Afkomstig uit: Moskou, Rusland
Reu/teef: reu
Ras/soort: geheel onherleidbaar
Schofthoogte: 62 cm
Gewicht: 29 kg
Geboortedatum: 01-01-2010
Adoptiekosten: € 220,- (gecastreerd)
Woont nu in: Monnickendam

Hoe gaat het nu met …

Lees het verhaal Marseille, dikke vriendjes met Jolie (14-09-15).

Geschiedenis

Marseille is als jonge hond achtergelaten in de tuin toen zijn eigenaren gingen verhuizen. Zo is hij in het asiel van Moskou terecht gekomen. Vanwege zijn lichamelijke beperking is de kans dat hij geadopteerd zou worden in Moskou heel klein. Bijna 4 jaar heeft hij gewacht. Marseille is geboren met achterpoten in een x stand. De hakken staan naar binnen, de voeten naar buiten. Marseille kan goed steunen op zijn poten en de rug recht houden. Plassen met een poot omhoog gaat hem ook prima af.

Meer informatie over Marseille

Verhaal van Marseille ten tijde van het zoeken naar een baasje:

Hij is zonder meer de grootste goedzak die we kennen. En dat is niet om zijn handicap “minder zichtbaar” te maken, hij heeft echt een groot hart, de goedheid zelve. Hij kan met elke hond, reu of teef, met katten, met kinderen en alle mensen. Marseille doet niemand kwaad en loopt nooit iemand in de weg. Ondertussen loopt hij lekker los en gaat met mooi weer zwemmen. Op de bank liggen doet hij graag. Hij kan alleen thuis blijven en netjes aan de lijn lopen. Wie door zijn handicap heen kan kijken en puur naar zijn karakter en gedrag ziet een wereld hond. We noemen hem afgekort “Mars”.

Mars is naar de fysiotherapeut geweest en tevens bekeken door de dierenarts. Beiden hadden de stand van zijn achterpoten nog nooit eerder gezien. Ze vonden het wonderbaarlijk dat hij zich zo goed aan de handicap had aangepast. Feitelijk worden honden met zo’n afwijking normaal gesproken ingeslapen. Mars heeft zichzelf leren lopen. Misschien is hij op straat geboren, gaf niemand om hem, of is hij uit goede bedoelingen in leven gelaten en later alsnog in de steek gelaten. We zullen het nooit weten. Hij heeft, naast een ontzettend vriendelijke karakter, ook zijn weg gevonden in het omgaan met zijn handicap. Zijn hakken zijn op zich goed ontwikkeld. Zijn lichaam heeft extra botweefsel aangemaakt in de knieën waardoor zijn poten beter worden ondersteund. Hierin zit lichte artrose wat voor hem functioneel is. Hij krijgt Glucosamine dat het kraakbeen in de gewrichten beschermt tegen verdere afbraak. Hydrotherapie is verder niet nodig voor hem.

Wat voor Mars een waardevol hondenleven zou zijn, is wonen bij een liefdevolle baas/gezin, gelijkvloers en met een fijne wandelroute dicht bij huis. Mars mag een rustige wandeling van een klein uur per dag maken en twee kleine wandelingen om te plassen. De dierenarts adviseert Mars niet teveel te laten rennen of met hem trekspelletjes te doen. Dit alles is niet goed voor zijn rug. Toch vindt Mars het fijn om af en toe te rennen om zijn blijdschap te uiten. Hij weet zelf wat wel en niet kan. Zwemmen is ook iets wat hij erg leuk vind!

Op dit moment heeft Mars geen pijn en ook geen medicatie. Of dat over een aantal jaar ook nog zo is kunnen we niet uitsluiten, maar ook niet met zekerheid zeggen. Hij is nu erg vrolijk en geniet van zijn leven. Een hele blijde geïnteresseerde hond.

Foto’s

Filmpjes

Slideshow

Marseille is geadopteerd