Nieuw thuis gezocht voor kruising Spaanse Berghond Mas

Naam hond: Mas
Ras/soort: Kruising Spaanse berghond
Reu/teef: Reu
Gesteriliseerd/gecastreerd: chemisch gecastreerd
Geënt: ja
Gechipt: ja in spanje
Schofthoogte: ca 70 cm
Gewicht: 48 kilo
Geboortedatum: onbekend (inschatting zomer 2016)
Adoptiekosten: in overleg
Verblijft bij huidige eigenaresse in : Naarden

Over Mas in het kort

Kan alleen thuis blijven: ja
Kan met kinderen: nee
Kan met katten: weet ik niet
Kan met anderen honden: ja
Kan mee in de auto: ja
Kent basiscommando’s: ja
Waaks: ja
Kan los lopen: ja
Jachtinstinct: nee
Gedrag op straat: gewend aan de lijn.
Gedrag naar bezoek: erg alert

Geschiedenis

Mas zat in een asiel in Spanje waar we hem uit naar Nederland hebben gehaald. Het asiel kende niet zijn achtergrond. Waarschijnlijk was hij weggelopen en zijn baas is hem niet komen zoeken. Hij was ook niet gechipt.

Wij dachten dat het een Briard was maar gaandeweg bleek dat we met een berghond te maken hadden. Ook al kan hij heel rustig zijn, hij is steeds meer zijn rol gaan oppakken; extreem territoriaal en waaks. Een hond die nog dicht bij de natuur staat.

Meer informatie over Mas

Mas is een heerlijke hond die een baas nodig heeft die weet hoe om te gaan met een berghond. Ik ben zijn baas en hij zal mij verdedigen.

Er is al eens een bijtincident geweest waar een gedragskundige op heeft geacteerd. De hond voelde zich door een situatie bedreigd waarin hij spanning had opgebouwd naar aanleiding van dominant gedrag van een mens. Door het gedrag van de ‘gebetene’ aan te passen, werd die relatie ook weer genormaliseerd.

Hij kan goed met andere honden waarbij ik wel oplet met dominante reuen. Dan is het even spannend maar hij zal niet zelf de confrontatie opzoeken. Hij loopt ook gewoon in buitengebieden los en komt als ik hem fluit. Wandelaars, fietsers, paarden, renners, hij vindt het allemaal niet zo interessant. In de bebouwde kom is hij gewend aan de lijn en uittreklijn te lopen en trekt niet.

Hij verblijft ook af en toe in een pension waar iedereen dol op hem is. Daar heeft hij geen rol en is de makkelijkste van het stel. Ook bij de trimster gaat het goed. Hij heeft liever niet dat je aan zijn kop zit.

De dierenarts doen we voor de zekerheid met snoetje. In het begin werd hij veel geprikt en dat is hij niet vergeten…

Deze hond kiest zelf en is zeer zelfbewust en zelfstandig. Veel zelf dus ;-). Als hij voor je kiest, doet hij dat vanuit zijn keuze, nooit vanuit dwang. Positief belonen werkt bij Mas enorm goed waardoor hij alle basis commando’s kent.

In huis is de hond heel rustig en lekker lui. Hij ligt in de bench als er bezoek is omdat ik geen risico wil lopen op bijtincidenten. Als er buiten iets is, is hij wel extreem waaks. ’s-Nachts is hij extra alert conform het karakter van een berghond.

Verder is het gewoon een heerlijke jonge hond die geniet van rennen, spelen, water, zijn tennisbal en sinds kort ook met stokken speelt zonder dat hij precies weet wat hij ermee aan moet. 🙂

Mas zou prima passen bij een baas met een tuin waar hij heerlijk kan waken en op de baas kan passen.

Aandachtspunten

Mas heeft Leishmania. Dit is onder controle met medicatie en daar kan hij gewoon oud mee worden.

Reden van afstand

Zijn extreme waaksheid is een probleem daar hij o.a. iedere dag mee gaat naar kantoor. Ik kan niet altijd bij hem zijn en mijn baas vindt het onverantwoord dat ik de hond in mijn kantoor houd als er een risico is dat hij zou kunnen bijten.

Thuis kan hij ook een waarschuwingsbeet willen geven als mijn volwassen kinderen op bezoek komen en dan te dicht bij mij komen waarbij hij vanaf dag 1 al een hekel heeft aan mijn volwassen dochter.

Mijn persoonlijke situatie is gewijzigd waardoor ik nu 100% van de tijd voor de hond zorg. Hij is daardoor nog waakser geworden en in mijn drukke leven is het voor hem lastig een rustige plek te vinden.

Als ik alleen op de wereld zou leven, zou Mas een prima metgezel zijn. De gedragsdeskundige was onder de indruk van deze ook zeer lieve hond. Voor een berghond is hij maximaal “opgerekt” en zeer sociaal en makkelijk te noemen maar het blijft een hond die zal aanvallen als hij denkt dat hier reden voor is. Als dat gebeurt als mensen binnendringen in je huis, dan is hij een prima bewaker. Maar mijn sociale leven staat in het teken van de hond omdat ik  constant moet opletten.

Filmpjes

Contact

Bij interesse in Mas kunt u een mail sturen via het contactformulier, en uw motivatie, woon- en werksituatie toelichten.

Verantwoording

Voor honden die ter bemiddeling op onze website worden getoond ligt de verantwoording volledig bij de partij die de hond ter herplaatsing aanbiedt! Deze partij kan een particulier, stichting of asiel zijn. Deze partij bepaalt zelf de adoptiebijdrage van de betreffende hond en heeft het alleenrecht op de bijdrage.