Boy vertelt …

Boyke (nu Boy), geadopteerd 18-09-14

22-09-15

Mijn naam is Boy Lodewijk en ik ben een standaard gladharige teckel van 2 jaar en 8 maanden. Ik woon alweer een jaar bij mijn vrouwtje Lies.

Daarvoor was mijn leven onoverzichtelijk en via de lieve dierenarts Laura Ratiu uit Roemenië kwam ik na een lange reis in Nederland. Ik kreeg een plaatsje bij Annette en Clemens en hun honden. Ik vond het er fijn en speelde graag met de andere honden en iedere dag maakten we een wandeling in de duinen of het bos. Heerlijk om zo vrij te mogen rennen en spelen en af en toe een koekje en ik deed het goed hoor! Ik reageerde op het fluiten en roepen en kwam altijd braaf.

Vrouwtje Lies was na het zien van mijn foto’s en filmpje helemaal verliefd op me. Ik weet niet wat het betekent, maar het klinkt heel lief. We hebben het trouwens heel gezellig! Lekker wandelen in de bossen die we hier in Brabant veel hebben. Ik strek mijn poten, scharrel wat rond en speel graag met andere honden. Ook gooit het vrouwtje een bal waar ik als een speer achteraan ren, maar ik heb geen zin om hem te apporteren, dus moet vrouwtje zelf de bal weer pakken.

Wat ik ook fijn vind is mee in de trein. Ik draag dan een speciaal tuigje met een handvat waardoor ik eenvoudig op te tillen ben. In de trein zit ik het liefst aan het gangpad. Ik wil alles en iedereen zien en als er mensen langskomen bekijk ik ze van top tot teen en volg ze zolang het kan. Ik hou trouwens van overzicht. Gelukkig heb ik een lange nek. Behalve dat ik veel met mijn kop draai blijf ik rustig zitten. Vrouwtje blij!

En dan de kleinkinderen van de vrouw die zijn leuk en onvermoeibaar. Als het vrouwtje zegt: ”Ga je mee naar Pim en de kinderen?”sta ik al bij de voordeur.

Op de fiets zit ik nooit maar daar komt verandering in. Vrouwtje zag een hele handige fietskar en die gaat ze voor haar verjaardag vragen. Ze houdt erg van fietsen in de natuur maar ze wil me niet onnodig thuislaten. Dan gaat ze liever niet! Dus fietsen wordt een nieuw hoofdstuk. Ik ben benieuwd!

Veel groetjes van een vrolijke  Boy en een blij vrouwtje Lies

P.S. Wat heb ik genoten van de reunie in de duinen bij Noordwijk! Ik kon bijna geen afscheid nemen van mens en dier. Tot de volgende keer!