Kruising Herder Ferdi zoekt een nieuwe gouden mandje

Naam hond: Ferdi
Ras/soort: kruising herder/collie
Reu/teef: reu
Gesteriliseerd/gecastreerd: nee
Geënt:  ja
Gechipt: ja
Schofthoogte: 50 cm
Gewicht: 11 kg
Geboortedatum: 05-11-2018
Adoptiekosten: 195,00 euro
Verblijft bij huidige baasjes in: Capelle a/d IJssel

Over Ferdi in het kort

Kan alleen thuis blijven: ja, 1 ½ uur nu.
Kan met kinderen: ja
Kan met katten: ja
Kan met anderen honden: ja
Kan mee in de auto: ja
Kent basiscommando’s: zit, kom
Waaks: ja
Kan los lopen: nog niet, te jong, wil wel graag rennen, trekt.
Jachtinstinct: niet opvallend
Gedrag op straat: opgewonden , snel afgeleid
Gedrag naar bezoek:  eerst afwachtend, dan al gauw vriendelijk en bij herhaling enthousiast.

Meer informatie over Ferdi

Beschrijving van het baasje van Ferdi

Hij heeft veel tijd en aandacht nodig om te socialiseren en met hem te trainen. Hij is heel actief en heeft zeker ook 1 uur flink beweging nodig om energie kwijt te kunnen. Daarnaast laat ik hem op straat uit. Hij is huis-zindelijk, doet het wel af en toe nog in de tuin en ook in het park. Hij is heel slim en blijkt eigenschappen van een herder te hebben. Aanhankelijk met gezinsleden en alert. Hij heeft dus veel aandacht, training nodig, iemand die hem de baas kan.

Ik had het niet voorzien toen ik een bastaardje nam. Ik heb een klein huis, de kinderen kunnen hem niet trainen, alles komt op mij neer. We zoeken een baasje die meer tijd en energie kan geven om hem te socialiseren, zindelijk te krijgen en ook dus op straat zijn behoeften doet. En traint met hem. Op een erf of wat buitenaf zou hem passen, wegens zijn waaksheid en energie, waar genoeg ruimte is, geen flatje. Hij is lief en we houden veel van hem, maar moeten nu hij nog jong is beslissen.

Geschiedenis

De hond komt uit buitenland en kwam met bijna 4 maanden oud naar Nederland. Ik heb hem dus gekocht doen hij 4 maanden was in Nederland. We weten weinig over zijn eerste 4 levensmaanden. Ik ben alleenstaande moeder met 3 dochters.

Foto’s

Filmpje

Contact

Heeft u interesse in Ferdi? Stuur ons gerust een mailtje met uw motivatie om Ferdi een goed thuis te bieden.

Verantwoording

Voor honden die ter bemiddeling op onze website worden getoond ligt de verantwoording volledig bij de partij die de hond ter herplaatsing aanbiedt! Deze partij kan een particulier, stichting of asiel zijn. Deze partij bepaalt zelf de adoptiebijdrage van de betreffende hond en heeft het alleenrecht op de bijdrage.