Afkomstig uit: Timisoara, Roemenië
Reu/teef: teef
Ras/soort: geheel onherleidbaar
Schofthoogte:
Gewicht:
Geboortedatum: 06-08-2012
Adoptiekosten: € 290,- (gesteriliseerd)
Woont nu in: Acquoy

Hoe gaat het nu met …

Lees het verhaal Lucky, een makkelijke hond (19-11-15)

Geschiedenis

Lucky is één van de zeven puppies van Laika. Annette en Clemens zagen Laika op een veld in Timisoara, één van de ongeveer 40 honden op het veld. Laika zorgde goed voor haar kroost. De puppies zijn stuk voor stuk geënt, gechipt, geregistreerd, ontwormd en ontvlooid, later gesteriliseerd. Lucky en haar broer Branco zijn naar nederland gekomen, de andere zusjes zijn geadopteerd in Schotland. Eén zusje is overleden na de sterilisatie. Mama Laika is na behandeling tegen hartworm ook naar nederland gekomen.

Meer informatie over Lucky

Verhaal van Lucky ten tijde van het zoeken naar een baasje:

Lucky verblijft in opvang bij Stichting Hond in nood, in huis. Zij is gesocialiseerd met behulp van onze vaste roedel. Ze is een stabiele, rustige hond en klaar voor adoptie. Lucky heeft geleerd wat haar plek in de roedel is, sociaal gedrag naar vreemde honden, los lopen, niet trekken aan de riem, zindelijkheid, rustig spelen, ontmoeting met kleine kinderen, strand wandelen, park wandelen, overal kan zij goed gehoorzamen en komt terug na roepen. Elke dag gaat ze mee met onze uitlaatservice en is daar prima geschikt voor.

Lucky kan mee op visite en gaat op de plek liggen die haar aangewezen wordt. Autorijden vind ze leuk, even wachten in de auto kan ze ook. ’s Nachts hoeft ze niet meer in de bench, ze blijft op haar plek.

Haar energie is matig tot gemiddeld. Ze wandelt elke dag één lange ronde en twee korte en daar heeft ze genoeg aan. In huis is ze daardoor vrij rustig, wel (leeftijd gebonden) speels.

Lucky heeft een zachte, wollige en dubbele vacht, een vrij brede borstkas en hoogstaande achterpoten. Een typische Roemeense hond. We verwachten dat zij tussen de 30-35 kilo zal uitgroeien. Haar moeder Laika is ook in Nederland, haar foto’s staan ook op onze website. Laika heeft ook een zeer vriendelijk en zacht karakter.

Filmpjes

Foto’s

Slideshow

Lucky is geadopteerd