Afkomstig uit: Timisoara, Roemenië
Reu/teef: reu
Ras/soort: teckel (black and tan)
Schofthoogte: 
Gewicht:
Geboortedatum: 05-01-2013
Adoptiekosten: € 350,- (gecastreerd)
Woont nu in: Son en Breugel

Hoe gaat het nu met …

Lees het verhaal Boy vertelt … (22-09-15).

Geschiedenis

Boy is afgestaan door zijn eigenaar aan onze Roemeense dierenarts wegens verhuizing. Onze dierenarts heeft getracht Boy een goed thuis te geven in zijn eigen land maar kreeg helaas geen betrouwbare reacties. Boy is geen straatleven gewend en het asiel zou ook een onzekere toekomst voor hem betekenen.

Meer informatie over Boy

Verhaal van Boyke ten tijde van het zoeken naar een baasje:

Boy is een jonge fitte teckel in de kracht van zijn leven. Een bengel is hij ook, maar eerlijk en met een hart van goud. Af en toe baldadig, moedig, macho en stoer maar ook vaak onzeker. Boyke is ondernemend en soms heb je ogen in je achterhoofd nodig om te zien wat hij uitvoert. Hij is graag overal bij betrokken. Het leuke aan Boy is zijn aanhankelijkheid. Hoe hij zich op de bank tegen je aan vlijt compleet met kreuntjes en zijn lange neus in je nek. Met gemak kan hij dan uren slapen. Boy is trouwens een uitslaper. In het weekend slaapt hij met gemak tot 10 uur uit. Het is geen bench-hond. Heeft hij ook niet nodig want als Boy aan zijn trekken komt qua beweging is hij een lief rustig hondje.

Elke doordeweekse dag gaat hij met de uitlaatdienst van Hond in nood mee naar de duinen. Net als de andere honden is hij getraind op terugkomen op de fluit. Hij luistert ontzettend goed. Boy kan met alle honden uit zijn roedel thuis, en van de uitlaatdienst goed opschieten. Het is beter voor Boy om hem met een stabiele hond te laten lopen dan met een blaffertje of angsthondje want hij schikt zich naar de ander. Hij kan blaffen naar een vreemde hond uit angst. Vaak is het een piep-blaf. Vaak is het maar even dat hij angstig is en merkt dat een vreemde hond hem niets doet. Daarna kan hij er zelfs mee spelen. In het weekend gaat hij niet voor een lange wandeling naar de duinen en dat merk je in huis. Hij is veel ondeugender, verveelt zich sneller en slaapt minder. Het is een erg slimme hond en zeer trainbaar doordat hij stapel is op lekkers. Een sport zou geweldig voor hem zijn. Hij mag geregeld mee naar de hondentrainingen en dan even wat tussendoor houden we hem bezig. Hij vind het geweldig opdrachtjes te doen zoals ergens op of onderdoor.

Met katten binnen kan hij prima. Katten buiten wil hij nog weleens wegjagen tenzij ze blijven zitten.

Hij kan mee in de auto, op visite kan hij ook want hij is vriendelijk tegen elk mens. Kortom is Boy een schat van een hond. Hij heeft geen greintje agressie en alles kan van hem afgenomen worden. Hij heeft een paar drukke momenten per dag maar ook zeker zijn rusttijden. Alleen blijven kan hij af en toe als hij lekker moe is. Maar niet elke dag want hij is erg gesteld op gezelschap. Wij zoeken daarom echt mensen die niet werken of waarvan men om de beurt thuis is. Tenslotte is het handig als er enige ervaring met teckels is of dat men zich in het teckelras heeft verdiept.

Voorkeur woonomgeving/woonsituatie: Boy kan in een stad en dorp. Zolang er fijne wandelmogelijkheden zijn waar hij kan spelen en ravotten. Klein behuisd of op een flat kan ook prima zolang hij wel zijn energie kwijt kan.

Geënt, gecastreerd, ontvlooid, ontwormd, gechipt en in bezit van paspoort

Filmpjes

Foto’s

Slideshow

Boy is geadopteerd