Naam: Lisi
Geslacht: teefje
Geb. Datum: 12-11-2012 (geschatte leeftijd)
Gewicht: 6 kilo
Gesteriliseerd: ja
Geënt en gechipt: ja
In opvang sinds: 24 juli 2017
Afkomstig uit: Roemenië (aangekomen op 9 januari 2016, na opvangperiode geadopteerd)
Woont nu in: Noordhorn
Geadopteerd op: 14-10-2017

Nieuws over Lisi

Lisi in het kort

Kan met honden: ja
Kan met katten: ja, in huis met eigen katten ging voorheen goed in haar 1e gastgezin. Buiten windt ze zich op als ze een kat ziet en kan er met de rolstoel heel hard achteraan gaan
Kan met kinderen: ja, Lisi kan met elk mens (en dier)
Blaft als de bel gaat: ja, Lisi doet mee met de andere honden. Als ze alleen is veel minder
Gezondheidsproblemen: ja, Lisi gebruikt een rolstoel (zie tekst)

Geschiedenis

Lisi heeft een lange en bewogen geschiedenis. Eind 2015 is ze gevonden in Roemenië, slepend met haar achterpoten. Wat er gebeurd is weet niemand. De dierenarts in Roemenië heeft haar behandeld met laser-therapie en medicijnen waardoor Lisi echt opknapte en weer redelijk kon lopen. Filmpjes daarvan ziet u in haar eerste album.

Toen ons werd gevraagd door de dierenarts in Roemenië om Lisi een kans te geven een thuis te vinden in Nederland hebben wij daar ja op gezegd. Ondanks dat het misschien heel lang zou duren voor er een geschikt baasje gevonden zou worden met de lichamelijke problemen die Lisi had. Op 9 januari 2016 kwam Lisi aan bij het gastgezin Karin, Sjaak en de twee zonen. Ook daar werd Lisi alsmaar sterker. Op 1 maart 2016 is Lisi naar de sterkliniek in Ermelo geweest voor foto’s. De prognose was geen feest maar Lisi wist zich goed te redden.

Tot onze grote blijdschap vond Karin vrij snel baasjes voor Lisi. Een gezin dat wist wat er met Lisi aan de hand was en er toch voor wilde gaan. Op 6 maart 2016 is Lisi verhuisd naar Sassenheim. Er kwamen leuke updates en Lisi kwam naar de reünie in 2016.

Lisi op de tafel voor euthanasie

Op  maandag 24 juli 2017 kwam er een verdrietig bericht binnen bij  voormalig gastgezin Karin, dat Lisi naar de dierenarts gebracht zou wordenLisi met haar baasje bij de dierenarts voor een spuitje voor euthanasie. Karin was zelf op vakantie en kon niets doen. Verder was Lisi niet ziek. Twee uur later stond de euthanasie gepland. Stichting Hond in nood nam contact op met de baasjes en zij vertelden dat Lisi inderdaad een spuitje zou krijgen. Na telefonisch overleg met de betreffende praktijk bleek Lisi niet persé dood te hoeven wat de dierenarts betrof, het was de wens van de baasjes. Tegen de zin van de baasjes maar tot blijdschap van de dierenarts heeft stichting Hond in nood Lisi bij de dierenarts terug gekregen van de baasjes.

Lees ook:

Lisi eerste keer naar de sterkliniek Ermelo 1 maart 2016

Lisi werd geadopteerd op 6 maart 2016

Lisi’s oude pagina met youtube filmpjes van Roemenië tot aan adoptie 

Hoe is het nu met Lisi

Op 1 augustus 2017 is Lisi opnieuw met ons naar de sterkliniek in Ermelo geweest waar wij ook met haar waren in 2016. Dezelfde specialist heeftLisi opnieuw bij de sterkliniek 1 augustus 2017  Lisi onderzocht en de foto’s vergeleken van toen, met de foto’s die het weekend voor de geplande euthanasie waren gemaakt. Haar rug was toen al slecht. Opereren heeft geen zin omdat er op meerdere plaatsen woekeringen zijn. Wat de toekomst brengt is nu nog niet te zeggen. Lisi pakt haar kans met alle 4 de pootjes aan.

Lisi is over de eerste schrik heen, dat zij niet meer kan lopen (als dat haar iets doet), dat zij haar baasjes niet meer ziet en dat zij moest wennen aan weer een andere omgeving met andere mensen en honden. Inmiddels heeft ze een rolstoel. Gedoneerd door dierenvrienden. Lisi’s wereld werd direct beter, groter en plezieriger. Ze is enorm blij met de rolstoel en loopt mee met de rest van de honden. Ze snuffelt aan gras, ze snuffelt aan honden. Wat knapt ze daar van op.

Inmiddels moest de tekst van Lisi iets aangepast worden. Na drie weken revalideren waren er kleine veranderingen te zien. Toen Lisi bij ons kwam waren haar achterpoten slap en deed zij er niets mee. Er zat wel gevoel in als we haar onder de voetjes kietelden dan trok ze het pootje een beetje in. Een paar dagen na aankomst bij ons kreeg zij haar rolstoel en daar is ze haar conditie mee gaan vergroten. Haar achterpootjes hingen slap te bungelen in de beugeltjes.

Na iets meer dan een week zagen wij haar pootjes niet meer bungelen als slappe doekjes in de beugels, maar begon zij de pootjes te bewegen alsof ze mee wilden lopen. Lisi kon ook al een paar seconden op alle vier de pootjes staan. Regelmatig trekt zij nu haar pootjes uit de steunbeugels, ze begint het onprettig te vinden dat haar pootjes naar achter in de beugeltjes hangen. Haar voorpootjes gaan veel te snel om het bij te houden voor de achterpootjes, maar er is een begin. Lisi krijgt momenteel Fysio en Aquatraining van Eva van der Burgt bij “Fysio bij dieren”. Haar rechterachterpoot kan al langzaam de loopbeweging maken. Zie filmpje via de link onderaan de pagina. Of Lisi ooit weer kan lopen weten we niet. Ze werkt er wel aan en blijft zo fit mogelijk. Nu een aantal maanden verder kan Lisi de loopbeweging met de achterpoten in de rolstoel weer een beetje maken.

Lisi is verder alles behalve een zielige hond. Ze is inmiddels hier gewend en kan heel goed overweg met de drie andere honden. Ook naar de losvliegende valkparkieten kijkt ze niet om. Tegen bezoek is Lisi vriendelijk en altijd in voor een aaitje. In huis gaat Lisi zittend van A naar B. Ze kan zelf een laag mandje in en uit, ze kan zelf naar de waterbak. We zijn er een beetje handig in beginnen te worden om haar wat zindelijker te houden. Ze is niet incontinent. We laten haar regelmatig plassen (even in de tuin of het grasveld achter het huis). Door haar even te ondersteunen plast ze makkelijk. Vanuit de rolstoel kan ze niet zo makkelijk plassen al zien we dat de laatste tijd wel steeds vaker gebeuren. Het poepen missen we weleens waardoor er een keutel in haar broek terecht komt. Ze heeft hondenluiers waardoor er in ieder geval niets op de grond terecht komt of in haar mand, en het beschermt haar billen een beetje als ze zich over de grond verplaatst. We begonnen met babyluiers maar daar kreeg ze irritatie van. Nu ik het eenmaal gewend ben is Lisi niet zo’n moeilijk te verzorgen hondje. Ze gaat elke dag een paar minuten in bad, ik laat haar een paar keer per dag buiten plassen, ik verschoon haar luier regelmatig en verder leeft ze haar leventje. Ze wandelt in de rolstoel 3x per dag en dat heeft ze ook nodig. Verder kan ze een paar uur thuis blijven en zetten we een hekwerkje rondom haar mandje. Zo blijft ze veilig tijdens onze afwezigheid.

Lisi begon in de rolstoel met een hele lage conditie. Ze gaf niet op en probeerde in park en bos de boel bij de houden. Nu is het andersom, Lisi loopt voorop en we kunnen haar met moeite bijhouden. Ze heeft al een keer achter een kat aangerend in galop waardoor we haar op straat aan de lijn houden. In park en bos kan ze los en ze let goed op, wacht op ons als we achterop blijven. Met de rest van de honden om haar heen heeft ze af en toe een grote mond naar vreemde honden. Zodra ze een hond kent is het goed. Aan Lisi zal het niet liggen, ze kan met elke hond door één deur.

We zoeken met spoed een betrouwbare adoptant voor Lisi. Nu verblijft ze bij de trainers van stichting Hond in nood maar wegens aankomende geplande justitiële honden gaat het er binnenkort niet meer van komen Lisi deze aandacht en revalidatie te kunnen blijven geven. En ze heeft het zo ontzettend nodig.
Lisi is een schat van een hondje. Vol levenslust en nog niet levensmoe. Ze past zich zo makkelijk aan! Ze vindt wandelen met de rolstoel heerlijk! Ze kan overal mee naartoe. Ze gaat mee op visite in de buggy, mee in de auto in haar hondenstoel en mee wandelen in de rolstoel. Thuis is ze heel rustig en ze kan alleen blijven.

Alle aangeschafte spullen voor Lisi mogen mee naar haar nieuwe huis.

     • Rolstoel
     • Buggy
     • Hondenluiers
     • Autostoel
     • Draagsysteem voor de achterhand
     • Lage mandje

Lisi vierde dit jaar de reünie gewoon lekker mee. Bekijk de foto’s van Lisi op de reünie 2017.
Heeft u vragen over het opvangen of adopteren van Lisi? Stuur ons een bericht via het contactformulier.

Wij bedanken Eva van Fysio bij dieren voor haar goede begeleiding en de korting die Lisi kreeg.

Filmpjes