Nieuws over Laila

Naam: Laila
Ras: kruising Schipperke
Geboren in: Roemenië (4 jaar in nederland, is teruggebracht)
Reu/teef: teef, gesteriliseerd
Geënt en gechipt: ja
Gewicht: 5 kilo
Geboortedatum: 10-08-2013
Woont nu in: Groningen sinds 3 juni 2018

Over Laila in het kort

Kan alleen thuisblijven: ja
Zindelijk: ja
Waaks: ja
Kan met andere honden: ja kleine hondjes, grote honden is ze een beetje bang van
Kan met katten: vier jaar geleden wel
Kan met kinderen: Laila kan gestrest worden van kinderen en ze teveel op de huid zitten
Kan mee in de auto: Laila is wagenziek
Kan los lopen: Laila is het niet gewend om los te lopen
Omgeving en gezinssituatie: Niet in de stad, niet in een drukke wijk, niet in een druk gezin met veel aanloop

De geschiedenis van Laila

Laila is geboren in Roemenië waar ze is gevonden en naar de dierenarts is gebracht. Ze was nog heel klein en is bij de dierenarts gebleven tot ze oud genoeg was om te reizen. Ze is daar ook gesteriliseerd. In nederland is Laila in opvang gegaan bij een groot gezin met kinderen katten en honden. Laila heeft daar goed kunnen omgaan met iedereen. Zo is Laila geadopteerd door een gezin in Sliedrecht.

De pagina van Laila ten tijde van het zoeken naar een baasje kunt u hier lezen.

Meer informatie over Laila

Het gastgezin over Laila:

Als u op zoek bent naar een klein, grappig, aanhankelijk hondje wie goed alleen thuis kan blijven is het zeker de moeite waard om even verder te lezen!

Dit is Laila, een teefje van 4.5 jaar oud. Ze is een ontzettende lieve knuffelkont, het liefst ligt ze de hele dag bij je op schoot of naast je op de bank. Ze laat zich in huis makkelijk sturen, bijvoorbeeld wanneer je wilt dat ze van je schoot afgaat of wanneer ze moet wachten op haar eten. Ze kent de basiscommando’s en voor een stukje worst of gekookte kip doet ze graag haar best. Ze lijkt zich alleen waaks te gedragen als wij bij haar zijn, dan blaft wanneer ze iemand bij de deur hoort of ziet. Als we in bed liggen of zelf thuiskomen horen we haar niet. Laila houdt van slapen en kan goed langere tijd alleen thuis blijven, ze heeft een bench, maar omdat ze nog nooit in haar leven iets stuk heeft gemaakt en liever op de bank slaapt staat die momenteel op zolder. Laila zal je altijd met ontzettend veel enthousiasme ontvangen! Ze leeft bij ons in een zeer rustig en voorspelbaar huishouden van twee personen. We merken dat het haar goed doet en de problemen die haar vorige eigenaars hebben ervaren bij ons erg verminderd zijn. Laila kan vanuit ons huis niet de prikkels op straat zien. Geen mensen die het huis passeren of honden die langslopen. Daarom kan ze een stuk relaxter zijn. Ook komt ze steeds vaker met haar touw of bal aangelopen om even lekker te spelen of te stoeien!

Als er bezoek bij ons thuis komt of wij op visite gaan blaft ze vaak bij binnenkomst. Wanneer het slechts enkele mensen zijn durft Laila meestal wel even te gaan snuffelen en kennis met ze te maken als de mensen op hun hurken of een stoel gaan zitten. Als het veel mensen zijn en de situatie overweldigend en onoverzichtelijk is voelt Laila zich erg onzeker en is het beter om als baasje met Laila wat afstand te nemen en te haar te kalmeren tot ze de situatie beter overziet. We merken dat Laila gelukkig steeds meer vertrouwen krijgt in mensen en het is fijn om haar hierin te zien groeien. Ze zal waarschijnlijk wel sensitief blijven voor beweging en geluid, maar gelukkig gaat dit langzaam beter als ze die mensen leert vertrouwen.

Buiten heeft Laila de afgelopen weken veel vooruitgang geboekt! Ze was erg angstig voor voorbij lopende mensen. Ze blafte al vanaf grote afstand naar alle soorten en maten mensen. Hoe het zo gekomen is dat Laila personen zo eng vindt zullen we niet precies kunnen achterhalen. We zien wel aan haar gedrag dat ze gecorrigeerd is voor het blaffen naar mensen, ze keek nadat ze blafte verschrikt om alsof ze de correctie direct erachteraan verwachtte. Dat zal de angst voor mensen als voorbode van de straf geen goed gedaan hebben. Nu blaft ze op grote afstand niet meer. En wanneer van erg dichtbij mensen willen passeren roepen we haar bij ons, hurken bij haar neer en geven haar wat eten terwijl de mensen langs ons heen lopen. Hierdoor weet ze nu dat bij het zien van mensen er geen gespannen of negatieve gevolgen zullen zijn, maar er juist lekker wat te eten te halen valt! Zo zijn we het probleemgedrag voor en belonen haar voor het komen zodat daar de nadruk op wordt gelegd. (Zie onderstaan filmpje.) Mochten er echt ontzettend veel mensen zijn helpt het ook haar even op te tillen, dan blaft ze niet. Mensen die stilstaan of mét hond lopen vindt ze wel nog erg spannend en daar blaft ze nog tegen. Wanneer een hond alleen loopt zónder mens erbij is ze vaak veel rustiger.

Wanneer wij ons drukke stadscentrum verruilen voor het bos of andere rustige omgeving kunnen we genieten van een heerlijke ontspannen wandeling. Ze blaft niet naar auto’s, fietsers en joggers. Laila is het niet gewend om los te lopen, maar wanneer we met de lange rolriem lopen doet ze graag af en toe een sprintje en komt weer naar ons toe als we haar roepen. Ook naast de fiets rennen vindt ze leuk, waarbij de afstand uiteraard passend moet zijn bij haar formaat.

Laila vindt het erg spannend om in de auto te zijn. Ze heeft in het verleden weinig positieve ervaringen met auto’s opgedaan, want de auto betekende voor haar meestal een tripje naar de dierenarts of spannend visitemoment. Ze is wagenziek en kan soms spugen als de rit lang is. Ze kan vast gemaakt worden op de achterbank of bij de bijrijder op schoot, ze jankt of blaft niet in de auto en kijkt graag uit het raam.

We zoeken voor Laila een rustig gezin of alleenstaand persoon. Een rustige uitlaat-/woonomgeving zou fijn zijn voor haar. En we zoeken iemand met een beetje trainingservaring die haar kan helpen alle enge prikkels weer leuk te gaan vinden of in ieder geval te kunnen verdragen.

Laila is echt een heel lief hondje waar we ook regelmatig vreselijk om moeten lachen. Ze is grappig en slim, aanhankelijk en ontroerend.

Anne: “Eerste tijd vroegen wij ons soms wel een beetje af in hoeverre we haar gedrag konden veranderen, maar we hebben steeds sterker het gevoel dat we hier een hele leuke en relaxtere hond van kunnen maken en het is ook gewoon heel leuk als je kleine stapjes voorwaarts ziet na alle energie die je erin steekt.”

We gunnen haar een eigenaar die een lange adem heeft en met alle geduld verder wil trainen op een positieve manier. Ze verdiend een fijn thuis en heeft ontzettend veel pluspunten. Ze kan goed alleen thuis blijven en als ze iemand kent is ze snel op haar gemak en een heerlijke knuffelkont. Ze kan best met andere honden als ze even door de eerste kennismaking heen is. Katten zouden ook nog kunnen, weten we uit haar vroegere leven.

Reden van afstand

Het gezin van Laila heeft vier jaar voor haar gezorgd. Zij hebben afstand gedaan omdat Laila naar mensen blaft.

Contact

Bent u geïnteresseerd geraakt in dit grappige, vrolijke hondje, neem dan gerust contact op voor meer informatie en een eventuele kennismaking.

Filmpjes

Filmpje training Laila

Onderstaand filmpje is een situatie over hoe Laila reageert op bezoek. Voor bezoek is het lastig om te beoordelen wat ze nu het beste kunnen

Laila bij iedereen op schoot

doen. Zich omdraaien of juist niet, tegen haar praten of juist niet. In dit filmpje neemt Anne het op zich om Laila aan te sturen, te steunen en afstand te nemen van de situatie. Ze heeft Laila op schoot of roept haar terug en neemt afstand. Laila reageert daar goed op en na verloop van tijd kunnen de voor Laila onbekende mensen in en rond het huis heen en weer lopen zonder dat Laila nog blaft. Op Laila toelopen als ze tegen iemand blaft, of haar straffen werkt juist averechts en zal de stress over het bezoek alleen maar verhogen. De hele verdere middag en avond heeft iedereen Laila complimenten gegeven dat ze zo stil was, heeft ze tijdens de barbecue bij iedereen wel even op schoot gezeten en nieuwe vrienden gemaakt.

Foto’s