Naam hond: Ren
Geboren in: Nederland
Ras/soort: Japanse Spits
Reu/teef: Reu
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Schofthoogte: 43 cm.
Gewicht: 13 kg.
Geboortedatum: 16-10-2015
Geënt en gechipt: ja
Adoptiekosten: € 225,-
Ren woont nu in Dalfsen

Over Ren in het kort

Kan alleen thuisblijven: ja
Kan met kinderen: ja, zie tekst
Kan met katten: we geven de voorkeur aan een huis zonder katten. Ren zou alleen bij een hele rustige kat kunnen omdat hij er echt op af kan stormen.
Kan met andere honden: ja
Kan mee in de auto: ja
Waaks: ja als de bel gaat maar niet overmatig
Kan loslopen: ja
Jachtinstinct: nee
Gedrag op straat: Rustig en nieuwsgierig
Gedrag naar bezoek: waaks, eerst terughoudend, na verloop van tijd vriendelijk
Zindelijk: ja

Geschiedenis

Ren en Nami zijn broer en zus met één nestje verschil

Ren (en Nami) hebben allebei vanaf pup bij hun eerste familie gewoond waar ze een gelukkig leven hebben gehad.

Reden van afstand

Wegens verergerde astma van het eerste bazinnetje konden Ren en Nami niet meer blijven.

Meer informatie over Ren

Ren is een lieve, rustige en sociale hond naar mensen en dieren. Bij vreemde mensen heeft hij even de tijd nodig, maar wanneer hij kennis heeft gemaakt zonder hem te hebben overweldigd is het goed en is hij direct vriendjes. Hij is ook wel weer veel te nieuwsgierig naar een nieuw gezicht om er te lang bij weg te blijven. Voor grote honden kan hij een beetje bang zijn. Hij is als pup van 8 weken een keer aangevallen door een Stafford. Ren heeft wel cursussen gevolgd met zijn vorige baasjes waar ook grote honden waren en ook door de positieve ervaringen in het park is hij die angst grotendeels weer kwijt geraakt. Alleen wanneer er een grote hond op hem af komt stormen wordt hij wel angstig. Verder kan hij prima overweg en spelen met andere honden.

Ren is leergierig en kan commando’s en trucjes aanleren met behulp van voerbeloning . Nieuwgierig is hij ook en ziet graag alles wat je doet.

Ren vindt het niet erg om langdurig geaaid te worden. Iedereen mag hem aaien en hij vindt het niet erg om geknuffeld te worden. Het liefst kijkt hij uren uit het raam, zo kan hij goed de buurt in de gaten houden. Hij moppert en blaft dan weleens, maar stopt wanneer je daar iets van zegt.

De vorige baasjes vertelden dat Ren lief voor kinderen is. Ze hebben weleens op een baby gepast waar Ren lekker bij ging liggen en hij de baby helemaal niet eng vond. Wel denken we dat Ren beter bij kinderen kan wonen vanaf 12 jaar omdat hij kan reageren op drukte zoals stoeien en bij opwinding. Omdat hij dat niet prettig en lichtelijk bedreigend vindt gaat hij blaffen. Ook kan hij een beetje gaan blaffen door opwinding over iets leuks, even negeren helpt daar prima tegen. Ren is dus absoluut verdraagzaam naar kinderen die in zijn omgeving zijn, maar vindt drukte en opwinding een beetje spannend. Om dat niet zijn hele leventje om zich heen te hebben, graag wat oudere kinderen of geen kinderen.

Omdat hij van nature waaks is, zal hij ook blaffen wanneer de deurbel gaat maar niet overmatig, hij stopt alweer snel.

Ren is niet gewend trappen te lopen en dat vindt hij ook een beetje eng.

Deze lieve knuffelkont ligt graag uren bij je op de bank, vindt ie heerlijk. In zijn mand ligt hij niet zo vaak, dan liever op de vloer (of de bank dus)

Vachtverzorging: Laat u goed informeren door een ervaren trimster. De vacht van een Japanse Spits vergt wel enig onderhoud op een deskundige manier maar is ook weer niet heel erg bewerkelijk.

Aandachtspunten

Ren kan zijn eten te snel verorberen waardoor hij daarna alles er weer uit kan spugen. We geven hem zijn eten in kleine beetjes en ook pas ruim een uur voor of na het wandelen.

Rasbeschrijving Wikipedia:

Japanse Spits (Nihon Supittsu) is een hondenras dat afkomstig is uit Japan. Het ras stamt waarschijnlijk af van Duitse spitsen. Ook zijn er vermoedelijk banden met de Siberische Samojeed. Het ras is door het FCI ingedeeld in groep 5, sectie 5, onder nummer 262. De Japanse spits is geheel wit. Reuen worden ongeveer 34 centimeter hoog, teven iets kleiner. Het ras was tot de jaren 50 populair als waakhond in Japan. Hierna nam de belangstelling af, totdat de hond in de jaren 80 populair werd als gezelschapshond. De Japanse spits is in kleine aantallen ook naar Europa geïmporteerd, waar het ras niet echt bekend is.

Contact

Heeft u interesse in Ren of wilt u meer informatie, neem gerust even contact met ons op.

Foto’s

Filmpjes