Kooikerhondje Bruno is geadopteerd (bemiddeling particulier)

Naam hond: Bruno
Geboortedatum: 14-12-2015
Ras/soort: Kooiker
Reu/teef:  Reu
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Geënt/ontwormd/gechipt: ja
Schofthoogte: 47 cm
Gewicht: 14/15 kilo
Adoptiekosten: €175
Verblijft in: Hoofddorp
Op de website sinds: 3 augustus 2018

Niet meer beschikbaar

Over Bruno in het kort

Kan alleen thuisblijven: ja
Kan met kinderen: nee
Kan met katten: nee
Kan met anderen honden: sommigen wel, sommigen niet
Kan mee in de auto: ja
Kent basiscommando’s: ja
Waaks: ja
Kan loslopen: ja
Jachtinstinct: is van nature een jachthond, maar is niet extreem aanwezig. Hij vindt wel altijd de egels als die in de buurt rondlopen en wil met ze spelen
Gedrag op straat: heeft wel wat leiding nodig (zie tekst meer informatie)
Gedrag naar bezoek: eerst waaks, dan snuffelen en dan oké

Meer informatie over Bruno

Hij eet soms wat niet mag als hij teveel vrijheid krijgt aan de lijn. Over het algemeen loopt Bruno goed mee, maar hij heeft wel leiding van het baasje nodig tijdens de wandeling. Met andere honden is het altijd even aftasten. Bruno is wat angstig en kan hierdoor uitvallen, maar dit doet hij bij de ene hond wel en bij de andere niet. Soms kan hij gelijk een goede klik hebben en willen spelen. Het is dus even opletten bij een eerste kennismaking met een nieuwe hond. Loslopen gaat goed. Hij houdt de baas altijd scherp in de gaten en loopt al snuffelend met je mee. Hardlopen in het losloopgebied gaat ook goed, al heeft hij soms wat steun nodig als hij ergens langs moet lopen wat hij spannend vindt.

+Punten

Houd van wandelen en apporteren.
Vindt het vaak leuk om met de baas te spelen. Vooral touwtrekken en verstoppertje spelen zijn een grote hit.
Kan meelopen naast de fiets
Prima hardloopmaatje
Kan alleen thuis blijven
Jonge mooie actieve hond
Logeren bij bekenden gaat goed

-punten

Angstig tegenover hard geluid, sommige honden en kinderen.
Kan bezitterig zijn over botjes/voer
Kan uithalen als hij het ergens niet mee eens is/ geen zin heeft

Wat zoeken wij voor de hond;

Wij zijn op zoek naar een leuke en ervaren baas voor Bruno die sterk in zijn schoenen staat en consequent regels hanteert. Hij houdt van wandelen en apporteren dus een ondernemend actief baasje is een must.

Aandachtspunten

Kan uitvallen, maar dit is vooral veel show. Hij heeft nooit echt gebeten.
Heeft genoeg beweging nodig
Consequent zijn en blijven is héél belangrijk

Geschiedenis van Bruno

Bruno is geboren op een boerderij in Renswoude welke tevens diende als pension voor honden. Zijn vader en moeder zagen er mooi, gezond en vriendelijk uit en Bruno was de grootste pup uit het nestje. Na 8 weken konden wij Bruno meenemen naar huis en verwelkomen in het gezin. Wij hebben Bruno met veel liefde opgevoed en samen met hem een puppycursus afgerond. Toen Bruno 7 maanden oud was is hij met ons mee geweest op vakantie naar Frankrijk. Hier hebben wij heerlijk met hem kunnen wandelen en ook onder de tafel op verschillende terrassen hield hij zich rustig. Na een paar dagen sprong hij ineens bij ons op een ligstoel wat van ons mocht want het was tenslotte vakantie. Dit hebben wij geweten want bij thuiskomst sprong meneer gelijk op de bank wat wij niet toestonden. ’s Avonds deed hij het stiekem toch en hebben wij bijna een jaar lang elke avond de bank vol gebouwd, zodat hij er niet op kon. Daarna is hij nooit meer op de bank geweest. Het is dus een erg eigenwijs en slim hondje die een consequent baasje nodig heeft. Wij hebben veel plezier beleefd met Bruno, ons maatje, waarmee wij lekker konden wandelen, spelen en knuffelen.

Reden van afstand

Tijdens de zwangerschap van ons eerste kindje begonnen er wat problemen te ontstaan. Bruno werd wat meer onzeker/onvoorspelbaar naar andere honden toe en soms ook naar ons. Wij zijn toen druk in de weer geweest om hem te trainen en toch ons hondje met een kindje te kunnen combineren. Ook gaat Bruno 2x per week naar de opvang om wat meer te socialiseren met soortgenoten en hebben wij een gedragsdeskundige over de vloer gehad. Er is vooruitgang geboekt, want Bruno is een heel stuk rustiger geworden, maar hij blijft toch wat te onvoorspelbaar voor een kindje die net begint met kruipen en ontdekken. Bruno houdt er niet altijd van om aangehaald te worden, wat hij duidelijk kan maken in zijn lichaamstaal. Helaas kan een kind dat niet zien en dan kan het fout gaan. Helaas moeten wij om deze reden  afstand doen van ons mooie Kooikerhondje en kameraadje Bruno.

Foto’s

Filmpjes

Contact

Heeft u interesse in Bruno en zou u hem willen ontmoeten? Neem gerust contact op met ons.

Verantwoording

Voor honden die ter bemiddeling op onze website worden getoond ligt de verantwoording volledig bij de partij die de hond ter herplaatsing aanbiedt!
Deze partij kan een particulier, stichting of asiel zijn.