Naam: Kees
Ras: Old English Bulldog
Reu/teef:
reu
Gecastreerd:
ja
Geënt en gechipt: ja
Geb. datum: 02-11-2013
Gewicht: 32 kilo
In opvang sinds:
22 juli 2017 in Zoetermeer
Adoptiebijdrage: € 200,-
Geadopteerd op: 2 januari 2018
Woont nu in: Bunnik

Nieuws over Kees

Over Kees in het kort

Kan met andere honden: Het ligt eraan welke andere hond, evt een ouder rustig teefje
Kan met katten: ja
Kan met kinderen: grote kinderen ja, vanaf 16 jaar. Kees is wel sterk en kan niet uitgelaten worden door kinderen
Kan alleen thuis blijven: ja
Gedrag op straat: goed
Gedrag tegen onbekend bezoek: zeer vriendelijk
Luistert goed: ja, Kees luistert heel goed

Geschiedenis

De eigenaar van Kees is plotseling op veel te jonge leeftijd overleden. Kees heeft nog een paar dagen aan de zijde van zijn baasje gewaakt tot ze gevonden werden.

Meer informatie over Kees

Kees is bij mij (Thomas) in Zoetermeer in de opvang sinds 22 juli. Vooropgesteld dat Kees een ontzettende grapjas is en een vreselijke lieverd met een bek om te zoenen, is Kees daarnaast ook een hond met karakter en een ietwat onzekere inborst. Om te voorkomen dat Kees voornamelijk met zijn onweerstaanbare profielfoto dates gaat organiseren, benoemen we zijn karakter en ras-eigenschappen uitgebreid in zijn beschrijving.
Kees is een super lieve hond die de allerbeste baas verdient, hij is mijn grote vriend en ik heb geen haast om een baasje te vinden, hij is absoluut een hond waar je erg aan gehecht raakt.

Over het algemeen luistert hij goed. Hij heeft graag zijn eigen spulletjes om mee te spelen of op te kauwen, zo blijft hij van mijn spullen af. Trainen vindt hij geweldig en voor een baasje is het leuk om met hem te trainen omdat hij snel leert. Kees houdt van lekkers en daar wil hij best iets voor doen. Verder is hij liever lui dan moe. Lekker snurken is dan ook één van zijn favoriete bezigheden
Kees kan schrikken van onbekende geluiden en hij is onzeker in een onbekende omgeving. Dit bepaalt een groot deel van zijn gedrag zowel binnen- als buitenshuis als je hem net hebt. Als hij eenmaal de omgeving kent kan hij heel rustig en relaxt wandelen. Binnen in huis zal hij na zijn overwinning van het onbekende weinig blaffen. Eigenlijk alleen als hij toch ergens van schrikt. Dit wordt echt een heel stuk minder binnen een paar weken en eigenlijk blaft Kees heel weinig. Geblaf van andere honden doet hem niets.

Kees leeft op het moment met 2 katten en daar is hij super lief voor. Ze eten altijd tegelijk. En hij gaat daarna ook niet gelijk boven op de bakken van de katten hangen. Pas als ze klaar zijn komt hij nog even inspecteren of ze niet per ongeluk wat achter hebben gelaten.
Kees is een echte Bulldog met een volhardend karakter en zo af en toe komt hij je lastig vallen. Zit je net even achter de computer dan vindt Kees het al snel lang genoeg geweest en komt hij om aandacht vragen.

Kees kan het beste in een rustig tempo nieuwe dingen gaan ondernemen of nieuwe plekken bezoeken. Zak voertjes mee en niet al te drukke plekken bezoeken.

Kees kan schrikken van brommers als hij op onbekend terrein aan het wandelen is. Kees kan blaffen naar honden als ze te dichtbij komen. Om te spelen met een andere hond moet Kees de hond goed kennen. Op straat loopt hij passerende honden gewoon voorbij. Hij valt niet uit. Ik laat Kees niet los en ga niet naar losloopgebieden omdat Kees zelf het liefst honden ontwijkt. Ik doe hem geen plezier om met vreemde loslopende honden in contact te brengen. Bij zijn vorige baasje heeft Kees met een ouder en rustig teefje samengewoond, tot zij van ouderdom overleed. Kees heeft haar ook echt gemist.

Kees is geopereerd aan zijn knie. Hij mag niet klimmen of traplopen, wat hij eigenlijk heel graag doet maar hij mag dat bij mij niet. Verder ondervind Kees geen belemmering van zijn geopereerde knie.

Wat zoeken we voor Kees?

Kees is geen beginners hond maar ook weer geen moeilijke hond. Alles wat hij nodig heeft is een duidelijk en consequent baasje. Hij heeft een poosje nodig om de verandering van woonplek weer te boven te komen. Hij zal dan weer misschien ook hard trekken aan de lijn buiten, dat deed hij bij mij in het begin ook. Nu zelden nog. Mijn moeder laat hem ook uit.
Kees draagt een U-Lead borsttuig en een halsband, hij loopt daar prima op en is makkelijker te houden als hij ineens onverwachts trekt. Voor hetzelfde geld is Kees snel gewend. Toen Kees bij mij kwam had hij net veel meegemaakt.

Verder zoeken we een rustig huishouden voor hem. Van een te druk huishouden zou Kees onrustig kunnen worden en voor kleine kinderen is hij te lomp.
We zoeken iemand die veel tijd en aandacht heeft voor Kees. Kees is leergierig en prima geschikt om van alles aan te leren. Vanwege zijn knie zoeken we ook een huis waar hij geen trappen hoeft te lopen. Als u een tuin heeft dient de tuin omheind te zijn zodat Kees niet kan ontsnappen. Kees in één zin omschrijven? Een superlieve betrouwbare knuffelbeer.

Kortom: Kees is een leuke en vooral lieve hond voor de ervaren hondeneigenaar.

Neem gerust contact met ons op bij interesse of vragen over Kees.

Foto’s

Filmpje