Herderkruising July zoekt baasje in rustige omgeving

Naam hond:  July
Ras: kruising herder
Geslacht: teef
Geboortedatum: maart 2017
Gesteriliseerd: ja
Geënt:  ja
Gechipt:  ja
Schofthoogte: 60 cm
Gewicht: 33 kilo
Adoptiekosten:  € 195,-
Verblijft bij eigenaresse in: Maastricht

Over July in het kort

Kan alleen thuis blijven: ja
Kan met kinderen: nee
Kan met katten: nee
Kan met anderen honden: sommige wel, sommige niet
Kan mee in de auto: ja
Kent basiscommando’s: ja, maar kan beter. Ze heeft niet altijd zin om er gehoor aan te geven
Waaks: zeer waaks
Kan los lopen: Nee ( wel op afgesloten terrein)
Sterke jachtdrift: ja
Gedrag op straat: onzeker, angstig
Gedrag naar bezoek: onzeker, eenmaal gewend, heel lief

Geschiedenis van July

Komt oorspronkelijk uit asiel in Spanje, vorige (eerste) eigenaar had er geen tijd meer voor.

Meer informatie over July

Beschrijving van de eigenaresse:

Gezocht: Rust, Reinheid en Regelmaat

Hallo,

Mijn naam is July, ik ben een kruising Mechelse herder van 2,5 jaar oud.

Ik ben in Spanje geboren. Waar mijn vader en moeder zijn, weet ik niet. Samen met mijn zusje ben ik in het bos gevonden. Veel te jong om al zonder moeder te kunnen! Daarom hebben ze ons meegenomen naar het asiel waar er voor ons werd gezorgd.

Een (puppie) foto van mij is op facebook gezet en toen ik ongeveer drie maanden oud was, ben ik opgehaald en naar Nederland gekomen. Mijn baas was op zich wel ok, maar van puppies had hij weinig verstand. Veel heb ik dan ook niet geleerd van de buitenwereld. Mijn baas kreeg het ook steeds drukker en had niet veel tijd meer voor mij.

In augustus 2018 heb ik mijn huidige baasje leren kennen. We vonden elkaar meteen super leuk en binnen twee dagen, woonde ik bij haar.

Maar wat vond ik het allemaal ENG !!! Ik schrok van ieder geluid en elke beweging. Ook als we gingen wandelen en andere honden tegen kwamen, rende ik weg uit angst.

Maar het ging steeds een beetje beter. Grote jonge reuen waar ik mee kon stoeien en ravotten, vond en vind ik het leukste. Maar eigenlijk waren er dat niet veel. De meeste honden vond ik maar eng.

Ik kwam erachter dat ik door hard te blaffen andere honden bang kon maken en weg kon jagen. Dat ging ik steeds vaker doen en dat vonden de baasjes van de andere honden niet leuk. Ze werden dan boos op mij en mijn baasje.

Ik heb een keer op een ochtend, heel vroeg, een jogger in zijn bil gebeten. We kwamen om de hoek en toen kwam hij er ineens aangerend. Ik schrok me een hoedje en viel meteen uit.

Mijn bazin was al druk bezig om mij van alles te leren, maar toen is ze ook hulp gaan zoeken om mijn gedrag te verbeteren. Want ik ben niet gevaarlijk of agressief maar wel heel erg bang.

We hebben privé trainingen gehad en we zijn ook bij twee gedragsdeskundigen geweest. En alhoewel ik echt wel snap dat ik het anders moet doen, lukt me dat nog niet. De angst en onzekerheid zit heel diep in mij en daardoor ben ik erg onvoorspelbaar.

We wonen in de stad en bij ieder geluid denk ik dat er gevaar is en ga ik blaffen. Er is een mooi wandel gebied met ook een deel waar ik los mag, maar dat kan alleen als ik mijn muilkorf om heb. Mijn baasje wil geen enkel risico nemen maar ze wil ook dat ik lekker kan rennen. Dus…. Helaas. Ik heb me er al bij neergelegd. Zelfs met de muilkorf om kan ik de stokken pakken die ze gooit.

Nieuwe, vreemde mensen, dingen en omstandigheden, brengen mij helemaal uit balans. Dan heb ik dagen / weken nodig om weer bij te komen. Maar als mijn baasje me rustig laat kennismaken met iemand en ik zie die persoon daarna ook vaker, dan ben ik de liefste hond en kom me graag laten knuffelen.

In mei 2019 ben ik twee weken in een pension in Spaubeek geweest. Dat was lekker buiten, rustig en alles volgens vast schema zodat ik wist waar ik aan toe was. Natuurlijk ben ik eerst een paar keer op proef geweest, zodat ik kon wennen. Toen mijn baasje mij weer kwam halen, was ik heel blij om haar te zien. De eerste dag thuis was spelen en ravotten. Maar in een week tijd, veranderde ik weer in die onzekere angstige hond die ook nog eens last kreeg van enorme jeuk terwijl ik daar in het pension geen last van had. Uit onderzoek blijkt dat ik gevoelig ben voor mijten, maar dat lijkt gekoppeld aan mijn thuis.

Voor mijn baasje was het een heftige zaak om te zien dat ik beter tot mijn recht kwam in het pension dan bij haar thuis.

Ze heeft er dan ook lang over nagedacht omdat ze mij niet kwijt wil ( en ik haar ook niet) maar…. Ze kiest wat het beste is voor mij want ik ben nog zo jong en er zit zoveel in mij dat er nu door de omstandigheden niet uit komt.

Daarom zoeken  we nu een nieuw thuis voor mij.

Ik kom het beste tot mijn recht in een omgeving buiten de stad, liefst met een stuk grond waar ik vrij kan lopen. Een plekje waar ik niet steeds geconfronteerd wordt met nieuwe dingen/mensen, waar ik beschermd wordt maar ook kan beschermen.

Ik ben best slim, wil graag leren maar ben ook eigenwijs. Ik houd van wandelen, spelen en zwemmen en kan ook mee in de auto.

Ik zoek een baas die stevig in zijn schoenen staat, die veel geduld en begrip heeft voor mijn situatie en die ook veel liefde kan geven. Die zal ik zeker terug geven als ik eenmaal ben gewend!

Ik hoop dat er ergens een mooie plek voor mij komt zodat ik nog heel veel jaren plezier kan krijgen en geven.

Aandachtspunten

Heeft een allergie voor iets bij mij in huis en/of wandelgebied. Had er geen last van tijdens verblijf in pension. Heeft nu medicatie tegen de jeuk, maar dit is geen blijvende oplossing.

Verder helemaal gezond en fit.

Reden van afstand

Allergie in de huidige woonomgeving, te veel omgevingsgeluiden/indrukken. Komt niet tot rust en daardoor ontwikkelt ze zich niet als een normale hond.

Filmpje

Contact

Heeft u interesse in July? Stuur uw mail met uitgebreide motivatie, woon/werk en gezinssituatie naar het contactformulier, wij zorgen dat uw bericht direct doorgestuurd wordt naar de huidige baasjes van July.

Verantwoording

Voor honden die ter bemiddeling op onze website worden getoond ligt de verantwoording volledig bij de partij die de hond ter herplaatsing aanbiedt! Deze partij kan een particulier, stichting of asiel zijn. Deze partij bepaalt zelf de adoptiebijdrage van de betreffende hond en heeft het alleenrecht op de bijdrage.