Ras/soort: kruising Presa Canario
Schofthoogte: 63 cm
Gewicht: 34,5 kg
Geboortedatum: 22-10-2014
Adoptiekosten: € 195,00 (gecastreerd, geënt, ontwormd en gechipt)
Geadopteerd op: 13-08-2016

Nieuws over Molímo

• 13 augustus 2016: Mo gaat mee met zijn nieuwe baasjes, na 11 maanden opvang

Bekijk de foto’s van Molímo bij zijn nieuwe baasjes in zijn Flickr album, onderaan de pagina.

Molímo in het kort

Kan alleen thuisblijven? Ja
Kan met kinderen? Voorkeur plaatsing in gezin zonder- of met oudere kinderen.
Kan met katten? ja, lieve katten
Kan met anderen honden? uit voorzorg niet met reuen, eventueel een teefje wanneer het heel goed klikt.
Kan mee in de auto? ja, maar het liefst in een auto waarin hij niet zoveel prikkels van buitenaf ziet.
Zindelijk? ja
Trekt aan de riem? nee
Gedrag op straat? op onbekend terrein soms angstig. Verder prima. Wanneer honden te dichtbij komen kan hij trekken en drukker worden aan de riem, maar hij blaft niet naar andere honden.

Geschiedenis

Molímo, roepnaam Moses, is een Perro de Presa Canario kruising van ruim een jaar oud. De officiële naam Molímo betekent “Kleine Beer kruipt door schaduw”. Molímo is sinds 13 september in opvang bij Stichting Hond in nood. Reden van afstand doen: Molímo kreeg op zijn geboorteadres rangorde-problemen met zijn vader.

Meer informatie over Molímo (Moses)

Verhaal van het opvanggezin

Wanneer een hond een langere tijd in opvang is veranderd meestal ook zijn of haar beschrijving. Een hond went groeit en wordt zelfverzekerder. Zo ook bij Molímo. Opvangbaasje Thomas kon helemaal bij het begin beginnen met Mootje. Wennen aan alleen thuis zijn, bezoek, de katten, de andere gezinsleden, de schoonmaakster, wandelen ect.

Mo was een bange hond en dat is hij soms nog in onbekende situaties. Maar stukken minder. Alleen thuis blijven gaat Mo goed af. Hij rekt zich lekker uit nadat hij voor het raam zijn opvangbaasje weg heeft zien gaan. Mo zal niet blaffen. We zoeken geen mensen die een full time baan hebben, want af en toe maximaal 6 uur alleen thuis blijven kan hij wel, maar als dat dagelijks zou zijn is het niets voor hem.
Mo is geen fanatieke wandelaar en niet super actief. Hij heeft af en toe een paar dolle speelse minuten, en dan is het weer klaar. Mo is een kritische eter, niet alles wat op het menu staat lust hij en hij stapt ook niet graag van zijn vaste menu af.

Zijn opvangbaasje Thomas is een week op vakantie geweest en in die tijd is Mo goed verzorgd door de moeder en broer van Thomas, in zijn eigen huis. Dat ging prima.

Mo slaapt graag op bed en als Thomas een keer laat thuis is en het duurt Mo te lang, dan kijkt hij bij wie er dan ruimte genoeg is om bij te kruipen. Wat dat betreft zorgt hij goed voor zichzelf. Hij voelt graag of je er nog bent door dicht tegen je aan te liggen en op deze manier kan hij heel diep slapen. Met slapen heeft Mo geen enkel probleem. Hij kan snurken als de beste. Het is Mo wel duidelijk te maken niet op bed te komen, wanneer hij niet op bed mag gaat hij ergens anders liggen.

Auto rijden is Mo geen fan van, zeker niet als hij alles voorbij ziet komen. Een geblindeerde auto kan hij wel goed in mee, dan is hij stil.
Mo is een rustige hond die niet veel beweging nodig heeft, een tuin zou wel geweldig voor hem zijn. Hij blaft niet veel, alleen als er iemand aan de deur komt.

Wij zoeken voor Mo een rustig stabiel huishouden waar hij zichzelf kan zijn, en op zijn gemakje is. Als er bezoek komt is hij met sommige mannen en vrijwel alle vrouwen snel vrienden. Het ligt een beetje aan de persoon. Met sommige bezoekers is bij binnen een paar minuten helemaal op zijn gemak.

Mo zoekt geen drukke stad waar de eerste boom ver te zoeken is, maar een leuk snuffelgebied op loopafstand is geweldig. Verder zit Mo toch graag thuis, of hij gaat graag mee op bezoek bij vertrouwde mensen. Mo heeft graag duidelijke leiding, geen harde hand, maar wel een consequente aanpak is een vereiste. Iemand die met geduld en wijsheid met hem om kan gaan. Er zit geen greintje agressie in Mo, maar hij is ook geen labrador. Hij heeft een slim stel hersens en kan je geduld soms danig op de proef stellen. Hij weet feilloos bij wie hij dingen wel voor elkaar krijgt. Om een voorbeeld te noemen; Mo mag tijdens het koken niet in de keuken. Thomas kan gewoon koken en ziet Mootje niet in de keuken, terwijl de moeder van Thomas de (open) keuken dan even een uurtje moet barricaderen. Bij Mo moet Nee altijd Nee zijn, hij zal je er anders nog lang aan herinneren dat het een keertje Ja was.

Zoekt u vriend een hondenleven lang, en denkt u deze kanjer een fijn leven te kunnen bieden? Neem contact met ons op voor meer informatie of een afspraak.

Slideshow

Moses (Molímo) ter adoptie