Indy en Tommy zijn samen herplaatst (bemiddeling)

Naam: Indy
Ras/soort: Maltezer Leeuwtje
Reu/teef:Teef
Gesteriliseerd/gecastreerd: Gesteriliseerd
Schofthoogte: ongeveer 20 cm.
Gewicht: 4,5 kg.
Geboortedatum: 01-01-2008
Adoptiekosten: € 125,00
Woont nu in: Amsterdam
Contact via e mail: jessicavanbeuningen@hotmail.com

Nieuws over Indy en Tommy

Ze hebben samen een nieuw thuis!

20-06-16

Hierbij wil ik u alsnog bedanken voor het plaatsen van de foto’s van Tommy en Indy, en ook de formulieren natuurlijk. Er zijn diverse reacties geweest, die ik steeds persoonlijk heb beantwoord. Inmiddels zijn Tommy en Indy meer dan een week geleden naar een stel in Amsterdam gegaan, dat ook via deze website had gereageerd. Deze mensen hebben veel meer tijd voor de hondjes en een achtertuin en een groot park op geringe afstand. Ook zijn ze al bekend met honden. Ze hebben na een tijdje gereageerd en aangegeven, dat Tommy en Indy het goed doen op hun nieuwe plek en dat ze er erg blij mee zijn. Ik ben dus ook blij dat ze goed geplaatst zijn. Het is nog wel erg wennen zonder de vrolijke maatjes, maar dat moet goed komen.

Met dank en groet, Jessica

Indy in het kort

Kan alleen thuisblijven: Samen met haar broertje heel goed (hele werkdag geen probleem)
Kan met kinderen: Heel goed
Kan met katten: Heel goed
Kan met anderen honden: Ja
Kan mee in de auto: Ja
Kent basiscommando’s: Ja
Waaks: Ja
Kan loslopen: Ja
Jachtinstinct: Nee
Gedrag op straat: Zij is heel rustig op straat, maar let niet op verkeer. Beter niet los laten lopen op straat.
Gedrag naar bezoek: Zij begroet bezoekers heel hartelijk en blaft dan vrolijk. Daarna rustig en vriendelijk. Ze vindt het leuk om contact te maken en indien mogelijk bij bezoekers op schoot te zitten.

Meer informatie over Indy

Indy is erg vrolijk en is heel lief naar haar broertje. Zij wast hem heel graag zijn oortjes en vindt alles van hem goed. Ze laat haar broertje meestal voor haar praten met het baasje en volgt als tweede. De beide hondjes maken niets kapot, willen heel graag meewerken met het baasje. Samen zijn ze moedig en zeker niet zenuwachtig, ze zijn ook niet snel bang voor grotere honden. Indy is dol op gedragen sokken maar maakt ze niet kapot. Tommy en Indy zitten graag op schoot. Ze worden heel graag geaaid. Soms rennen ze een rondje in huis, maar verder zijn ze heel rustig in huis. Ze spelen niet met ballen. Indy speelt graag met knuffels en doet net of het een levend aas is of een ander hondje. Op straat zij beide hondjes erg geïnteresseerd in eetbare dingen. Ze zijn geen jagers. Ze wandelen graag en kunnen dat ook langer volhouden. Wanneer er weinig tijd is voor een wandeling, dan passen ze zich gemakkelijk aan.

Aandachtspunten:

Het belangrijkste is dat Indy heel haar leven al samen is met broertje Tommy (uit 1 nestje). Ze zijn zo goed op elkaar ingesteld, dat Indy alleen samen met Tommy voor herplaatsing wordt aangeboden.

Het is beter om Indy niet bij de openbare weg los te laten, want zij let niet goed op het verkeer. Wanneer je haar in het bos loslaat, dan blijft ze lang overal speuren en treuzelen. Ze loopt aan een lijn heel goed mee. Wanneer zij thuis de deur uit kan lopen, dan gaat zij graag op onderzoek bij de buren.

Indy is geënt, ontwormd, ontvlooid en gechipt

Over Tommy

Naam: Tommy
Ras/soort: Maltezer Leeuwtje
Reu/teef: Reu
Gesteriliseerd/gecastreerd: Gecastreerd
Schofthoogte: Ongeveer 23 cm.
Gewicht: 6 kg.
Geboortedatum: 01-01-2008
Adoptiekosten: € 125,00
Woont nu in: Amsterdam

Tommy in het kort

Kan alleen thuisblijven: Samen met zijn zusje heel goed (hele werkdag geen probleem)
Kan met kinderen: Heel goed
Kan met katten: Heel goed
Kan met anderen honden: Ja
Kan mee in de auto: Ja
Kent basiscommando’s: Ja
Waaks: Ja
Kan loslopen: Ja
Jachtinstinct: Nee
Gedrag op straat: Hij is heel rustig op straat, maar let niet op verkeer. Beter niet los laten lopen op straat.
Gedrag naar bezoek: Hij begroet bezoekers heel hartelijk en blaft dan vrolijk. Daarna rustig en vriendelijk. Hij heeft meer aandacht voor het eigen baasje.

Meer informatie over Tommy

Tommy is erg vrolijk en is heel zorgzaam naar zijn zusje. Hij communiceert actief met het baasje en neemt op een lieve manier de leiding over de twee. De beide hondjes maken niets kapot, willen heel graag meewerken met het baasje. Samen zijn ze moedig en zeker niet zenuwachtig, ze zijn ook niet snel bang voor grotere honden. Tommy is naar grotere honden wel verdedigend voor zijn zusje en zijn baasje. Hij bijt of gromt niet. Tommy en Indy zitten graag op schoot. Ze worden heel graag geaaid. Soms rennen ze een rondje in huis, maar verder zijn ze heel rustig in huis. Ze spelen niet met ballen. Op straat zijn ze erg geïnteresseerd in eetbare dingen. Ze zijn geen jagers. Ze wandelen graag en kunnen dat ook langer volhouden. Wanneer er weinig tijd is voor een wandeling, dan passen ze zich gemakkelijk aan.

Aandachtspunten

Het belangrijkste is dat Tommy heel zijn leven al samen is met zijn zusje Indy (uit 1 nestje). Ze zijn zo goed op elkaar ingesteld, dat Tommy alleen samen met Indy voor herplaatsing wordt aangeboden.

Het is beter om Tommy niet bij de openbare weg los te laten, want hij let niet goed op het verkeer. Wanneer hij thuis de deur uit kan lopen, dan gaat hij graag op onderzoek bij de buren. Hij blaft steevast even wanneer je iets in de magnetron doet en wanneer je de gordijnen open of dicht doet. Tommy eet graag en het is beter om hem een afgepaste hoeveelheid eten te geven. Het is ook goed om zijn etensbakje een stukje weg te zetten bij zijn zusje, zodat beide hondjes rustig hun eigen eten opeten. Zo niet, dan eet Tommy ook een deel van het eten van zijn zusje op en wordt hij te dik en zij te dun. Tommy heeft een beginnend hartruisje, maar daarvan heeft hij geen last en hij hoeft er ook geen medicatie voor te hebben.

Tommy is geënt, ontwormd, ontvlooid en gechipt

Geschiedenis van Tommy en Indy

Tommy is de eerste vier jaren samen met zijn zusje Indy bij een druk gezin geweest en is daar afgestaan wegens een scheiding. Vanwege een gerechtelijke procedure heeft Tommy met zijn zusje lang in een asiel gezeten. De afgelopen vier jaar is hij samen met zijn zusje in een rustig eenpersoonshuishouden geweest. Vanaf het begin is dit heel goed en harmonieus gegaan. Vanaf het begin was er een goed vertrouwen en een rustig en vrolijk gedrag. Het baasje en de dierenarts achten daarom een hondentraining niet nodig.

Reden van afstand

Na een auto-ongeluk en salarisvermindering wegens gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid, volgt een verhuizing van een vrijstaand huis met tuin naar een stads appartement. Ook zijn er naast een fulltime baan ’s avonds extra taken, zodat er onvoldoende tijd is voor de honden en onvoldoende bewegingsvrijheid voor een goed hondenleven.

Voor meer informatie of bij interesse in het adopteren van beide hondjes, mail rechtstreeks naar eigenaresse :

jessicavanbeuningen@hotmail.com

Voor honden die ter bemiddeling op onze website worden getoond ligt de verantwoording volledig bij de partij die de hond ter herplaatsing aanbiedt!
Deze partij kan een particulier, stichting of asiel zijn.