Ras/soort: Ruwharige teckel
Reu/teef: Teef
Schofthoogte:
Gewicht:
Geboortedatum: 10-10-05
Adoptiekosten: € 175,-
Woont nu in: Zaandam

Hoe gaat het nu met…

Nieuws over Happy

Happy Missy in het kort

Gedrag op straat: Goed, Happy is niet angstig op straat
Gedrag naar honden op straat: Goed, Happy blaft niet naar honden op straat
Kan met katten: Op straat wil Happy achter katten aan
Gedrag naar bezoek: Happy moet even wennen aan nieuw bezoek. Ze gromt even en komt na een paar minuten snuffelen
Gedrag naar kinderen: Zelfde als bij vreemd bezoek, Happy moet mensen even leren kennen
Kan mee in de auto: Ja, Happy gaat graag mee in de auto
Kan alleen thuis blijven: Moeizaam nog. Moet rustig opgebouwd worden
Waaks: Happy blaft als de bel gaat
Kan los lopen: Gezien haar leeftijd en ras eigenschappen af te raden

geschiedenis

Begin oktober 2015 kreeg Hond in nood foto’s van Happy doorgestuurd van de dierenarts uit Roemenië. Laura had haar uit een asiel gehaald waar ze met andere honden buiten in hondenhokken moest slapen. In de dierenartsenpraktijk werd een kleine melkkliertumor geconstateerd. Deze is operatief verwijderd. Hoe Happy daar terecht is gekomen weet niemand. Ze was enorm gestressed van de situatie. Het duurde even tot Happy was bijgekomen van haar verblijf in het asiel.

Meer informatie over Happy Missy

Op 9 januari 2016 is het zover, Happy komt aan in Nederland (Brunchem). Hond in nood stond vol verwachting op de uitkijk. Samen met Happy kwam ook Lisi aan. De transportbus ging open en luid geblaf klonk uit de kennels. Eén voor één werden er honden en katten uitgehaald voor particulieren en stichtingen. Toen de beurt aan Happy en Lisi was zag Annet de stress in hun ogen. Happy liet de chauffeur niet toe met zijn handen in haar kennel waar zij haar best deed Lisi te beschermen. Annet vroeg de chauffeur of zij het mocht proberen. Met zachte vriendelijke stem sprak Annet Happy toe. Ze werd stil en liet zich uit de kennel tillen. Happy en Lisi zijn overgezet in de auto van Hond in nood waar hun laatste korte ritje naar een warm mandje begon.

Happy heeft er een paar dagen over gedaan om al haar stress los te laten. Na een week huppelt zij vrolijk mee met de andere honden. Ella is haar beste vriendin geworden. Al snel krijgt Hond in nood een telefoontje voor Happy van Gerda en Hans uit Zaandam.

Filmpjes

Foto’s

Slideshow

Happy Missy is geadopteerd