Jax zoekt een nieuw baasje die hem duidelijkheid en veiligheid geeft

Naam hond: Jax
Ras/soort: Amerikaanse Stafford
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 12-6-2015
Gecastreerd: Ja
Geënt: Ja maar moet binnenkort opnieuw.
Gechipt: Ja
Schofthoogte: 52 cm
Gewicht: 26 kilo
Adoptiekosten: € 130,-
Verblijft bij eigenaar in: Eindhoven

Over Jax in het kort

Kan alleen thuis blijven: Ja
Kan met kinderen: Nee
Kan met katten: Nee
Kan met anderen honden: Ligt er aan.
Kan mee in de auto: Ja
Kent basiscommando’s: Ja
Waaks: Ja
Kan los lopen: Nee
Sterke jachtdrift: Ja
Gedrag op straat: Soms druk
Gedrag naar bezoek: Druk maar vriendelijk.

Jax is een hele lieve aanhankelijke hond hij en wil altijd overal bij zijn. Hij is altijd heel vriendelijk tegenover mensen hij is wel altijd druk bij mensen die hij niet kent. Voor kleine kinderen is hij ook vriendelijk maar hij is gewoon veel te lomp en hij kent zijn eigen krachten niet dus daarom is het wel altijd opletten. Jax is ook heel waaks dus bij vreemde geluiden buiten gaat hij blaffen. Jax is nooit goed gesocialiseerd het is niet zo dat hij helemaal niet met andere honden kan omgaan maar hij weet niet hoe hij zich moet gedragen dus daardoor kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Jax had in het begin last van verlatingsangst maar dat is na een tijd over gegaan. Het is wel zo dat als je ineens weg gaat dat hij gaat blaffen en janken. Dit is wel heel makkelijk op te lossen door hem een kong te geven met wat lekkers erin zodat hij bezig is als je weg gaat. Jax heeft een voedsel allergie dus hij mag alleen graanvrij voer. Jax mag geen lekkere botjes of lekkere kauw dingen omdat hij dan lelijk gaat doen als je in de buurt komt. Honden snoepjes die hij in één keer op eet mag hij natuurlijk wel als het maar graanvrij is. Als ik hem eten geef moet hij altijd eerst gaan zitten en als ik vrij zeg mag hij pas eten. Dit doet hij ook heel goed. Als je laat zien wie de baas is loop hij heel goed mee aan de riem en trekt hij niet tot nauwlijks. Van skateboards of skeelers word hij druk. En hij probeert meestal achter katten aan te rennen.

Aandachtspunten

-Alleen graanvrij voer omdat hij een voedsel allergie heeft dus ook geen brood of andere dingen waar granen in zitten. Hij krijgt hierdoor jeuk.

-Jax heeft iemand nodig die laat weten wie de baas is en die veel met hem gaat wandelen.

Geschiedenis van Jax

Mijn ex-vriendin heeft Jax van stichting Bustapit geadopteerd toen hij 11 maanden oud was. Ik weet dat hij van een jongen uit België is geweest en dat hij nooit iets met Jax deed en toen hebben zijn ouder beslist om hem te herplaatsen. Jax woont nu 3 jaar bij mij.

Reden van afstand

Jax was de hond van mijn ex maar toen het zo’n 3 jaar geleden uit ging met haar heeft ze Jax simpelweg bij mij gedumpt omdat ze er zelf niet voor kon zorgen. Ik zelf heb nooit geen hond gewild omdat ik daar te weinig tijd voor heb en ik ben ook niet echt een honden mens. Omdat Jax toch wel een super lieve hond is heb ik de afgelopen drie jaar voor hem proberen te zorgen. Maar ik merk dat hij een beter baasje nodig heeft die echt de tijd voor hem heeft.

Heeft u interesse in Jax? Stuur uw mail met uitgebreide motivatie, woon/werk en gezinssituatie naar: info@stichtinghondinnood.nl , wij zorgen dat uw bericht direct doorgestuurd wordt naar de huidige baasjes van Jax.

Verantwoording

Voor honden die ter bemiddeling op onze website worden getoond ligt de verantwoording volledig bij de partij die de hond ter herplaatsing aanbiedt! Deze partij kan een particulier, stichting of asiel zijn. Deze partij bepaalt zelf de adoptiebijdrage van de betreffende hond en heeft het alleenrecht op de bijdrage.