Bo is geadopteerd

Naam: Bo
Ras: kleine Keeshond
Geboren in: Hongarije
Reu/teef: reu, gecastreerd
Geënt en gechipt: ja
Gewicht: 8.3 kilo
Geb. datum: 14-10-14
Geadopteerd op: 6 april 2018
Woont nu in: Leeuwarden
Adoptiebijdrage: € 200,-

Over Bo in het kort

Kan alleen thuis blijven: ja
Kan met andere honden: ja met kleine hondjes goed, grote honden beetje bang van
Kan met katten: ja, bij vorige eigenaar ging het goed met de oude kat
Kan met kinderen: zie tekst
Kan los lopen: ja in veilig gebied
Kan mee in de auto: ja autorijden vindt hij leuk

De geschiedenis van Bo

Bo is als hele kleine pup uit Hongarije vandaan gekomen. Hij heeft eerst zo’n 2,5 jaar bij een familie gewoond. Daarna is hij bij zijn laatste baasje terecht gekomen waar hij het fijn had. Helaas moest Bo noodgedwongen op zoek naar een nieuw thuis wegens ernstige ziekte van zijn baasje. Bo is opgehaald door Hond in Nood en in opvang bij Amke in Wijchen.

karakter, temperament en vachtverzorging

De keeshond is eigenwijs maar ook intelligent en leergierig. Waaks en wantrouwend tegenover vreemden. Alert op geluiden en aanhankelijk naar  eigenaar en bekenden. De vacht van de Keeshond wordt lang en twee keer per week borstelen is noodzaak.

De vacht van Bo is geschoren bij zijn vorige baasje.

Foto van Bo met langere vacht

Foto van Bo met langere vacht

Meer informatie over Bo

Toen Bo bij mij in opvang kwam moest hij even 24 uur wennen aan de nieuwe situatie. Bij mij woont hij in een verzorgingsflat en in plaats van dat hij door de voordeur gaat en meteen buiten staat zoals bij zijn vorige baasje, gaan we hier nog een gang door en een lift in alvorens we buiten staan. Dat vond Bo wel vreemd en hij wilde dan ook wel eens een keel opzetten tegen mensen die hij op de gang tegenkwam. In de lift vond hij het dan ook spannend als er vreemde mensen mee gingen. Dan zag ik dat hij zijn voorpootje optilde en een beetje onzeker schuin omhoog keek in de kleine lift, het is ook best wel eng om zo klein te zijn en met vreemden in de krappe ruimte te staan. Inmiddels is Bo het wel gewoon gaan vinden.

Bo was zoals elke (toen nog) on- gecastreerde reu buiten hoofdzakelijk druk met ruiken en markeren. Inmiddels is Bo gecastreerd en ik heb goede hoop dat hij mij ook een keer in het vizier krijgt buiten, het gaat de goede kant op. Binnenshuis ben ik voor Bo belangrijk en heeft hij altijd oog voor mij . Hij ligt graag naast me op de bank, heerlijk op zijn rug en laat zich graag aaien. Bo is speels en vrolijk en weet goed wat hij wil. Als hij op het balkon wil laat hij dat duidelijk merken door demonstratief voor de balkondeur te gaan zitten met zijn gezicht naar de deur.

De eerste keer dat ik Bo meenam naar mijn ouders moest hij niets van ze hebben. Mijn vader was helemaal fout in de ogen van Bo: een man, en ook nog met een baard, brrr dat vond hij niks en hij liet het merken door naar mijn vader te grommen. Mijn vader probeerde vriendschap te sluiten door lekkers te geven maar Bo laat zich niet makkelijk omkopen. Inmiddels is dat helemaal over. Mijn vader is niet meer de boeman, ze zijn dikke vrienden! Bo gaat met veel plezier mee naar mijn ouders.

Bo kan een paar uur alleen zijn. Ik laat hem maximaal 4 uur alleen en niet dagelijks. Als ik weg ga dan hoor ik hem nog even piepen en aan de deur krabbelen en dat duurt een paar minuten. Mijn buurvrouw heeft hem verder niet meer gehoord. Als ik thuis kom is hij ongelofelijk blij en zo vrolijk als maar kan.

Bo is een beetje kieskeurig met eten. Soms laat hij het ook gewoon staan. Ik merkte ook dat hij af en toe een raar geluid maakt alsof hij hyperventileert, en soms moet hij dan een beetje spugen. Van zijn vorige eigenaren hebben we vernomen dat hij dat altijd al deed, het is eventjes en daarna is hij weer helemaal gewoon. Bo is op 7 maart naar mijn dierenarts geweest voor de cocktail- enting en de 1e prik voor de ziekte van Weil. Op 20 maart is hij gecastreerd. Hij had één testikel in zijn lies maar dat gaf verder geen bijzondere problemen voor de operatie. Binnenkort gaat hij nog één keer terug voor de 2e enting voor de ziekte van Weil.

Bo is een hele lieve vrolijke knuffelbeer en hij houdt zich zo goed staande ondanks dat hij plotseling bij zijn vrouwtje weg is gehaald. Het is een hondje die best overal in elke woonomgeving past, hij is natuurlijk niet groot en heeft niet persé een tuin nodig. Wel kan hij blaffen naar dingen die er in zijn ogen vreemd uitzien, zoals mannen met petten of baarden. En aan nieuw bezoek moet hij even wennen maar als het dan goed is blijft het goed. Voor grote honden is hij een beetje bang maar kleine hondjes kan goed. Ik heb hem een keer meegenomen naar het reutje van mijn broer, dit was nog voor de castratie. Het filmpje daarvan ziet u hier onderaan de pagina.

Wij zoeken voor Bo een niet al te druk huishouden zonder jonge kinderen. Bo kan best met een kindje omgaan maar dan liever een kleinkind die niet dagelijks over de vloer komt en met blokken gooit of op skeelers rijdt want dat vindt Bo dan wel weer iets teveel van het goede.

Kortom, Bo heeft al veel doorstaan wat betreft noodgedwongen verhuizen, het is voor hem belangrijk dat hij een platina mandje krijgt waar hij oud mag worden. Hij heeft het dubbel en dwars verdiend.

Contact

Heeft u interesse in Bo en zou u hem graag in levende lijve willen ontmoeten? Stuur gerust een mailtje voor meer informatie of een afspraak, wij sturen u graag het intakeformulier voor Bo toe.

Foto’s

Filmpjes