Afkomstig uit: Timisoara, Roemenië
Reu/teef: reu
Ras/soort: geheel onherleidbaar
Schofthoogte:
Gewicht:
Geboortedatum: 29-04-13
Adoptiekosten: € 270,- (gecastreerd)
Woont nu in: De Meern

Hoe gaat het nu met …

Lees hoe het nu gaat met Robin onder “Verhalen van adoptanten”:

Geschiedenis

Robin en acht andere broertjes en zusjes, zijn geboren in de struiken langs de straat in Timisoara. Dierenarts Laura Ratiu was op weg naar huis toen ze moeder en pups zag oversteken. Moeder liet zich niet vangen. De negen pups zijn meegenomen. Vijf van hen zijn naar Nederland gekomen. De ander vier zijn in Roemenië herplaatst.

Meer informatie over Robin

Verhaal van Robinson (nu Robin) ten tijde van het zoeken naar een baasje:

Robinson is een vriendelijke en zachtmoedige hond. Hij heeft enorme sprongen vooruit gemaakt. Van een timide en bange hond, naar een vrolijke bengel. Intussen is er veel over hem te vertellen. Om te beginnen met zijn pluspunten: Robinson blaft weinig, trekt niet aan de riem, kan alleen thuis zijn, kan met reuen en teven en kan met katten. Hij is vriendelijk tegen vreemden. Heeft geen jachtinstinct of achtervolgingsdrang naar joggers/fietsers etc. Robinson kan loslopen en blijft heel dichtbij. Het is een fijne hond om mee te joggen en te fietsen. Robinson kent het commando “zit” en “poot”. Hij houdt van apporteren, is zindelijk, voergevoelig (voor evt. training), is gehoorzaam. Gedrag op straat is goed. Robinson is niet bang voor: onweer, harde geluiden, mannen, vuurwerk, het donker.

Minpunten (indien men dat zo ziet): borstelen of afdrogen vind hij beangstigend. Vastgepakt worden aan zijn halsband ook. Bij het loslopen gebruiken wij een loslooplijn van 1.5 meter, zo is hij handig en rustig te pakken zonder hem af te schrikken door zijn halsband te pakken.

Robinson kan prima met (verantwoordelijke) kinderen, maar of kinderen het geduld kunnen opbrengen eerst een band op te bouwen met Robinson? Hoe minder ze van hem willen, hoe meer vertrouwen hij krijgt. Een balspel met een kind vind hij erg leuk. Robinson komt vanzelf een knuffel of een aai halen. Hem naar je toetrekken schrikt hem af. Eenmaal een band hebbende is hij heerlijk te kroelen en te zoenen op zijn kop. Bij elkaar opgeteld is hij een hartveroverend en aandoenlijke hond. Zeer waard om eens kennis te komen maken.

Filmpjes

Foto’s

Slideshow

Robinson is geadopteerd