Afkomstig uit: Timisoara, Roemenië
Reu/teef: teef
Ras/soort: geheel onherleidbaar
Schofthoogte: 32 cm
Gewicht: 7,1 kg
Geboortedatum: 11-12-2013
Adoptiekosten: € 270,- (gesteriliseerd)
Woont nu in: Zwolle

Hoe gaat het nu met …

Het opvanggezin heeft Joy geadopteerd. Lees het verhaal Joy, aanhankelijk, sportief en eigenwijs (18-10-15)

Geschiedenis

Verhaal van Joy ten tijde van het zoeken naar een baasje:

Beschrijving van Joy door het opvanggezin:

Joy is een heerlijk, vrolijk, speels en ondernemend dametje.  Zachtaardig naar mensen, knuffelig en ze wil erg graag in de buurt van de baas zijn.
Een echt allemansvriendje naar bezoek, Joy vindt alle mensen leuk.
Ook katten vindt Joy geweldig!  Ze is erg lief en speels en daagt de kat steeds uit voor een spelletje. In het pleeggezin woont ze samen met nog 2 andere (grote) honden. Een Mastin-teef van 9 jaar en een Rottweiler-reu van 5 jaar. In het begin moest ze erg wennen aan de Mastin, maar inmiddels gaat dat prima, reageren ze goed op elkaar en wil Joy met haar spelen.

De Rottweiler-reu is haar grote vriend. Hij is erg stabiel en daar trekt Joy zich erg aan op.  Joy wil graag spelen, maar de Rottweiler niet. Het zou erg leuk zijn als er een speelse hond in haar nieuwe gezin aanwezig is. Daar geniet ze erg van!

Tijdens mijn afwezigheid van maximaal drie uur per dag blijft Joy gewoon los in de huiskamer. Dat gaat prima. Wel zorg ik dat mijn pantoffels er niet liggen anders gaat ze er op knabbelen. ’s Nachts verblijft Joy in een aparte ruimte samen met de rottweiler wat voor haar fijn is en goed werkt, ik kan de volgende ochtend zelfs een uurtje langer blijven liggen zonder dat het problemen oplevert. Een bench met gesloten deurtje is voor Joy geen optie. In de auto is ze nog zenuwachtig, niet verwonderlijk aangezien ze veel heeft meegemaakt de laatste tijd.
Joy is zindelijk en plast en poept keurig buiten. De nieuwe baas van Joy moet haar leiding geven. Gewoon consequent zijn en regels stellen. Meer is niet nodig.  Niet omdat ze dominant is naar mensen, maar omdat ze daar rust van krijgt.  Joy is erg leergierig en weet na een paar keer precies wat er van haar verwacht wordt.
Joy is gesteriliseerd, geënt, ontvlooid, ontwormd, gechipt, getest (officieel document op te vragen) en heeft een paspoort.

Filmpje

Foto’s

Slideshow

Joy is geadopteerd door opvanggezin