Naam hond: Mo
Ras/soort: kruising
Reu/teef: Teef
Geboortedatum: 1 mei 2015
Geënt/ontwormd/gechipt: ja
Gesteriliseerd/gecastreerd: Gesteriliseerd
Schofthoogte: 40 cm
Gewicht: 14,8 kg
Adoptiekosten: € 150,00 euro
Verblijft in: Zwolle
Advertentie geplaatst op: 4 januari 2018

Mo in het kort

Kan alleen thuisblijven: Ja
Kan met kinderen: Ja, als Mo ze kent.
Kan met katten:  Ja, maar niet met alle.
Kan met anderen honden: Ja
Kan mee in de auto: ja
Kent basiscommando’s: ja, meerdere cursussen gedaan
Waaks: ja
Kan loslopen: Ja
Jachtinstinct: Ja
Gedrag op straat: soms angstig
Gedrag naar bezoek: naar bekend bezoek ok, naar onbekend bezoek angstig

Geschiedenis

Mo is op 19 oktober 2015 bij ons gekomen via stichting Zalikas. Mo was toen 1 week in Nederland. Zij komt uit Roemenië. We kregen haar als een bange hond. Wij zijn toen met haar op cursus gegaan. Ze heeft de EG (elementaire gehoorzaamheidstraining) gedaan, basis en gevorderden. Daarna hebben we ook nog breedtesport gedaan basis en gevorderden. Mo is een erg mooie, aanhankelijke  en lieve hond voor ons gezin, Bezoek vindt ze niet altijd makkelijk en reageert dan uit angst.

Reden van afstand

De reden waarom wij een nieuw thuis zoeken voor Mo is dat wij hebben gemerkt dat ze bij ons alle liefde, aandacht, zorg en knuffels krijgt die ze nodig heeft. Echter, wij zijn ook een levendig gezin met 2 opgroeiende pubers. Dit betekent dat er geregeld mensen over de vloer komen. Dat geeft Mo stress omdat ze daar onvoldoende bij weg kan. Wij wonen in een nieuwbouwhuis met tuin. Wij hebben inmiddels ervaren dat als Mo op een plek is met nog meer (buiten)ruimte of met 1 of meerdere honden, Mo dit angstige gedrag niet laat zien. Daarom zijn wij van mening dat wij haar op dit moment tekort doen omdat wij haar die grotere buitenruimte of 1 of meerdere hond(en) niet kunnen bieden.

Meer informatie over Mo

Mo is een prachtige hond die heel graag wil leren en vreselijk houdt van spelen en knuffelen. Ze is slim en grappig en leert snel. Toen we Mo kregen was ze 5,5 maanden oud. Deze periode hebben we dus gemist in haar socialisatiefase. Ze was erg bang toen we haar kregen. Veel hebben we er door liefde, geduld en cursussen al uitgekregen. Mo loopt in de buurt van ons huis aan de lijn ivm verkeer. In het bos of aan het water loopt ze heerlijk los en speelt dan graag met andere honden en is ze heel vaak te snel af want hard rennen kan ze. Ze zoekt graag stokken en ballen en houdt je heel trouw steeds goed in de gaten.

Eenmaal thuis wil ze graag haar gezin beschermen. Bezoek wat ze kent is welkom en wordt begroet met een blaf en kwispelende staart. Nieuw bezoek vindt ze  moeilijk en stressvol. Vanuit angst kan ze dan reageren.

Zoals aangegeven zoeken wij een nieuw thuis voor Mo waar ze minder prikkels hoeft te ervaren. Ze hoeft dan niet te reageren vanuit de stress die ze daardoor voelt. Een plek met meer ruimte zodat ze zonodig weg kan bij drukte.  Of een plek met 1 of meerdere honden waar Mo een nieuwe plek in de roedel krijgt waardoor oud gedrag ook verdwijnt.

 

Aandachtspunten

Voor Mo is het belangrijk dat ze een nieuw thuis krijgt dat nog beter voldoet aan wat Mo nodig heeft zoals hierboven ook beschreven. Een nieuwe baas die haar neemt voor wat ze is, namelijk een vreselijk lieve hond maar wel wat angstig van aard en door haar komaf.

Daarnaast is het goed te weten dat Mo medicijnen heeft voor haar bijnieren, waarop ze het overigens heel erg goed doet en waarmee ze ook normaal oud kan worden.

Heeft u interesse om Mo in levende lijve te ontmoeten of heeft u nog vragen aan de huidige baasjes van Mo? Stuur even een bericht naar ons contactformulier, wij sturen uw bericht direct door.

FILMPJES

FOTO’S

Verantwoording

Voor honden die ter bemiddeling op onze website worden getoond ligt de verantwoording volledig bij de partij die de hond ter herplaatsing aanbiedt!
Deze partij kan een particulier, stichting of asiel zijn.