Ras/soort: labrador

Nieuws over Govert

Govert in het kort

Kan alleen thuisblijven: ja
Kan met kinderen: grote kinderen (voorkeur gezin zonder kinderen)
Kan met katten: onbekend
Kan met anderen honden: wisselend
Kan mee in de auto: ja
Kent basiscommando’s: ja
Waaks: ja
Kan loslopen: nog niet
Jachtinstinct: nee/normaal
Gedrag op straat: alert
Gedrag naar bezoek: onstuimig

Geschiedenis

Even voorstellen: Ik ben Govert een zwarte labrador van 15 maanden. De eerste 13 maanden van mijn leven heb ik het niet zo fijn gehad, mijn toenmalige baas had geen verstand van honden. Ik kreeg een half uurtje per dag beweging aan de lijn en verder was ik de rest van de dag alleen. Als hij dan thuis kwam was ik zo blij dat ik wel uren als een stuiterbal door het huis heen vloog, niet dat dat positieve aandacht opleverde. Veel straf en geschreeuw. Eigenlijk kreeg ik alleen aandacht als ik stoute dingen uithaalde, ik werd kampioen in dingen in huis roven en daarmee door het huis racen, met mijn baas achter mij aan.

Meer informatie over Govert

Gelukkig ben ik daar door mijn huidige baasje 2 maanden geleden weg gehaald, en oh wat heb ik daar een geluk mee gehad. Ik heb het haar niet gemakkelijk gemaakt hoor. Ik was een ook nog door hormonen geleide onopgevoede puber die nog nooit in een auto ergens mee naar toe was geweest.
Puber ben ik nog steeds maar gelukkig hebben de hormonen geen invloed meer op mijn gedrag en dat is een stuk rustiger. Ik ga overal mee naar toe, vind het heerlijk achterin de auto in mijn bench te liggen slapen tot we ergens zijn. Nieuwe situaties vind ik nog steeds heel erg spannend maar ik leer elke dag enorm veel bij.

Zoals omgaan met andere honden, dat had ik nooit (veel) gedaan en ik had dan ook geen idee wat honden zeggen met hun lichaam en gedrag dus ik deed ook maar wat in mijn reactie. Niet altijd even handig kan ik je zeggen. Maar nu weet ik dat ik honden gewoon kan negeren en gezellig naar mijn baasje toe kan zodat we lekker met de bal kunnen spelen.
Mijn bal is heilig, wat vind ik dat leuk, spelen en positieve aandacht en knuffels krijgen, heerlijk! Ik wist niet dat het bestond. En dan de eerste keer op de hei, wat een lekkere luchtjes allemaal en dan die grote plas water met stokken erin nou dat was het helemaal. Ik moest wel even kijken wat het was dus eerst mijn ene pootje toen mijn andere en weet je er kwamen allemaal belletjes omhoog toen ik mijn neus ook onder water deed. En oh ja wat is rennen lekker dat kende ik helemaal niet, ik krijg er soms helemaal de labradors bleus van. Na een heerlijke wandeling ga ik nu lekker slapen met een voldaan gevoel.

Wel heb ik duidelijk leiding nodig, een krachtig persoon die weet wat ik moet doen zodat ik het niet zelf hoef uit te zoeken. Ik heb nooit geleerd waar grenzen lagen en ze werden mij zelden gesteld en als wel dan waarschijnlijk met geweld. Dat er grenzen zijn leer ik nu maar als echte puber vind ik het soms moeilijk deze te accepteren en dan weet ik ook soms niet zo goed hoe netjes aan te geven dat ik het er echt niet mee eens ben. Dan spring ik op en trek ik soms zelfs mijn lip op, gebeten heb ik niet hoor maar dreigen en proberen iets te claimen wel.
Mijn huidige baasje heeft de afgelopen 2 maanden enorm veel tijd in mij geïnvesteerd, ik krijg veel beweging, training en aandacht. Toch kan ik niet bij haar blijven, ik ben bij haar maar ten delen op mijn plek. Zij heeft nog een lieve oude blinde labrador, waar ik inmiddels dikke vriendjes mee ben, die door mijn komst helaas minder aandacht kan krijgen, en hij mist haar. De combinatie van twee honden, een baan en een hond die nog heel veel training nodig heeft is te veel. Voor mij zou een baasje dat ervaring heeft in het trainen van honden, een krachtige liefdevolle energie heeft zodat ik binnen de gestelde grenzen blijf maar ook houd van knuffelen en spelen ideaal zijn. Met kinderen ben ik niet opgegroeid, ik zie ze nu wel bij vrienden van mijn huidige baasje maar ermee in huis wonen is op dit moment nog te druk. Overigens kan ik nog wel steeds heel goed lang alleen thuis blijven. Met wie oh wie mag ik samen gelukkig oud worden?

Aandachtspunten

Omdat er een nieuwe wereld voor mij open is gegaan vind ik het wel spannend als ik buiten met mijn huidige baasje aan het fietsen of wandelen ben. Ik zie een hoop nieuwe dingen die ik nog nooit eerder gezien heb en dat is nog wel eens schrikken. Ik leer nu dat ik gewoon naar mijn baasje moet kijken dan komt alles goed. Ik loop trouwens wel netjes aan de lijn.

Ook zijn mensen niet altijd lief voor mij geweest dus een rustige benadering is het best en misschien vind ik het wel fijner als ik naar jou toekom. Kleine kinderen vind ik maar gek, ze maken een hoop lawaai en gillen enzo en maken gekke bewegingen nee dat is nu nog niks voor mij.

Verder ben ik gek op trainen en heb ik gehoord dat ik snel leer. Ik kan zelfs al even op een plek blijven zitten terwijl mij baasje wegloopt.
En apporteren zit in mijn bloed en vind ik heel leuk met de bal en wie weet gaat mijn nieuwe baasje wel jachttraining met mij doen of de hondensport Agility of Flyball, dan kan ik lekker rennen en plezier maken met mijn baas.

Ik ben up-to-date geënt, ontwormd, ontvlooid en gechipt.

Zou u mij graag in levende lijve willen ontmoeten, of meer informatie over mij weten? Stuur een mailtje via het contactformulier, mijn opvangbaasje neemt dan spoedig contact met u op.

Filmpjes

Voor honden die ter bemiddeling op onze website worden getoond ligt de verantwoording volledig bij de partij die de hond ter herplaatsing aanbiedt!
Deze partij kan een particulier, stichting of asiel zijn.