Ras/soort: herder
Reu/teef: teef (gesteriliseerd)
Schofthoogte: 50 cm
Gewicht: 20 kg
Geboortedatum: 05-07-2012
Adoptiekosten: € 195,00
 

Hoe gaat het nu met …

We ontvangen regelmatig foto’s en filmpjes van Jessie via whatsapp, en het gaat heel goed met haar.
“Het is alsof ze er al jaren is” vertellen Henk en Gea. Jessie is stapel op de familie, en vriendjes met de buurhonden. Ze luistert goed en heeft het vreselijk naar haar zin. Dagelijks doen Henk en Jessie een gezamenlijk dutje, zoals de foto laat zien.

Geschiedenis

Verhaal van het opvanggezin waar Jessie twee maanden heeft gewoond:

“Lieve onbegrepen hond”

Jessie, kleine grote schat. Jij bent ongeveer twee maanden bij ons en over niet al te lange tijd ga je naar je nieuwe huis. Voordat wij jou alle geluk van de wereld wensen, willen wij je een schone lei meegeven. We hebben jou binnengekregen als “een hond die schuldig was aan haar eigen ellende”. Zwaar gewond door onbehandelde bijtwonden die zo groot en ontstoken waren, dat de dierenarts het een wonder vond dat je nog leefde.

Lieve Jessie, wat heb je ons een plezier gebracht. Je bent een hond met zoveel kwaliteiten en ongelofelijk trouw. Nooit of te nimmer heb je je dominant opgesteld naar ons en je bleek zo ontzettend lief. Je hebt je plaatsje bij de andere drie honden gevonden. Twee reuen en een teef. Ella is je vriendin en wat ben je lief voor haar. Wij zagen het wel wanneer je haar langs haar wang streek, of je zeggen wilde: “kom maar met mij mee meid dan gaan we samen plezier maken” . Ook als Ella soms ergens van schrok was jij er direct voor haar. Weer jouw neus tegen de hare, “kom maar Ella, ik help je wel”. Ella zag jou als haar grote zus.

Beer, de kleine reu, liet nog wel eens zijn kluifje liggen. Wat bleef jij braaf wachten Jessie, tot hij ervan weg liep. Dan pas pakte jij het. Nooit heb je ruzie met Beertje gemaakt. Hij is ook erg gesteld op je en voelt zich volkomen veilig bij jou.

Macho de oudste en hoogste in rang. Wij zagen al snel jouw respect voor hem. Je begrijpt zijn signalen zo ontzettend goed. Nooit heb jij geprobeerd een treetje hoger te komen. Ieder had zijn of haar eigen plaats en dat was goed. Nimmer hebben wij ons ongerust gevoeld dat je de (rang)orde hier zou kunnen verstoren. Bij alle opvanghonden die onze roedel de afgelopen jaren kwamen versterken, hebben we zelden zo’n goed aangepaste hond erbij gehad als jij Jessie.

Lieve onbegrepen hond, wij wensen je alle geluk van de wereld en hopen dat je alle liefde die je te bieden hebt in veelvoud terug zult krijgen. Dat je behoed wordt voor fouten wanneer je zwakheden even de overhand krijgen. Dat je beschermd wordt wanneer je inzicht en vertrouwen tekort komt. Dat je begeleid wordt in moeilijke situaties, dat is wat we voor je wensen. Maar bovenal: een leven vol aandacht en knuffels, spelletjes en ballen zoeken, wandelingen en samenzijn.

We hebben van je genoten en zullen je missen. Het ga je goed Jessie.

Annette & Clemens

Jessie in het kort

Kan alleen thuisblijven? ja
Kan met kinderen? ja, mits oudere kinderen. Voorkeur plaatsing in gezin zonder- of met oudere kinderen.
Kan met katten? nee
Kan met anderen honden? ja, mits de baasjes daar ervaring mee hebben
Kan mee in de auto? ja
Waaks? ja
Zindelijk? ja
Trekt aan de riem? nee
Gedrag op straat? zelfverzekerd
Gedrag naar vreemden? onbekend bezoek benadert zij voorzichtig

Meer informatie over Jessie

Jessie is een kleine herder met een groot hart. Toen ze bij ons in opvang kwam met bijtwonden was zij bang en getraumatiseerd. Jessie lag ineen gekrompen in een hoekje van de bench, gewond en in de war. Al binnen een paar dagen kwam de glans in haar ogen terug. De derde dag heeft zij haar slaap ingehaald. Het genezen kon beginnen. Jessie is afgestaan door haar eigenaren omdat zij rangordeproblemen kreeg met de Cane Corso teef, die later dan Jessie aangeschaft is. De Cane Corso heeft Jessie gebeten, waarna haar medische zorg door een dierenarts gedurende een week onthouden is. Haar wonden waren dusdanig geïnfecteerd dat zij in de gevarenzone zat.

Inmiddels is Jessie weer vrolijk en draait zij mee met de andere honden. Ze gaat mee in de auto naar trainingen, even ergens op visite, en maakt lange wandelingen. Ze weet de auto feilloos te vinden op de parkeerplaats. Haar neus werkt goed. Ze is stapel op een tennisbal en loopt er graag mee in haar bek. Zo is ze ook makkelijker langs vreemde honden te leiden, evenals met lekkers. Want voor iets lekkers heeft ze ook één en al aandacht.

In de auto is Jessie braaf. Ook als ze er een uurtje in moet wachten als ze even niet nodig is bij de training. In de pauze mag ze lekker speuren naar de bal en dat is goed aan haar besteed. Ook al zit ie diep verstopt en kan ze er slecht bij, ze blijft het proberen tot ze de bal heeft. Een doorzettertje. Jessie kan ook alleen thuis blijven. In huis is zij een rustige en ietwat luie hond.

Op straat heeft ze geen interesse in joggers of fietsers. Ze is zelfverzekerd en niet bang van verkeer. Met Jessie kunt u gewoon over straat lopen langs passanten. Wij geven haar de tennisbal zodra we de deur uit gaan, dit geeft haar enige houvast bij naderende honden. Honden die haar aanstaren of plat gaan liggen vertrouwt ze niet. Ze blaft en borstelt dan. Ze laat niet snel haar bal los om harder te kunnen blaffen. Als iemand bijvoorbeeld achter een boom staat om een pamflet op te hangen is haar argwaan gewekt. Ze stopt, gromt en herstelt snel.

Jessie is waaks maar blaft niet voor alles en tegen alles. Bij ons ziet ze vanuit het raam de postduiven opvliegen maar daar gaat ze niet voor blaffen. Ze blaft bij de bel of als ze iets onbekends hoort. Ze blijft niet door blaffen. Onbekend bezoek zal zij wantrouwend naderen. Wanneer ze iemand vertrouwt is het direct goed en een grote vriend van haar. Het hangt er een beetje vanaf hoe het bezoek zich gedraagt. Wanneer het bezoek door Jessie niet vertrouwt wordt is het beter haar in de bench te zetten, of in een aparte kamer.

Katten en Jessie gaat niet samen. Ze wil er op straat achteraan en hoe dat in huis zou zijn is nooit uitgeprobeerd.

Jessie is gesteld op haar bal of stok. Sinds ze met onze honden leeft en ervaart dat zij niet uit zijn op haar bal of stok laat ze het steeds vaker voor wat het is. De druk is eraf om steeds maar de bal of stok te moeten delen met een hond die het net zo graag wil hebben. Voor een nieuw baasje met een hond is het belangrijk dat de hond die al in huis is, niet net zo’n ballen of stokken fanaat is als Jessie. Als baasje kun je alles van Jessie afnemen, de bal laat ze gewoon los en ook heeft ze geen bak-nijd. Ze is overal aan te raken zonder problemen. Ook tijdens het verzorgen van haar wonden heeft ze gemoedelijk en vol vertrouwen alles toegelaten. Ze is een hele grote kroelkip voor haar baasje. Verre van dominant. Ze kan door haar baasje omhelsd worden, op haar kop gekust worden, afgedroogd of nagels knippen. Geen probleem.

We zoeken voor Jessie een verantwoordelijke baas die graag met haar bezig wil zijn, lekker wandelen, zoekspelletjes of apporteer spelletjes. Mensen die het type hond waarderen en haar werklust kunnen bevredigen. Jessie is niet geschikt voor een harde opvoeding. Het breekt haar en ontneemt haar alle vertrouwen in de wereld. Zij is juist zeer gevoelig voor een positieve training, waarbij haar liefde voor de bal en lekkers fantastisch ingezet kan worden.

Samengevat

Jessie kan niet bij katten en bij (kleine) kinderen. We zien geen angst of agressie naar kinderen maar kiezen voor het zekere. Samen met een andere hond, ja, hier is zij ook met andere honden. Wel zorgen wij dat er geen speelgoed of botjes slingeren door het huis, en wij geven de honden hun eten gescheiden. Ook wordt er gelet op gedrag en lichaamstaal onderling. Bij een verantwoordelijke baas moet het kunnen om haar samen met een andere hond te houden.

Bent u op zoek naar een hond die mag waken, die haar voorkeur mag hebben voor personen? Is uw huis geen zoete inval of heeft u een hek in de voortuin waar de hond voor mag waken? Bent u iemand die graag zelf met de hond wandelt en bezig bent, in plaats van met een groepje sociale honden? Zoekt u daarnaast een huishond om mee op de bank te hangen en te kroelen? Bent u bovendien niet van de harde hand, en neemt u liever uw hond apart wanneer uw zwakke punten bemerkt in situaties die misschien te moeilijk zijn voor de hond? Dan bent u degene die wij zoeken.

Voor een toekomstig baasje is het van belang om te weten dat Jessie pas bij Stichting Hond in nood weg mag als haar wonden volledig dicht en genezen zijn. We houden veel van Jessie en zoeken naar die persoon die haar een goed en geborgen leven te bieden heeft. Honden die bij ons in opvang zijn gaan nooit na een eerste ontmoeting mee met een geïnteresseerde.

Filmpjes

Foto’s

Slideshow

Jessie is geadopteerd