ASIELHOND SHADOW IS GEADOPTEERD

Shadow is een kruising Herder/Stafford en hij zoekt nog een baasje. Hij is bij stichting Hond in nood in training om zijn kans op een succesvolle herplaatsing te vergroten. De beschrijving van het asiel over Shadow is te lezen op de pagina van het asiel, waar hij ook training krijgt van de medewerkers zelf: Shadow asiel Stevenshage

Heeft u interesse in Shadow? Neem dan even contact op met het asiel. Shadow wordt 3 jaar in oktober 2018 en is in het asiel sinds december 2016.

De training en extra begeleiding van stichting Hond in Nood aan Shadow is vrijwillig.

Let op: het laatste bericht staat bovenaan

9 maart 2018

Het is alweer een poosje geleden dat Shadow is opgehaald door Hond in Nood voor een leuke middag in de gedragshal. We kwamen hem wel af en toe tegen als hij aan het wandelen was maar vandaag stond Annette daar opeens weer voor zijn kennel. Shadow moest even kijken…ben je het echt? Waar is je auto hup, ik wil erin! Shadow is ouder en rustiger geworden, maar voor een potje apporteren is hij altijd in de stemming. In het asiel heeft hij een hondenvriendin waar hij los mee in het omheinde bos speelt en daar zijn we zo blij om. Shadow zit al erg lang in het asiel.

Shadow heeft een eigenaar nodig die het liefst een beetje bekend is met trainen en creatief kan zijn in het voorkomen van ongewenst gedrag. Shadow is echt geen hele moeilijke hond, absoluut niet. Hij is wel een hond die bij opstapeling van spanning tegen je aan kan gaan springen en een beetje happerig kan doen. Je moet dus bij Shadow leren aanvoelen wanneer iets te spannend is of kan worden. Shadow is absoluut een hele fijne betrouwbare kameraad waar je mee kan bankhangen en knuffelen. Hij heeft echt een klein hartje en een hele goede inborst.

We gunnen Shadow zo hard een eigen thuis. Daarom helpt Hond in Nood actief mee bij het zoeken naar de gouden match.

25 september 2017

De training van Shadow door stichting Hond in nood heeft weer een paar weken stil gestaan doordat inbeslaggenomen hond Luca intern getraind werd. Gelukkig heeft het asiel zelf hard gewerkt met Shadow waardoor hij ons niet al te veel heeft gemist en het deed ons goed te zien dat hij een nieuw hondenmaatje heeft waar hij heerlijk mee kan ravotten in het omheinde bos.

20 Augustus 2017

Shadow opgehaald en meegenomen naar de gedragshal. Daar is Shadow heel relaxt en op zijn gemak. In de gedragshal kan hij lekker los lopen en heeft hij de ruimte, krijgt hij een tennisbal waar hij dol op is en geen bezitsagressie over heeft. Hij nodigt ons graag uit voor een potje apporteren. In de gedragshal kunnen gewoon mensen die hij niet kent heen en weer lopen.

12 Augustus 2017

Shadow is opgehaald voor weer een huistraining. Hij vindt het leuk om mee te gaan en loopt kwispelend naar de juiste voordeur inmiddels maar als hij er eenmaal is kan hij (nog) niet zijn rust vinden. Binnen in een huis heeft Shadow veel spanning wat hij uit in springen en bijten in de lijnen. De bezoekjes kunnen nog maar kort duren.

6 augustus 2017

Shadow vandaag opgehaald voor een wandeling. Tijdens het wandelen veel geoefend om de aandacht van Shadow vast te houden cq. terug te krijgen, voorkomen dat hij aan de lijn trok en daarnaast de oefeningen Zit en Af op allerlei plekjes geoefend. Goed gedaan Shadow!

29 juli 2017

Shadow is voor het eerst mee geweest naar het socialisatieadres. Asielhonden raken totaal ontwend van normale huiselijkheid als ze er te lang uit zijn. Hoe veel beter het ook is in een huis, een hond ploft zelden gezellig en blij neer als hij na een maandenlang kennelleven opeens in een huis terecht komt. Ze hebben onrust en voelen zich gespannen waardoor het gedrag natuurlijk anders is dan hoe de hond werkelijk is of kan worden.

Shadow voelde zich ook onrustig deze eerste keer in een gewoon huis. Voor de zekerheid laten we de lijn aan hem vast zodat we niet aan de hond zelf hoeven te komen als hij bijvoorbeeld zijn poten op de vensterbank zet. Met spanning in zijn lijf kan daar een onbedoelde reactie op komen. De honden hebben vaak geen sjoege van regels en opvoeding is vaak diep begaven in het geheugen, als er al ooit sprake was van opvoeding. Daar kom je pas echt achter als je een langzitter mee naar huis neemt. Hoe goed een hond ook op straat leert lopen of trainen in een gedragshal, het is geen huiselijke situatie.

Shadow deed het voor de eerste keer heel knap. Hij was wel blij dat hij weer naar het asiel gebracht werd. Hoe krom ook, het is nou eenmaal zijn wereld en hij voelde de innerlijke klok luiden dat het etenstijd was. Snel de kennel in en waar is mijn bak? Dag Shadow, tot de volgende keer.

22 juli 2017

Shadow is vandaag weer opgehaald voor training in de gedragshal. Met hulp van figuranten zijn de oefeningen uitgebreid. Shadow leert op de trainster te letten terwijl andere mensen voor afleiding zorgen. Ook apporteren met afleiding heeft hij heel goed gedaan. Hoe reageert Shadow op ruzie? Prima! Hij bemoeit zich er niet mee en hangt niet in de arm van de “ruziezoeker”, hij blaft zelfs niet eens.

19 juli 2017

Vandaag is Shadow voor de tweede keer mee geweest naar het winkelcentrum en het restaurant. Iets dat hij niet vaak in zijn leven heeft gedaan en daarom nog niet weet wat hij ervan moet vinden. Mensen, drukte, liften, wagentjes en karretjes…het hoort allemaal bij het leven.

16 juli 2017

Shadow is vandaag voor het eerst  mee geweest naar het winkelcentrum en binnen in een restaurant. Op zondag is het lekker rustig, een geschikte dag om er voor de eerste keer heen te gaan. Ondanks dat hij het reuze spannend vond heeft hij al zijn worstjes aangepakt en opgegeten.

14 juli 2017

Shadow heeft even moeten wachten om mee te kunnen omdat inbeslaggenomen hond Dirkje tussendoor kwam, maar wat was ie blij toen hij de auto in mocht. De gedragshal stond nog vol met toestellen van een andere les, en we waren benieuwd of Shadow daar nerveus door zou worden. Niet in het minst dus. De toestellen werden even onderzocht maar daarna had Shadow weer de volle aandacht. Los volgen terwijl iemand stept, apporteren terwijl iemand stept, Shadow deed het geweldig vandaag. Het apporteren gaat nu razendsnel. Halen en brengen, halen en brengen. Apporteren is een belangrijke activiteit omdat je elkaar nodig hebt en samenwerkt. Een samenwerkende hond is met zijn baas/trainer bezig en niet met zijn omgeving. Shadow leert dat wat er ook in zijn omgeving te zien is en wat er ook gebeurt, let maar op je baas. Apporteren verandert de hond. Probleemgedrag vermindert en de hond is actief bezig waarbij zijn drift om na te jagen (fietsers joggers katten evt.) bevredigd wordt door het rennen achter de bal. We gebruiken twee ballen waardoor Shadow niet in de verleiding komt die ene bal te willen bewaren of ons ermee uit te dagen.

Onder: filmpje van Shadow aan het apporteren

21 juni 2017

Shadow is opgehaald en mee naar de gedragshal gegaan. In de auto nog steeds een hele rustige hond. Het asiel gaf aan dat hij bang is voor grote rare dingen of dingen boven zijn hoofd. Of dat hij het eng vindt om ergens doorheen te moeten. In de gedragshal ging Shadow moeiteloos en zonder angst door een tunnel en een hoepel. Bij harde geluiden of stemmen uit de naastgelegen kringloopwinkel staat hij alleen even te luisteren. Apporteren vindt hij nu geweldig. Het was het eerste waar hij aan dacht toen hij binnenkwam. Hij liep direct naar de tennisballen. De bal brengt hij nu direct terug, het komt niet meer in hem op om met de bal ergens anders heen te lopen. Samen spelen is ontdekt en leuk bevonden.

17 juni 2017

Vanochtend is Shadow voor het eerst door stichting Hond in nood opgehaald uit het asiel en meegenomen naar de gedragshal. In de auto vond hij het reuze gezellig. De training is gestart met het leren van apporteren. Shadow had eerst de neiging de bal niet terug te brengen en lekker rond te paraderen met zijn trofee maar had al snel door dat samen spelen nog veel leuker is. Er is een begin gemaakt met direct terugkomen op een fluitje, los volgen, commando af en het negeren van snel bewegende personen (op step) en het negeren van iemand die er anders uitziet (boerka). Dit is eerst geoefend aan de lijn en later los.

Onder: foto’s van 17 juni 2017