Ferdi is geplaatst

Naam hond: Ferdi
Ras/soort: kruising herder/collie
Reu/teef: reu
Gesteriliseerd/gecastreerd: nee
Geënt:  ja
Gechipt: ja
Schofthoogte: 50 cm
Gewicht: 11 kg
Geboortedatum: 05-11-2018
Adoptiekosten: 195,00 euro
Let op: niet meer beschikbaar

Over Ferdi in het kort

Kan alleen thuis blijven: ja, 1 ½ uur nu.
Kan met kinderen: ja
Kan met katten: ja
Kan met anderen honden: ja
Kan mee in de auto: ja
Kent basiscommando’s: zit, kom
Waaks: ja
Kan los lopen: als de plek veilig is, zonder verkeer in de buurt speelt Ferdi los met andere honden in het park
Jachtinstinct: niet opvallend
Gedrag op straat: opgewonden , snel afgeleid
Gedrag naar bezoek:  eerst afwachtend, dan al gauw vriendelijk en bij herhaling enthousiast.

Meer informatie over Ferdi

Beschrijving van het baasje van Ferdi

Hij heeft veel tijd en aandacht nodig om te socialiseren en met hem te trainen. Hij is heel actief en heeft zeker ook 1 uur flink beweging nodig om energie kwijt te kunnen. Daarnaast laat ik hem op straat uit. Hij is huis-zindelijk, doet het wel af en toe nog in de tuin en ook in het park. Hij is heel slim en blijkt eigenschappen van een herder te hebben. Aanhankelijk met gezinsleden en alert. Hij heeft dus veel aandacht, training nodig, iemand die hem de baas kan.

Ik had het niet voorzien toen ik een bastaardje nam. Ik heb een klein huis, de kinderen kunnen hem niet trainen, alles komt op mij neer. We zoeken een baasje die meer tijd en energie kan geven om hem te socialiseren, zindelijk te krijgen en ook dus op straat zijn behoeften doet. En traint met hem. Op een erf of wat buitenaf zou hem passen, wegens zijn waaksheid en energie, waar genoeg ruimte is, geen flatje. Hij is lief en we houden veel van hem, maar moeten nu hij nog jong is beslissen.

Reden van afstand

Ik ben alleenstaande moeder, 3 dochters. Ze wilden graag een hond. Ferdi is een leuke, enthousiaste hond, maar nu ben ik hoofdzakelijk de enige die voor hem zorgt. Hij moet veel beweging hebben om zijn energie kwijt te kunnen. Die tijd en aandacht die hij nodig heb kan ik niet bieden. Inmiddels is mijn oudste zoon weer bij ons en blijkt allergisch te zijn. Dat komt er ook nog bij. Het gaat ons aan het hart, maar willen nu hij nog jong is , op 5 juni is hij 7 maanden, een goede baas vinden, die ervaring heeft of al een hond heeft en die hem leiding geeft en bijv. met hem op training gaat. Ferdi is ook gewend, als ik weg moet, dat hij dan in de bench gaat, max 2 uur. Maar dat hoeft niet meer als hij groter is.
Ik had het niet kunnen inschatten van te voren en vind het heel naar dat ik deze stap moet zetten. ( Ik kan geen huisdieren hebben helaas : ik heb het te druk met opvoeding van de 4 kinderen)

Aandachtspunten

Hij moet aandacht en tijd krijgen. Het liefst niet op een flatje. Hij heeft eigenschappen van een herder, is waaks, lief en slim en gericht op het gezin.

Geschiedenis

Ferdi was bijna 4 maanden toen hij bij ons kwam. Hij had alle entingen gehad en gezond verklaard door de dierenarts. Ook was hij gesocialiseerd, gewend met mensen en dieren. Maar moet nog leren om netjes mee te lopen enz., nog niet mee getraind. Ook heb ik hem zindelijk gekregen.

Foto’s

Filmpje

Contact

Heeft u interesse in Ferdi of heeft u vragen, mail of bel rechtstreeks naar zijn huidige eigenaresse.

Mw Jansen
E-mail: lmscheeres@casema.nl (kleine letter l van leo)
Tel: 06-17132400

Verantwoording

Voor honden die ter bemiddeling op onze website worden getoond ligt de verantwoording volledig bij de partij die de hond ter herplaatsing aanbiedt! Deze partij kan een particulier, stichting of asiel zijn. Deze partij bepaalt zelf de adoptiebijdrage van de betreffende hond en heeft het alleenrecht op de bijdrage.