Naam hond: Skunky
Ras/soort: Labradoedel ( kruising Labrador ♀  X Koningspoedel ♂   )
Reu/teef: Reu
Geboortedatum: 8-11-2009
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Schofthoogte: 62 cm
Gewicht: 31 kg
Adoptiekosten: € 250,-
Geënt en gechipt: Ja
In opvang sinds: 21 oktober 2016 (te Zoetermeer, zie tekst onder geschiedenis)
Woont nu in: Rotterdam sinds 4 februari 2017

Hoe gaat het nu met…

Leer hier het verhaal van de baasjes over Spunky

Nieuws over Skunky

Skunky in het kort

Kan alleen thuisblijven: ja
Kan met kinderen: ja/nee (zie tekst)
Kan met katten: Nee! Op straat wil hij er achteraan en binnen in huis jaagt hij ze weg.
Kan met anderen honden: ja, in het vorige gastgezin leefde hij met een andere reu samen. Op straat niet goed met alle honden en vooral in eerste instantie. Bij daadwerkelijk ontmoeten kan hij bijdraaien. Kan uitvallen aan de lijn maar is trainbaar en goed te leren aandacht bij het baasje te houden.
Kan mee in de auto: ja
Kent basiscommando’s: ja
Waaks: ja, blaft diep bij horen van de bel maar is niet wantrouwend naar vreemden en kwispelt vriendelijk bij binnenkomst.
Kan loslopen: Heel leuk om met hem en een balletje te spelen. Legt het elke keer in je hand. Nog niet geprobeerd wanneer er andere honden in de buurt zijn.
Jachtinstinct: Alleen te zien is dat hij opgewonden wordt van watervogels.
Gedrag op straat:  Soms blaffend bij onbekende honden.
Gedrag naar bezoek: vriendelijk
Trekt aan de lijn: Draagt Follow me. Trekt over het algemeen niet en loopt keurig naast je. Alleen als hij zijn behoefte moet doen of naar het ballenveldje wil dan kan hij wat trekken.

Geschiedenis

Wegens omstandigheden en buiten de schuld van Skunky heeft zijn bazinnetje hem helaas af moeten staan. Skunky is eerst in opvang gegaan bij een gastgezin in Leiderdorp, zij hebben ook een Labradoodle Reu. Toch vroeg Skunky iets meer ervaring dan de aanwezige Labradoodle en ook meer tijd. Dat werd het gastgezin teveel wegens omstandigheden, en schoot Skunky te kort in begeleiding. Op 26 november is Skunky in opvang gegaan bij Thomas, één van de trainers van stichting Hond in nood. U leest op de pagina het verhaal van Thomas over Skunky. In het youtube album van Skunky is de eerste filmcompilatie in het gastgezin te Leiderdorp, en de tweede filmcompilatie bij Thomas in Zoetermeer waar Skunky verblijft tot hij een geschikt baasje heeft gevonden.

Meer informatie over Skunky

Verhaal van het gastgezin:

Skunky is bij mij (Thomas) in Zoetermeer in de opvang sinds 26 november 2016. Ik heb hem nu een paar weken en kan er eigenlijk heel kort over zijn. Skunky is een onwijs leuke en lieve knuffel hond. Hij is graag bij je in de buurt en als hij je eventjes niet gezien heeft komt hij je met zijn knuffelbeer begroeten alsof je 6 maanden weg bent geweest. Die teddybeer is zijn schat. Die heeft hij al heel lang en moet elke keer in zijn bek als er iemand binnen komt. Het is volgens Skunky dus ook niet de bedoeling om met teddybeer te spelen. Deze moet namelijk heel blijven. Hij heeft gewoon iets in zijn bek nodig als hij super blij is. Anders gaat hij rare geluiden maken. Best wel grappig om te horen en zien als hij zijn beer toevallig niet zo 1,2,3 kan vinden als je net komt binnen lopen. Als dit gebeurt kan het overigens wel gebeuren dat hij dan maar een nieuwe teddybeer of iets gaat zoeken.

Verder binnen in huis is het een echte lieve hond. Je hebt eigenlijk weinig tot geen last van hem. Maar hij komt wel regelmatig naast je staan of zitten voor een goede en lange knuffel. En alle rare geluiden moeten onderzocht worden. Hij zal dus ook binnen af en toe eens een blaf laten horen. Bij mij binnen is dat eigenlijk over het algemeen alleen naar de katten. Ik ga er dan ook vanuit dat in een huis zonder katten het blaffen binnen een heel stuk minder is. Maar het blijft een hond en hij laat zich zo nu en dan eens horen als hij denk dat hij moet waken. Al is het natuurlijk totaal geen waakhond. Want jan en alleman mogen binnen komen zolang ze hem maar als eerste begroeten.

Het enige aandachtspuntje wat je met hem binnen hebt is dat hij bang is voor rare geluiden. En dan gaat het vooral om de vaatwasser, wasmachine, droger en koffiezetapparaat. Hij gaat hier niet blaffen of zo, maar hij komt dan verstijfd bij je staan. Of zelfs helemaal tegen je aan leunen voor steun. Ben wel met hem aan het trainen hier voor en het gaat al wel de goede kant op.

Dan hebben we nog hoe hij buiten is. Ik ben vanaf dag 1 gelijk met de Follow-me (is vergelijkbaar met Gentle leader) gaan trainen omdat hij erg kon trekken aan de lijn. En omdat zijn gedrag naar andere honden in eerste instantie moeilijk is. De Follow-me kon ik om doen zonder tegenstribbelen. Dit geeft aan dat hij totaal geen controlefreak is buiten. Alleen dat hij begeleiding nodig heeft bij zijn angsten. We weten zijn geschiedenis niet helemaal maar ik denk wel dat hij vroeger een nare ervaring heeft gehad met een hond en of kat. Ik woon in een buurt waar weinig honden lopen. Ik heb dus ook weinig last van deze problemen. Hij loopt over het algemeen keurig naast je en heeft ook veel aandacht voor je. Hij blijft ook keurig wachten als je wilt oversteken als je dat aan hem vraagt. Ik vind het zelf dus ook een hele leuke hond om mee te wandelen. Je ziet wel dat hij best alert is op bepaalde geluiden en erg nieuwsgierig is als er iemand aan komt lopen. Maar ik heb nog geen raar gedrag gezien naar voorbijgangers.

De enige momenten waarop hij gaat trekken is als hij zijn behoefte moet doen. Of als we in de buurt van het hondenveldje komen. Daar ga ik regelmatig met hem spelen met een tennisbal. Dit vind hij helemaal te gek! Het is echt een leuke hond om een balletje mee te gooien. Al gaat hij wel zijn bal naar iedereen brengen die maar langs komt lopen. En na elke 5 minuten moet hij met bal en al het water in. Ik heb het nog niet geprobeerd maar volgens mij vind hij een bal uit het water halen dan ook een super gaaf spelletje.

Het enige aandachtspuntje buiten is andere honden. Hier ben ik nog volop mee aan het trainen. Al met een klein beetje succes. Hij is erg argwanend naar andere honden toe. Hij moet ze dan dus ook goed in de gaten houden. In het begin begon hij al van een grote afstand te blaffen naar alle honden. Door aandachtstraining ben ik nu zo ver dat hij van een afstand wel nog steeds kijkt maar daarna ook naar mij en niet meer blaft. Van dichtbij is mij dit nog niet gelukt maar het zit er zeker wel in om ook hier het blaffen weg te krijgen.

Wij zoeken voor Skunky een niet al te druk huishouden. Dit omdat Skunky binnen toch wat angsten heeft voor rare geluiden en dan ook steun nodig heeft wanneer ze er wel zijn. Dit roept ook de vraag op of Skunky tegen drukke kinderen kan die met speelgoed gooien of met speelgoed spelen waar rare geluiden uitkomen. Dit weet ik dus niet met zekerheid te zeggen. En iemand die buiten de leiding neemt en met geduld en positieve training zijn angst naar andere honden verder wil trainen. Verder kan Skunky prima een tijdje alleen zijn maar het is geen hond voor iemand met een full-time baan. Hij houdt namelijk erg van gezelschap.

Zoekt u een echte vriend en een hond waar u leuke dingen mee kunt ondernemen. Dan is Skunky zeker een reactie waard.
Voor meer informatie of een kennismaking in levende lijve met Skunky kunt u contact met ons opnemen.

Skunky medisch

Extra informatie van de vorige eigenaar:

In zijn jonge jaren zijn zijn wolfsklauwen verwijderd omdat hij daar lichamelijk veel schade van opliep, dus hij heeft nu gewone rechte poten zonder zij-tenen en zonder problemen. Hij heeft als enig minpunt dat hij extra veel haargroei {diep} in zijn oren heeft. De dierenarts en ik zijn erachter dat dat wel erg heftig was en dit jaar zijn uit beide oren {en in 2014 alleen uit zijn linkeroor) onder een roesje/narcose alle haren verwijderd door de dierenarts . Nu, als ik elke week of om de week zijn oren schoonmaak met oorcleaner {Ik gebruik zelf otoclean} haal ik er 0 tot 5 vieze /wattenschijfjes met zand, blaadje en vliesjes van bomen uit, afhankelijk van hoe veel hij buiten met de bal heeft gerend en slidingen heeft gemaakt en er troep in zijn oren is gekomen. Volgens de dierenarts heeft hij een heel sterk hart, goede longen. Hij heeft wel wat roos, al geef ik hem elke dag wat biologische kokosolie van de Aldi door zijn voer. Maar dat helpt niet toch zegt de dierenarts dat het wel goed is, dus blijf ik het geven. Oh ja, hij heeft een groot litteken over zijn borst, maar daar is niks mis mee; hij heeft er totaal geen last van. Maar hij heeft in 2014, geloof ik, een vleesetende bacterie gehad en daar heeft ie dit litteken aan overgehouden. Verder heeft hij een vacht die langharig is. Ik scheer hem elk voorjaar en einde van de zomer. Dat vind ie fijn, ik denk omdat zijn roos dan wat weg kan en zijn huid lucht krijgt, dus vandaar dat ik dat doe. Dit is zo ver ik nu kan bedenken zijn medische geschiedenis. ISkunky is een labradoodle F2, maar ruit dus echt wel, want zijn moeder was een labrador en zijn vader een koningspoedel.

Filmpjes

Foto’s