, Bowdy is eigenlijk een schat van een hond. Maar toch zit hij in het asiel op zo’n jonge leeftijd en is er al twee keer afstand van hem gedaan. Bezint eer ge begint is zeker van toepassing bij Bowdy, maar begint u er toch aan, dan willen wij u graag kosteloos helpen.

Klik op onderstaand icoon en typ #bowdystevenshage in de zoekbalk

Filmpjes Bowdy op Instagram

Contact

Bowdy is van dierentehuis Stevenshage te Leiden en gaat wekelijks (meestal op woensdag) met ons mee voor extra training. Bij interesse in Bowdy dient u contact op te nemen met het asiel. Zou u in aanmerking willen komen de nieuwe eigenaar van Bowdy te worden en zou u hem graag willen zien tijdens de training dan is dat natuurlijk mogelijk. Neem wel eerst contact op met het asiel om in aanmerking te komen voor het adopteren van Bowdy.