Bim is herplaats via eigen netwerk

Naam hond:  Bim
Ras/soort: Kruising
Reu/teef: Reu
Gecastreerd: Ja
Geënt: Ja
Gechipt: Ja
Schofthoogte: +/- 40 cm
Gewicht: 11 kg
Geboortedatum: 4-11-2009
Adoptiekosten: €125,-
Verblijft bij de huidige eigenaar in: Numansdorp

Let op: niet meer beschikbaar

Over Bim in het kort

Kan alleen thuis blijven: Ja, met soortgenoten, anders onbekend
Kan met kinderen: Kinderen ouder dan 12 jaar
Kan met katten:  Onbekend
Kan met anderen honden:  Ja
Kan mee in de auto:  Ja
Kent basiscommando’s: Ja
Waaks: Redelijk
Kan los lopen:  Ja
Jachtinstinct:  Nee
Gedrag op straat:  Trekt niet, kan fel/angstig reageren op onverwachte situaties. Blaft dan. Wel goed/makkelijk te corrigeren.
Gedrag naar bezoek: Bij onbekenden, onzeker. Zoekt later wel toenadering maar is hierin afwachten. Naar bekenden is hij onwijs vriendelijk en dolblij om deze weer te zien.

De geschiedenis van Bim

Bim is in Bulgarije op straat gevonden al pup. Is vanuit Bulgarije naar mij gekomen, hij was toen 4 mnd oud. Heeft bij mij altijd met 1 soortgenoot geleefd, en nu met 2 soortgenoten.

Reden van afstand

Voor mijn gevoel past Bim niet goed in de huidige gezinssamenstelling. Dit lijkt te druk voor hem. Hij zondert zich steeds vaker af en fleurt op, op het moment dat alle aandacht naar hem gaat. Helaas kan ik hem dit niet altijd bieden en veroorzaakt dit ongenoegen in de roedel. Daarom ben ik op zoek naar een rustig gezin waar de eigenaar vaak thuis is, zonder drukke/jonge kinderen.

Meer informatie over Bim

Bim is in het begin wat onzeker. Kan dan even blaffen maar bij juiste benadering zal hij je snel opzoeken. Hij is gek op aandacht, houdt van wandelen en loopt bij mij eigenlijk altijd los. Bij het benaderen van mensen of andere honden doe ik hem altijd vast. Hij kan dan namelijk wel eens uitvallen. Mijn ervaring is echter wel dat als ik Bim in zijn eentje mee neem, hij eerder onderdanig is naar andere honden dan dat hij lelijk doet. Bim luistert goed, en laat zich dan ook makkelijk aanlijnen. Bim loopt nooit weg maar loopt je ook niet voor/op de voeten. Snuffelt wat rond. Bim is extreem goed zindelijk. Is blij als ik zijn riem pak maar zal nooit ‘zeuren’ dat hij naar buiten wil.
Bim zit bij mij regelmatig een dagdeel alleen, wel is hij dan bij zijn ‘vrienden’. Dit gaat prima. Hij is wel altijd dolblij als je weer thuis bent.
Verder in huis is Bim een rustige hond. Bedelt niet.

Bim houdt niet van drukte, wordt dan onrustig en soms zelfs wat angstig. Daarom wil ik niet dat Bim bij jonge kinderen geplaatst wordt of in een gezin waar geregeld veel onbekende mensen over de vloer komen, dit geeft hem te veel stress. Op een verjaardag gaat dit goed maar meestal doe ik hem dan even in een aparte ruimte of in de tuin zodat hij dit op een voor hem veilige afstand kan zien. Hij zal niet aanvallen of bijten maar hij kan wel langere tijd onrustig blijven. Dit uit zich bij hem in blaffen.
Wanneer wij thuis zijn blaft Bim wel als de postbode komt of er iemand aan de deur komt maar kan gerust heel de dag stil zijn.
Ikzelf werk geregeld nachtdiensten en het komt zelden voor dat hij mij terwijl ik overdag slaap wakker blaft.  Voor in een rustige omgeving is Bim echt een ideaal hondje. Hij gaat makkelijk mee in de auto en is met elke vorm van aandacht blij.

Aandachtspunten

Bim kan bij drukte angstig worden. Ook bij onverwachte situaties zoals een kind die plots op hem afrent. Wanneer hij echt in het nauw zit, kan hij dan wel eens happen. In de bijna 9 jaar dat hij bij mij woont is dit 2 keer gebeurd, en dit was in zijn 1e levensjaar. Wel blijft dit een punt van aandacht. Ik laat hem altijd pas los op het moment dat ik de ruimte goed kan overzien.
Het liefst zou ik Bim plaatsen bij iemand die overwegend thuis is, of waarbij hij mee mag. Dit maakt hem naar mijn idee echt het gelukkigste, dit kan ik hem niet geven.

Bim verhaart praktisch niet, heeft een vacht die altijd maar groeit. Net als die van een Maltezer leeuwtje. Dit maakt dus dat Bim een erg dichte vacht heeft. Ik kam hem 1x per week helemaal, dit vindt hij niet prettig maar laat het wel goed toe. Daarbij gaat hij eens per 4 maanden naar de trimsalon. Wanneer je dit niet goed bijhoudt kan hij kleine ontstoken plekjes krijgen doordat zijn vacht onvoldoende ademt. Bij de trimsalon is het belangrijk dat iemand rustig met hem is, hij moppert heel de behandeling maar is daarna heel blij dat hij van al zijn haren verlost is. Als je Bim té kort scheert wordt hij helemaal roze, in ze zomer kan zijn huid dan verbranden. Dit moet bij de trimsalon aangegeven worden, schijnt niet zo vaak voor te komen.

Contact

Heeft u interesse in Bim? Stuur uw motivatie en gezin/woon/werk situatie naar ons toe via het contactformulier, wij sturen uw mail door naar de baasjes van Bim

Verantwoording

Voor honden die ter bemiddeling op onze website worden getoond ligt de verantwoording volledig bij de partij die de hond ter herplaatsing aanbiedt!
Deze partij kan een particulier, stichting of asiel zijn.