Afkomstig uit: Timisoara, Roemenië
Reu/teef: teef
Ras/soort:
Schofthoogte: 48 cm
Gewicht: 14 kg
Geboortedatum: 16-06-2013
Adoptiekosten: € 270,- (gesteriliseerd)
Woont nu in: Hoogezand

Hoe gaat het nu met …

Lees het verhaal Míki, fanatiek in hondensport Canicross (09-09-15)

Geschiedenis

Míki is als heel klein pupje gevonden door Adina O’ Gicone, dierenvriend in Roemenië. Ze heeft in huis gewoond met andere honden.

Meer informatie over Miki

Verhaal van Míki ten tijde van het zoeken naar een baasje:

Míki is nu in huiselijke opvang in Voorhout. Míki is een lief speels, grappig enthousiast hondje. Met degene waar ze vertrouwd mee is, is het ook een heerlijke knuffel. Dan is ze open, spontaan en vrolijk. Naar vreemden is ze nog erg schuchter. Ze is niet agressief maar trekt zich terug op haar veilige plekje. Al komt ze steeds vaker na verloop van tijd ook weer uit zich zelf tevoorschijn.

Míki heeft al behoorlijke stappen gemaakt. In het begin was Míki bang van veel dingen en was ze timide. Ze is inmiddels niet meer zo schrikkerig voor geluiden en is een vrolijk enthousiast hondje geworden. Op straat lopen gaat goed en ook vindt ze het heerlijk om lekker los te lopen (in een veilig losloopgebied) en te rennen en te spelen met de andere twee honden van het opvanggezin. Tegenwoordig wordt Míki al nieuwsgierig naar de vreemde mensen die ze tegenkomt en wil ze soms zelfs even ruiken. Ze luistert goed en blijft dichtbij.

Míki is nog wel bang voor kleine kinderen. Het geluid schrikt haar af. In het opvanggezin zijn twee grotere kinderen van 13 en 15 jaar, dit geeft geen problemen. Verder gaat Míki goed met honden en katten. In het opvanggezin zijn er zelfs twee parkieten die rondvliegen. Ze jaagt niet op de kat of de vogels.

Míki is zindelijk en kan goed alleen blijven Ze is dan gewoon los in de kamer en verblijft niet in een bench. Ze heeft ook geen baknijd en blaft weinig.

Wie het geduld heeft een goede band met Míki op te bouwen  en haar de tijd geeft meer vertrouwen in vreemde mensen te krijgen kan een super lief, speels enthousiast kameraadje in haar vinden.

Míki is gevaccineerd, gechipt, gesteriliseerd, ontwormd, ontvlooid, en in bezit van paspoort.

Foto’s

Filmpjes

Slideshow

Míki is geadopteerd