Naam hond: Frits
Ras/soort: Mini Doodle (boomer) Kruising middelslag poedel  en shih tzu
Reu/teef:  reu
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Geënt: ja
Gechipt: ja
Schofthoogte: ongeveer 25 cm
Gewicht: 8 kg
Geboortedatum: 14-1-2015
Geadopteerd op: 08-05-2019

Let op: Frits is niet meer beschikbaar

Over Frits in het kort

Kan alleen thuis blijven: ja (niet langer dan 6u)
Kan met kinderen: ja
Kan met katten: ja
Kan met andere honden: ja
Kan mee in de auto: ja
Kent basiscommando’s: ja
Waaks: soms
Kan los lopen: ja
Jachtinstinct: ja
Gedrag op straat: loopt bij mij altijd los, wanneer ik een andere hond passeer hou ik hem bij me. Wanneer hij aan de riem is, hou ik hem kort, maar kan hij naar bepaalde honden soms wat grommen.
Gedrag naar bezoek: heel enthousiast. Springt helaas tegen mensen op. Wanneer ik zelf binnen kom ga ik meteen laag naar de grond zodat hij de kans niet krijgt om te springen. Hij vind het even fijn om aangehaald te worden.

Meer informatie over Frits

Frits is een lief en sociaal hondje.  Hij kan druk zijn, maar met een flinke wandeling, of even met een bal spelen is hij wat rustiger te krijgen. Hij is best wel een beetje verwend, mag op de bank, soms ook boven op bed. Hij is weg van balletjes, zodra hij die en ziet word hij heel blij. Hij houdt dan ook pas op  met “zeuren” wanneer speelgoed uit zicht is. Zodra het balletje of iets anders in beeld is zal hij niet ophouden.

Ik ben zelf niet echt een stil zitter, en dat merk ik soms ook aan Frits. Hij moet dan eerst even zijn energie kwijt voordat hij de rust vind om te gaan liggen. Maar als hij dan ligt, kan hij heerlijk op zijn rug liggen met zijn poten in de lucht.

Ik zoek voor Frits een huis waarin tijd een aandacht voor hem is. Mensen die er graag op uit gaan voor een wandeling, de tijd nemen voordat ze weg moeten om even met hem te spelen.

Aandachtspunten

Frits eet alleen wanneer je thuis bent. Het komt vaak voor dat hij s ochtends niet eet en dan s avonds 2 keer.

Geschiedenis van Frits

Frits is met 9 weken bij ons gekomen. Wij zaten nog in een verbouwing maar Frits leek hier geen last van te hebben. Ik ben met heb op puppy cursus gegaan en een vervolg cursus. Toen Frits ruim 1,5 jaar was kwam er een babytje. Hierop heeft hij goed gereageerd. Ik deed er erg mijn best voor dat hij nog genoeg aandacht kreeg. Toen de baby 7 maanden was gingen wij uit elkaar. En is Frits in principe met mij mee gegaan. Hij ging wel iedere week met de baby mee naar vader, maar we merkte naar verloop van tijd dat dit voor Frits niet fijn was. Hij leek daar niet gelukkig, at slecht. Dus bleef hij bij mij.

Wanneer ik overdag ben werken gaat Frits naar een dagopvang voor honden, net buiten het dorp. Hier moet hij vaak 3 tot 4 dagen in de week naar toe. Hij is erg gewend aan andere honden.

Reden van afstand

Heel lang getwijfeld en gedubd om dit door te zetten of niet. Moeilijk om toe te geven dat ik het best zwaar vind om alleen voor Frits en een kindje te zorgen. Ik kan hem niet de aandacht geven die ik graag zou willen. En dat vind ik heel vervelend. Hij moet vaak al 3 a 4 dagen naar de honden opvang. En in het weekend wil ik ook wel eens weg. Vaak zoek ik hulp bij mijn moeder of een vriendin waar hij dan even kan zijn, of die hem uitlaten. Maar dit is niet wat ik voor hem wil.

Contact

Heeft u interesse in Frits? Stuur ons een mailtje, wij sturen uw reactie door naar de eigenaresse van Frits

Verantwoording

Voor honden die ter bemiddeling op onze website worden getoond ligt de verantwoording volledig bij de partij die de hond ter herplaatsing aanbiedt! Deze partij kan een particulier, stichting of asiel zijn. Deze partij bepaalt zelf de adoptiebijdrage van de betreffende hond en heeft het alleenrecht op de bijdrage.

Fotoalbum van Frits