Afkomstig uit: Timisoara, Roemenië
Reu/teef: teef
Ras/soort: kruising
Schofthoogte: 
Gewicht:
Geboortedatum: 22-09-12
Adoptiekosten: € 250,- (niet gesteriliseerd)
Woont nu in: Hilversum

Hoe gaat het nu met …

Lees het verhaal “Leentje willen we voor geen goud meer missen” (16-11-2015)

Geschiedenis

Tijdens de twee weken van werken in Roemenië gingen Annette en Clemens dagelijks naar het veld. De roedel bestond uit ongeveer 40 honden. Er waren 7 puppies bij. De vierde avond kwamen de honden zoals gewoonlijk weer aan rennen toen zij de auto van stichting Hond in nood zagen aankomen. Voorop huppelde de puppies. Maar het waren anderen. Even tellen, hé…het zijn er opeens 11. De 4 extra puppies waren op het veld gedumpt, iets wat normaal is in Roemenië. De puppies liepen gevaar. Ze staken de weg over en er was voor hen geen moeder die op hen paste. Annette en Clemens namen de puppies mee, om direct door te gaan naar de dierenarts waar ze vier keer in bad moesten om de stank er uit te krijgen. Onder al die viezigheid kwamen vier schoonheden tevoorschijn. De puppies gingen in opvang bij Adina, tot zij groot genoeg waren voor de reis naar Nederland.

Meer informatie over Lane

Verhaal van Lane (nu Leentje) ten tijde van het zoeken naar een baasje:

Lane is een vier maanden oud terriër mixje, slim en leergierig. Ze is spontaan naar vreemden. Andere honden gaat zij goed mee om. Ze is gevoelig en goed te corrigeren met alleen de stem. Ze is een lief en vriendelijk hondje, rustig van aard en niet bang. Ze is lekker speels maar niet overdreven. Een kauwbot laat ze afpakken zonder protest. Buiten kan ze los in het park en luistert goed.

Overdag blijft ze een paar uurtjes in de bench, maakt geen herrie en wacht rustig tot haar opvangbaasje weer thuis is. Aan het riempje lopen kan ze ook prima.

Lane heeft wel wat interesse in de katten als het gaat om opjagen. Een kat die niet mans genoeg is zou ze achteraan gaan. Ze zou wel kunnen samenleven met een kat die honden gewend is.

  • met kleine kinderen: nog niet gewend
  • autorijden: prima
  • baknijd: nee
  • zindelijk
  • vacht: ruwharig, grijs/wit, dubbele vacht
  • beetje waaks

Lane gaat regelmatig mee met onze uitlaatservice ter socialisatie. Ze doet het prima.

Lane is volledig geënt, ontwormd en ontvlooid. Chip en paspoort inbegrepen bij de adoptiekosten.

Filmpjes

Foto’s

Slideshow

Lane is geadopteerd