Afkomstig uit: Roemenië Timisoara
Reu/teef: teef
Ras/soort: kruising yorkshire terriër/cairn terriër
Geboortedatum: 16-05-12
Adoptiekosten: € 250,- (gesteriliseerd)
In Nederland sinds: 23-06-2013
Woont nu in: Sluis

Hoe gaat het nu met …

Van de baasjes van Bentley krijgen we elk jaar een leuke kaart

Lexy (nu Bentley) werd in een heel benauwde situatie gevonden in Roemenië. Met een vast zittende pup in het geboorte kanaal. Ze is direct geopereerd en er is helaas abortus noodzakelijk gepleegd. Lexy verbleef in opvang in Roemenië. Eerst in de tuin bij de andere honden, later binnen in huis. Toen de stichting haar naar Nederland heeft gehaald heeft ze een aantal weken in een opvanggezin gewoond. Het ging erg goed met haar, Lexy is een lieve, zachtaardige, beschermende hond en intelligente hond.

Er meldde zich een goed gezin voor haar, met kinderen, katten en een reu van hetzelfde ras als Lexy. Helaas verliep deze eerste plaatsing niet naar wens.

Meer informatie over Lexy

Verhaal van Lexy ten tijde van het zoeken naar een baasje:

Half september 2013 is Lexy in opvang gegaan bij Gerrit. Langzaam maar zeker is de oude Lexy weer boven gekomen.

Ze kreeg haar eigen plek, de bank was voorlopig verboden terrein. Gerrit wandelde veel met Lexy. Tijdens iedere wandeling werd er getraind. Lexy bleek leergierig en leerde goed en snel. Bedelen en claimgedrag waren snel afgelopen waardoor Lexy rust kreeg. Inmiddels is ze dik bevriend met William, de hond des huizes. Ook is er een nieuwe pup in huis gekomen waar Lexy erg veel van kan hebben.

Lexy is een makkelijke hond nadat de regels haar bekend zijn. Op onbekend terrein loopt ze pal achter de hiel. Zoals een kleine terriër betaamt, zit ze in de vensterbank te wachten tot haar baasje weer thuis komt.

Voor Lexy zijn we opnieuw op zoek naar een warme eigen mand, een huis waar ze voor altijd mag wonen. Een alleenstaand iemand of een echtpaar, als de personen maar snappen dat haar mix van terriër rassen wel enige ervaring met honden vereist.

– Lexy blaft niet overmatig
– Is goed met andere honden
– Kan in de auto mee
– Kan alleen thuis blijven
– Kan los lopen

Lexy is beschermend en kan loslopend achter fietsers aangaan. Ze is echter goed te corrigeren, maar het is ook te voorkomen door haar op tijd te roepen. Lexy is een hondje wat heel leuk kan zijn, maar wel bij de juiste mensen.

Update over Lexy van Gerrit:

Lexy is niet meer claimend. Ze is een leuke hond geworden, najagen achter fietsers aan doet ze nagenoeg niet meer. Ze is lief, leuk met honden, volgt heel goed met loslopen, luistert goed. Eindelijk weer zichzelf.

Filmpjes

Foto’s

Slideshow

Lexy is geadopteerd