Whiskey is geadopteerd

Naam hond: Whiskey
Geboren in: Roemenië
Ras/soort: Basset Hound
Reu/teef: reu
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Geënt: ja
Gechipt: ja
Gewicht: 25 kilo
Geboortedatum: 15 februari 2014
Adoptiekosten: € 225,-

N.B. Geadopteerd in Son en Breugel

Over Whiskey in het kort

Kan alleen thuis blijven: ja, met een andere hond
Kan met kinderen: ja
Kan met katten: ja
Kan met anderen honden: ja
Kan mee in de auto: ja, maar niet van harte
Kent basiscommando’s: nee 😀
Kan los lopen: ja/nee (Whiskey gaat alle honden en mensen begroeten)
Jachtinstinct: kikkers en padden zoeken
Extra verzorging vereist: ja, hangoren en lipplooien schoonmaken (zie verder ” aandacht m.b.t. verzorging”)

Geschiedenis van Whiskey

Whiskey komt uit Roemenië en is al eerder in opvang en geadopteerd geweest op 22 augustus 2016 door Remco. Bij Remco had Whiskey twee en een half jaar een prachtig leven, met veel honden- en kattenvriendjes. Met veel verdriet heeft Remco de beslissing moeten nemen hem opnieuw te laten herplaatsen, vanwege zijn gezondheid kan hij Whiskey niet meer goed uitlaten.

Bekijk hier de pagina van Whiskey ten tijde van zijn zoektocht naar een baasje in 2016.

Meer informatie over Whiskey

Verhaal over Whiskey door Remco, Whiskey’s eerste baasje in nederland:

Whiskey is een lieve Bassethound-reu geboren in februari 2014.

In 2016 is hij aan mijn roedeltje toegevoegd, nadat hij via Hond in Nood vanuit opvang in Roemenië naar NL is gekomen. Nu heb ik het verdrietige besluit moeten nemen om hem te moeten herplaatsen omdat mijn gezondheid de afgelopen tijd achteruit is gegaan.

Whiskey is een lieve, aanhankelijke hond die alles en iedereen aardig vindt. Als hij maar aandacht krijgt. Andere honden zijn leuk, andere mensen zijn leuk en ook met Ozzy de kater kan hij prima opschieten.

Bij ons leefde Whiskey samen met 2 andere teefjes (1x jack Russell kruising en 1x Galgo) en Whiskey speelt graag veel en lomp met hen.

Het kleine teefje is er niet van gecharmeerd, maar dat interesseert Whiskey niet, hij blijft doorgaan ondanks dat zij hem afsnauwt. Met de grote Galgo kan hij heerlijk lomp spelen en rennen, om daarna tegen haar aan in slaap te vallen op het hondenbed, of op de bank.

Whiskey is echt een hond die een soortgenoot moet hebben die ook graag tegen een andere hond aan slaapt. Hier ging hij iedereen (inclusief de kat) af om maar bij iemand te kunnen liggen.

Andere honden die op bezoek komen accepteert hij ook zonder problemen.

Bij ons wonen ook nog kippen (in een ren). Daar deed hij niets mee. In het begin wurmde hij zich door het hek om in de ren het kippenvoer op te eten. Dan zat hij rustig tussen de kippen te wachten tot je hem zag.

Whiskey is alleen geobsedeerd door kikkers en padden, blaffend en springend laat hij weten dat hij er eentje gevonden heeft.

Even alleen blijven kan Whiskey wel, mits in het gezelschap van een andere hond. Maar Whiskey is geen hond om structureel langer alleen te laten.

Buiten, tijdens het spelen, is Whiskey (als echte brak) vocaal ingesteld. Hij kan soms een tijdje gewoon staan blaffen om de aandacht van de andere honden te trekken.

Woont u in een rustige buurt, dan is dit wel iets om rekening mee te houden.

Autorijden is niet Whiskey’s grootste hobby. De laatste tijd springt hij wel zelf de andere hond achterna om op de achterbank te gaan zitten. Maar hij wilde eerst uit onzekerheid wel eens een plasje doen. Even goed laten uitplassen voor hij de auto ingaat helpt hiertegen.

Whiskey vindt wandelen heerlijk en kan echt uren wandelen. Geen ingedutte Basset dus, maar behoorlijk uithoudingsvermogen en hij geniet hier erg van.

Whiskey is als Basset behoorlijk eigenwijs en een echte clown. Hij heeft wel behoefte aan enige structuur en overwicht.
In huis zoekt hij veel aandacht van je en je moet hem dat soms ook verbieden en wegsturen, anders ligt hij ieder moment van de dag bij je op schoot en wil dan ook niet meer van de bank af.

Naar bezoek is Whiskey enthousiast en springt soms tegen mensen op, bij kinderen is hij wel voorzichtig.

In nieuwe situaties “markeert” Whiskey de omgeving vaak eerst een keer.

Al met al is Whiskey een erg lieve, heerlijk eigenzinnige hond, dol op eigenlijk iedereen!

Remco

Verhaal van Thomas, het gastgezin waar Whiskey nu verblijft:

Whiskey is op 26 januari 2019 bij ons in opvang gekomen en woont bij mijn moeder, mijzelf en de katten. Het is een schat van een hond waar geen kwaad in zit. Buiten komt hij helemaal tot leven. Hij wil naar alle honden toe om te spelen. Ik heb hem op een tuigje en had er rekening mee gehouden dat hij zou kunnen trekken aan de lijn. Ik heb een stevige flexi rolllijn en merk dat hij eigenlijk weinig trekt als hij wat meer ruimte heeft. Eigenlijk vindt ik het wel prettig zo en het loopt relaxt.

Binnen is Whiskey bij ons heel rustig. Een beetje te rustig in verhouding met zijn vrolijkheid buiten. We merken dat hij wel een hondenvriend mist in huis. Alleen thuis blijven vindt hij best moeilijk zonder andere hond. De buurvrouw vertelde dat hij had geblaft toen we niet thuis waren.

Voor Whiskey is het dan ook een must dat er een andere hond woont bij zijn nieuwe baasje, een hond die het leuk vindt om lekker te spelen en het accepteert dat Whiskey graag samen slaapt met en tegen de andere hond. Andere vereisten zijn dat de tuin goed is afgesloten want Whiskey is een koning in ontsnappen. Zijn nieuwe baasjes moeten niet dagelijks te lang van huis zijn en veel willen wandelen.

Aandachtspunten m.b.t. verzorging:

  • Om ontsteking tegen te gaan moeten de hangoren regelmatig (1x per 2 weken) met Otoclean worden behandeld. Een ampul per oor. Er hoopt zich snel oorsmeer op.
  • Zijn lipplooien moeten worden schoongemaakt met Chloorhexidine doekjes (om de dag)
    Anders smet het en kan het gaan stinken.
  • Whiskey krijgt Adult brok van Hill’s, 2x per dag 1 mok. Hij wordt snel te dik en is rond de 25 kilo mooi op gewicht.

Contact

Denkt u het juiste baasje voor Whiskey te zijn en zou met hem willen kennismaken? Neem gerust contact met ons op.

Filmpje van Whiskey