Naam hond: Noortje
Gewicht: 24.9
Geboortedatum: 1 juni 2006
Adoptiekosten: € 150,-
Verblijft in: Elst, bij baasje thuis
Op de website sinds: 12-09-2018

Over Noortje in het kort

Kan alleen thuisblijven: ja, halve dagen liefst
Kan met kinderen: heel goed, ook babies
Kan met katten: onbekend.
Kan met anderen honden: prima, reageert nooit op agressief gedrag of gekef.
Kan mee in de auto: ja, maar moet wel in de achterbak nu getild worden.
Kent basiscommando’s: ja, allemaal. Basisdiploma
Waaks: nog een beetje. Blaft een beetje schor.
Kan loslopen: prima. Vooral ’s morgens vroeg, en “naast” en “aan de voet””
Jachtinstinct: niet meer. Wil zelfs met mij eendjes brood voeren…
Gedrag op straat: rustig.
Gedrag naar bezoek: belangstellend, wil wat geaaid worden.

Meer informatie over Noortje

Nootje is een lieve, betrouwbare, zeer close hond. Voelt je situatie feilloos aan. Luistert perfect.

Kan ook met trein reizen, mits lage instap. Vindt naar het strand eindeloos. Het hondenstrand in Noordwijk bijvoorbeeld. Of een hondenstrand in de buurt.

Ze geniet dan tomeloos, en loopt nog een aardig eind weg. Zwemt niet.

Aandachtspunten:

Heeft in Ede helaas hydrokorrels aangezien voor eten. Daardoor chronische diahree opgelopen.

Heeft in Veenendaal een perfecte dierenarts gehad. Bloedonderzoek en al.

Geen organen aangetast. Heeft wel aandacht nodig voor voeding. Sensitieve voeding,

Eiwitrijk, veel gekookte eieren, gekookte kip en sensitive brokken.

Met dat dieet is prednison bijna te verwaarlozen. Dit heeft ook nadelen waar op gelet moet worden.

Ik heb Noortje vanaf puppy gehad. Eerst nog met mijn man samen,

Later na scheiding alleen, sinds 2008 dus. Naderhand is ze met me meegegaan naar Ede, daar 4 jaar gewoond.

Weinig speelhonden. Nu sinds maart in Elst. Ook weinig speelhonden. Wonen in service flat voor ouderen,

Waar veel geroddel, sociale controle, en gepest heerst. Ze loopt nog ca 4 x per dag ong. een kwartier.

Reden van afstand:

Sinds 2000, dus 18 jaar, heb ik artrose in de beide knieën.

Er zijn intussen 3 knieoperaties geweest, nu moet er binnen 3 maanden een totale knie links in.

Mijn dochters kunnen haar niet overnemen. Ik zie geen andere oplossing , dan Noor nog wat plezier te geven.

Voor honden die ter bemiddeling op onze website worden getoond ligt de verantwoording volledig bij de partij die de hond ter herplaatsing aanbiedt!
Deze partij kan een particulier, stichting of asiel zijn. Dit platform wordt ter beschikking gesteld door stichting Hond in Nood om te helpen andere honden buiten de stichting op een zo veilig mogelijke manier te herplaatsen.