Mechelse Herder Jaimy zoekt baasje met ruimte

Naam: Jaimy
Geslacht: Teef
Ras: Mechelse Herder
Leeftijd: 1 jaar
Gewicht: 34 kilo
Verblijfplaats: Dierentehuis Stevenshage Leiden

Jaimy in het kort

Kan met andere honden: Voorzichtig voorstellen, is volhardend in spel
Kan met katten: Nee, jaagt op katten
Kan met kinderen: Misschien grote kinderen
Kan mee in de auto: Met tegenzin nog steeds sinds een ritje naar de dierenarts
Gedrag naar bezoek: Is waaks en beschermend
Gedrag op straat: reageert op prikkels zoals fietsers
Kan los lopen: Misschien, in veilig gebied op den duur
Kan alleen zijn: Moet opgebouwd worden, is wel bang te worden verlaten

Meer informatie over Jaimy

Jaimy zit al een hele poos in het asiel. Ze is als pup van 5 maanden naar het asiel gebracht. Sinds kort is Jaimy bij ons komen trainen. De reden daarvoor was dat bijna niemand meer met Jaimy kon lopen. De vrijwilligers hadden grote moeite met Jaimy omdat ze uitviel naar fietsers en niet te beïnvloeden was. Maar ook de vaste medewerkers kregen moeite met haar, ook al probeerden ze haar te trainen tijdens de wandelingen, Jaimy was te vaak te gestrest om te worden getraind. En dat was triest want iedereen in het asiel is gek op Jaimy, ze is een ontzettend leuke en lieve hond.

Jaimy is bij Hond in Nood getraind op het minder gevoelig maken voor fietsers. Dat is ook ontzettend verminderd en Jaimy verblijft in asiel Leiden, wat eigenlijk midden tussen de fietspaden gevestigd is. Het is heel fijn dat ze nu gewoon over straat kan zonder zich druk te maken over iedere fiets.

Jaimy heeft even de tijd nodig haar nieuwe verzorgers (of baasjes) te leren kennen. Het moeilijkst daarbij is om haar een halsband om te doen of te aaien, daar moet ze je goed voor kennen. Als Jaimy uit haar kennel gehaald wordt is ze ontzettend blij om mee te mogen maar eerst komt ze je een aantal kadootjes laten zien. Haar bal, haar knuffel, ze komt er kwispelend mee aanlopen.

Tegenwoordig draagt Jaimy een hoofdband (Follow me), niet omdat ze trekt want ze loopt keurig naast je. Het is een genot om met haar te lopen. Ze draagt de hoofdband uit veiligheid als ze onverwacht een fietser naast zich zou krijgen en zou schrikken. Ze verdraagt de follow me prima, ze loopt ook graag over straat met een hele voetbal in haar bek. De follow me is geen muilkorf, ze kan alles in haar bek nemen.

Onze bus was een verschrikking voor haar jammer genoeg, ze is één keer naar de dierenarts gebracht in een busje met kooi, die herinnering staat haar nog op het netvlies. Het zou kunnen dat ze in een gewone auto wel vrolijk instapt.

Jaimy kent verder nog de commando’s “Hier, zit, af, blijf”. Ze is erg waaks en zou een tuin goed bewaken met springen en blaffen. Dat zou tegen kunnen werken in een rijtjeshuis als ze veel zou kunnen zien. Ook met bezoek zal ze waaks en wantrouwend zijn, tot ze iemand echt kent en graag mag. Ze is daarom niet geschikt voor een gezin met kinderen en vriendjes, of veel volk over de vloer.

Er staat nog meer informatie over Jaimy op de website van het asiel

Klik op onderstaand icoon en typ #stevenshagejaimy in de zoekbalk

Filmpjes Jaimy op instagram

Jaimy is van dierentehuis Stevenshage te Leiden en gaat wekelijks (meestal op woensdag) met ons mee voor extra training. Bij interesse in Jaimy dient u contact op te nemen met het asiel. Zou u in aanmerking willen komen de nieuwe eigenaar van Jaimy te worden en zou u haar graag willen zien tijdens de training dan is dat natuurlijk mogelijk. Neem wel eerst contact op met het asiel om in aanmerking te komen voor het adopteren van Jaimy.