Afkomstig uit: Timisoara, Roemenië
Reu/teef: Reu (niet gecastreerd
Ras/soort:
Schofthoogte: 32 cm
Gewicht:
Geboortedatum: 10-04-12
Adoptiekosten: € 200,-
Woont nu in: Aerdenhout

Geschiedenis:

Skyler is geboren langs de spoorlijn in Timisoara Roemenië. Zijn moeder was te wild om te vangen. Skyler is behandeld door de dierenarts en in opvang gegaan in Timisoara. Na de benodigde entingen ect. kon Skyler samen met zusje Melody en broertjes Aidan en Leroy naar Nederland komen.

Skyler in opvang

Verhaal van Skyler ten tijde van het zoeken naar een baasje:

Skyler is een ontzettend lief mannetje. Hij is gek met de kinderen en lekker speels. In het gezin zijn nog een hond, kat en vogels. Omgang met de hond , een reu van 10 jaar, gaat prima. Als Skyler buiten andere honden tegenkomt is hij soms nog wat voorzichtig maar laat zich besnuffelen en snuffelt zelf ook.  Zijn zelfvertrouwen is flink gegroeid. Harde geluiden maken hem niet meer zo bang als in het begin.  Skyler heeft de neiging eerder dominant uit te groeien van nature, dan onderdanig. Hij staat zijn mannetje maar weet precies van welke hond hij wat kan afpakken en van welke niet. Een flinke correctie van een andere hond ondergaat hij luid piepend, maar als er een andere hond op zijn staart zit laat hij dat luidkeels protesterend weten.

Ook de omgang  met de kat van het gezin gaat goed.  Hij kijkt en snuffelt  naar de kat blijft respectvol op afstand en rent niet achter de kat aan. Ook buiten zijn katten geen probleem, De vogels bekijkt hij rustig van een afstandje. Zelfs als een vogel boven zijn hoofd vliegt bekijkt hij het allemaal rustig.

Zindelijkheidtraining verloopt zeer goed.  Skyler gaat bij de deur staan als hij naar buiten moet. Er is soms nog wel een ongelukje maar bijna niet meer. Hij is overdag zo’n 2 tot 2 ½ uur alleen thuis. Hij zit dan in een bench dit verloopt zonder problemen. Ook in de nacht slaapt Skyler in de bench wat probleemloos verloopt. Buiten is Skyler soms nog wat afgeleid van geluiden om hem heen maar hij loopt netjes naast het baasje. Skyler is een hond die makkelijk te corrigeren is.

Skyler is een rustige hond, het is natuurlijk een pup en hij heeft af en toe een speelmoment maar daarna gaat hij weer heerlijk slapen. Hij is een aanhankelijk hondje wat knuffels graag in ontvangst neemt.

Skyler heeft zich snel en makkelijk aangepast aan het huiselijke leven en de routine in huis.Hij kent inmiddels het commando zit en weet dat hij uit de keuken moet blijven en wachten tot hij geroepen wordt voor zijn eten, vervolgens weet hij dat hij op zijn beurt moet wachten  en dat gaat heel goed!

Skyler weegt nu rond de 13 kiloen kan een middelgrote tot grote hond worden.

Hij heeft een grappig klein staartje waar hij mee geboren is.

Heeft u interesse in Skyler dan kunt u contact opnemen met Annette: 071-7851566/ 06-13308637

Filmpjes

Foto’s

Slideshow

Skyler is geadopteerd