Help een Hond in nood!

Want elke hond verdient een goed leven!

Ja, ik help graag mee!

Bedrag €*


KvK-nummer 55223648
ING: NL37 INGB 0006 7947 86

Wat doen wij om honden in nood te helpen?

Stichting Hond in Nood zet zich met liefde in om honden in nood te helpen. Dit doen wij op verschillende manieren. Structureel maar ook eenmalig en vaak creatief met hulp van vrijwilligers en donateurs. Zo proberen wij één a twee armlastige gezinnen voor een langere tijd van hondenvoer te voorzien zodat zij het liefst niet zonder komen te zitten zolang er sprake is van deelname aan een schuldhulpverleningstraject.

Een greep uit hulpprojecten:

Zo hebben wij een verlamd hondje kunnen opvangen die een rolstoel nodig had, luiers, een buggy en een autostoeltje. Hebben wij een eigenaar kunnen helpen die de euthanasie niet kon betalen van haar uitzichtloos lijdende hond, zijn er honden vervoerd naar nieuwe adressen die anders in Marktplaatsland terecht waren gekomen, hebben wij een week pensionkosten kunnen betalen voor een hond van een slachtoffer van geweld, halen wij asielhonden op voor een dagje buiten het asiel en krijgen zij training voor een betere kans op een succesvolle herplaatsing, hebben we een donatie kunnen overmaken voor dierenartskosten na een huisbrand, hebben we een donatie kunnen overmaken voor de rechtskosten van een activist tegen dierengeweld. Zonder uw hulp is helpen niet mogelijk.

De pagina “baasje gezocht” is een platform voor honden die ter herplaatsing worden aangeboden door hun huidige baasjes, en de baasjes kunnen rekenen op tips en adviezen bij de herplaatsing.

Baasjes van honden die door een bijtincident in beslag zijn genomen kunnen op onze hulp rekenen om de hond uit de opslag proberen te krijgen door het schrijven van een tegenrapport, het bijstaan in de rechtszaak en door de hond bij ons te laten trainen. Het trainen van de honden, het bijstaan in de rechtszaak en het maken van de rapportage met videoverslagen doet Hond in Nood op vrijwillige basis. Toch komen de kosten voor een contra-expertise in totaal hoog uit. Per week kost een hond intern in bewaring nemen € 455,-  aan externe kosten. Gebrek aan financiën mag niet de reden zijn de hond zijn enige kans om te blijven leven te onthouden. Stichting DierenLot heeft éénmalig een uitzondering gemaakt om een individueel dier financieel te helpen en de kosten betaald voor de contra-expertise van een in beslag genomen hond. De volgende keer dat een baasje echt geen budget heeft zal stichting Hond in Nood in de schulden komen en tijdelijk moeten stoppen met de hulp aan in beslag genomen honden.

Wilt u honden in nood helpen en lijkt het u wat om de activiteiten van stichting Hond in Nood te steunen? Uw bijdrage is broodnodig. U kunt ons steunen met een algemene bijdrage, eenmalig of maandelijks, en u kunt ook overwegen uw steun toe te zeggen wanneer een situatie zich aandient dat een hond in nood verkeert. Hetzij door lijden wegens ziekte waar geen hulp voor betaald kan worden door een armlastige eigenaar, of wanneer een hond toestemming krijgt voor een contra-expertise intern bij Hond in Nood en de eigenaar onmogelijk (alle) kosten kan dragen.

Help ons helpen om het welzijn van honden te verbeteren, uw steun is zo hard nodig.