Nami is geadopteerd

Naam hond: Nami
Geboren in: Nederland
Ras/soort: Japanse Spits
Reu/teef: teef
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Schofthoogte:
Gewicht:
Geboortedatum: 10-05-2016
Geënt en gechipt: ja
Adoptiekosten: € 225,-
Geadopteerd op: 8 juli 2018
Woont nu in: Den Haag

Over Nami in het kort

Kan met andere honden: ja
Kan met katten: we geven de voorkeur aan een huis zonder katten. Nami loopt een kat in huis niet voorbij maar rent er op af.
Kan met kinderen: ja, zie tekst
Kan alleen thuis blijven: ja
Kent (basis) commando’s: ja
Zindelijk: ja
Waaks: ja
Bewegingsbehoefte: normaal
Voorkeur woonomgeving: geen bijzonderheden

Geschiedenis

Nami en Ren zijn broer en zus met één nestje verschil

Nami (en Ren) hebben allebei vanaf pup bij hun eerste familie gewoond waar ze een gelukkig leven hebben gehad.

Reden van afstand

Wegens verergerde astma van het eerste bazinnetje konden Nami en Ren niet meer blijven.

Meer informatie over Nami

Nami is bij mij (Amke) 25 april in de opvang gekomen.

Het was voor haar natuurlijk heel spannend, nieuwe omgeving en geluiden. Ze paste zich zeer vlot aan in mijn levensritme.

We wandelen 3x per dag waarbij ze heerlijk los kan lopen op een omheind hondenveldje hier in de buurt. Waar ze lekker rent en als het even kan met een ander hondje kan spelen. Nami is wel energiek en ontzettend speels. Nami ziet geen gevaar dus daar is de enige plek waar ze veilig lekker kan ravotten hier in de buurt.

Nami is afgelopen week 10 mei 2 jaar geworden.

Nami luistert op zich heel goed soms zoals ik het noem doet ze sokken in d’r oren als ze even geen zin heeft om te luisteren.

Ze heeft hier buiten inmiddels ook andere dieren ontdekt zoals konijnen waar ze dan ook achteraan wil.

Nami in huis:

Nami is heel lief en rustig als het weer het toestaat ligt ze het liefste buiten bij mij op het balkon naar alles en iedereen te kijken alleen als de zon er op staat ligt ze liever binnen. Ze is duidelijk geen zon aanbidster. Ze is zindelijk en vindt het leuk om te spelen en te knuffelen. Als het tijd word om naar binnen te komen als ze op het balkon ligt en ze wil liever nog even blijven kan ze zich heerlijk overdreven uitrekken om tijd te winnen. Tot nu herkent ze mijn deurbel niet als bel maar slaat wel aan als ze merkt dat er iemand staat. En stopt ze ook snel mee. Ze vindt bijna alles en iedereen leuk tot nu toe heeft ze twee honden niet leuk gevonden en mensen vindt ze geweldig echt een allemans- vriendje. We geven de voorkeur aan een huis met kinderen boven de 12 jaar. Nami is tegen iedereen lief en ook tegen kinderen, maar we willen voor haar een niet al te druk gezin.

Al met al Nami is een schat van een beestje, eigenlijk een heel makkelijk hondje waar u nog veel plezier aan kunt beleven.

Vachtverzorging: Laat u goed informeren door een ervaren trimster. De vacht van een Japanse Spits vergt wel enig onderhoud op een deskundige manier maar is ook weer niet heel erg bewerkelijk.

Rasbeschrijving Wikipedia:

Japanse Spits (Nihon Supittsuis een hondenras dat afkomstig is uit Japan. Het ras stamt waarschijnlijk af van Duitse spitsen. Ook zijn er vermoedelijk banden met de Siberische Samojeed. Het ras is door het FCI ingedeeld in groep 5, sectie 5, onder nummer 262. De Japanse spits is geheel wit. Reuen worden ongeveer 34 centimeter hoog, teven iets kleiner. Het ras was tot de jaren 50 populair als waakhond in Japan. Hierna nam de belangstelling af, totdat de hond in de jaren 80 populair werd als gezelschapshond. De Japanse spits is in kleine aantallen ook naar Europa geïmporteerd, waar het ras niet echt bekend is.

Contact

Heeft u interesse in Nami of wilt u meer informatie, neem gerust even contact met ons op.

Foto’s

Filmpjes