Afkomstig uit: Nederland
Reu/teef: reu
Ras/soort: Malthezer
Schofthoogte: 
Gewicht:
Geboortedatum: 11-06-2014
Adoptiekosten: € 270,- (gecastreerd)
Woont nu in: Alphen aan den Rijn

Hoe gaat het nu met …

Geschiedenis

Smokey is afgestaan wegens ziekte van de eigenaresse.

Meer informatie over Smokey

Verhaal van Smokey ten tijde van het zoeken naar een baasje:

Smokey is opgegroeid met twee andere honden en losvliegende papegaaien. Smokey is een lief en vriendelijk hondje. Erg knuffelig en niet claimend. Nu leeft hij in huiselijke kring met grotere kinderen en twee andere honden. Het opvanggezin is gek met hem. Hij brengt veel vreugde in huis en is goed met de andere twee reuen, vooral met Sultan, de Westie van 10 jaar. Smokey moet alles nog leren. Hij kent (nog) geen commando’s maar reageert inmiddels snel op het roepen van zijn naam binnenshuis en in de tuin. Het is een lieve speelse hond , voer gemotiveerd en makkelijk trainbaar. Hij is nog heel jong en kan alles leren.

Smokey kan prima alleen thuis blijven met de andere honden. Zoals elke pup pakt hij wel spulletjes die los liggen en niet van hem zijn. Met eigen speelgoed is hij ook zeer tevreden. We plaatsen hem liever niet in een te druk gezin of met kleine kinderen. Niet omdat hij niet lief is voor kleine kinderen maar omdat hij kan schrikken van wilde bewegingen en hij heeft angst om vastgegrepen te worden. Hij is naar de trimster geweest en dat was een positieve ervaring voor hem. De trimster heeft geen probleem gehad met het wassen en trimmen.

Hij is geen blaffer. Niet binnenshuis en niet op straat tegen andere honden. Hij trekt nog wel aan de lijn en ook loslopen moet hij leren.

Kortom: Smokey is nog jong en onbevangen en wacht op een baasje om samen de wereld te ontdekken. We vinden het voor hem niet leuk om bij mensen te komen die full-time werken. Al kan hij best even alleen blijven (alleen geprobeerd met de twee andere honden ), hij zou niet gelukkig worden van de hele dag in zijn eentje alleen in een huis te verblijven.

Kan met honden? Ja
Kan met katten? Ja
Gedrag naar bezoek? Goed
Gedrag op straat? Goed
Gedrag bij de trimster? Goed
Kan los lopen? Nog niet
Kan in de auto? Ja
Is zindelijk? Ja (op een enkel plasje na)
Blaffen? Zeer matig
Vachtverzorging: langharig

Up to date geënt, ontwormd, ontvlooid, in bezit van paspoort en geregistreerde chip.

Filmpje

Foto’s

Slideshow

Smokey: nu, en tijdens de opvang