Afkomstig uit: Roemenië
Ras/soort: Duitse herder
Reu/teef: Teef, gesteriliseerd
Schofthoogte: 54cm
Gewicht: 23 kilo
Geboortedatum: 11-02-2011
Adoptiekosten: € 175,- (gesteriliseerd, geënt, ontwormd, ontvlooid en gechipt)
In nederland sinds: 18-06-2016
Geadopteerd op: 19-11-2016
Woont tegenwoordig in: Lutjewinkel

Tasha in het kort

Kan met andere honden: ja, ze zou met een niet dominante reu of teef kunnen samenleven.
Kan met katten: ja/nee (zie tekst)
Kan met kinderen: advies vanaf 12 jaar omdat er geen ervaring is met kinderen onder de 12 jaar. Op straat is zij in het geheel niet angstig voor kinderen.
Kan los lopen: ja
Kan alleen thuis blijven: ja, Tasha kan zonder probleem een paar uur per dag alleen thuis blijven.
Waaks: nee, Tasha geeft hooguit één of twee blafjes.
Gedrag naar vreemd bezoek: goed, Tasha is vriendelijk naar bezoek.
Gedrag op straat: goed, ze kan wel wat aan de lijn trekken tot zij op gras komt maar het gaat al beter.
Kan mee in de auto: ja, autorijden is geen probleem.
Jachtinstinct: Nee, alleen als zij toevallig een konijn ziet.
Zindelijk: ja, heel zindelijk
Aanhankelijk: ja, heel aanhankelijk
Tuin wenselijk: ja, Tasha is heel blij met een tuin

Nieuws over Tasha

Geschiedenis

Tasha is op straat gevonden en opgenomen door een Roemeens gezin waar zij de laatste maanden in de tuin mocht wonen. Toen dit gezin ging emigreren is er een beroep gedaan op de dierenarts voor een kans in nederland op een fijn nieuw gezin.

Meer informatie over Tasha

Toen Tasha aankwam in Leiderdorp bij haar eerste opvanggezin op 18 juni kon zij direct goed opschieten met de andere honden: Milan de Labradoodle en Sultan de Westie. Met de komst van een logeerhond en tegelijk het droevig overlijden van hoogbejaarde Sultan was er te weinig tijd om Tasha goed te begeleiden en is besloten haar bij één van de trainers van Hond in nood thuis op te vangen. Daar verblijft zij vanaf 14 augustus.

Toen Tasha pas aangekomen was zagen we al snel dat zij niet sterk op haar poten stond. Bij navraag in Roemenië konden zij er geen verklaring voor vinden. Zij is naar de kliniek in Ermelo geweest en daar kreeg zij de diagnose Herderziekte. Zie het uitgebreide verslag daarover op deze pagina. Tasha kreeg Metacam voorgeschreven waarbij wij veel verbetering zagen, met name bij het opstaan ’s morgens. Wat ook pas bleek in het huis van haar nieuwe opvang, bij Thomas, is dat zij onzeker op gladde vloeren loopt.

Bij de eerste opvang hebben ze een plavuizen vloer waar Tasha normaal op liep. Bij Thomas ligt laminaat in de woning en dat vond Tasha eng. Dit komt door haar ziekte waardoor zij wegglijd op gladde vloeren. Thomas heeft vloerkleden neergelegd. Het gaat direct een stuk beter. Een toekomstig baasje van Tasha zal een plavuizen vloer moeten hebben, of een grof houten vloer, of vloerbedekking/vloerkleden zoveel mogelijk door het huis.

Bij Thomas wonen twee katten. Tasha laat hen ongemoeid. Op straat is zij geen vriendjes met katten. Het hangt af van de kat, én van het baasje of het goed gaat tussen Tasha en kat. Van Thomas heeft zij vanaf de eerste dag een verbod gekregen om de kat na te jagen. En daar houdt Tasha zich aan.

Tasha is een ongelofelijk lieve en zachtaardige hond. In huis is zij ontzettend lief en rustig. Een hele makkelijke hond die niemand tot last is. Lief voor het hele gezin en lief voor bezoek. Ze komt vaak knuffelen, even een kusje geven en kwispelen. Ze is ook niet bang voor geluiden of onweer. Op straat is Tasha niet geïnteresseerd in fietsers of joggers. Tasha kan wel een waarschuwend blafje laten horen tegen bijvoorbeeld de postbesteller. Dat heeft zij één keer gedaan toen zij voor het eerst de posbesteller zag. Als je tegen Tasha “Nee” zegt stopt zij onmiddellijk. Tasha is een gevoelige hond, hard optreden is totaal overbodig.

Tijdens de wandeling probeert Tasha zo snel mogelijk naar het gras te trekken. Zij draagt daarom een  Ulead, een tuigje waarbij de ring aan de voorkant op de borst zit en wat Tasha helpt bij het trainen om niet te trekken. Het gaat steeds beter.

Tasha wordt heel blij van loslopen. Ze gaat lekker rennen en spelen maar altijd dicht bij Thomas in de buurt. Als haar naam geroepen wordt luistert zij direct. Daar wordt zij ook altijd voor beloond. Haar omgang met honden los van de lijn is wisselend. Kleinere hondjes wil zij nog weleens heen rennen en laten schrikken, grote honden minder. Uiteindelijk is het beter haar op tijd te roepen en even aan te lijnen als je niet zeker bent van haar reactie op een andere hond. Honden die zij eenmaal kent en waar het mee klikt kan zij heel graag mee spelen. Aan de lijn reageert zij wisselend op honden. Hoe strakker de lijn hoe meer spanning en hoe meer reactie. Loslopend is Tasha direct terug te roepen, ook als zij naar een andere hond toegaat.

Tasha is een prima hond om mee te nemen naar het strand of bos. Een beetje ervaren hondeneigenaar die met haar blijft oefenen op aandacht, en een zachte consequente omgang hanteert heeft er een lieve makkelijke hond aan. Tasha zal niet ver weg lopen of helemaal uit beeld gaan maar het is goed om haar bij de les te houden wanneer zij andere honden ziet. Geen groot probleem en niet meer dan de meeste andere Herders maar wel is gewenst voor Tasha dat haar baasje geen beginneling is.

Tasha is geen hond om gezellig overal mee op visite of verjaardag mee te nemen. Daar doet u haar absoluut geen plezier mee. Zoekt een een gezelligheidsbeest? Kies dan niet voor Tasha. Mocht u Tasha bij een rustig familielid regelmatig mee willen nemen dan is dat met geduld te leren. Alleen niet bij teveel verschillende mensen en die mensen moeten dan een goede vloer hebben waar Tasha op durft te lopen. Tasha gaat plat liggen voor de deur en wil echt liever niet naar binnen in een vreemd huis. Ons vermoeden is dat zij de vloer niet vertrouwt in een vreemd huis. Het levert onnodig stress op als zij steeds mee moet naar onbekende huizen. Tasha blijft liever buiten als zij op visite gaat. Nog liever blijft zij gewoon lekker thuis. U moet daarom niet een al te sociaal leven hebben buiten de deur, anders is het voor Tasha geen leuk leven als ze vaak alleen is. U ziet, Tasha is een hond met speciale behoeften.

Speciale aandachtspunten

Behalve al het bovenstaande heeft Tasha een spieraandoening die ook wel “zeldzame herderziekte” genoemd wordt. De woonomgeving waar Tasha zich prettig voelt moet geen gladde vloeren hebben. Op alle andere vloeren en ook buiten loopt zij zelfverzekerd. Er is niets te doen aan haar aandoening, wel is er goed mee te leven. De aandoening die Tasha heeft is geen HD. Er is niet veel over te vinden op internet, we hebben alle informatie van de specialist uit de sterkliniek in Ermelo. Qua kosten zou Tasha regelmatig ontstekingsremmers nodig kunnen hebben, hoe zeker dat is weten we niet omdat fysio ook goed resultaat kan geven. Op dit moment krijgt Tasha wel Metacam van de dierenarts. De kosten van Metacam bedragen ongeveer € 15,- per drie weken.

Heeft u interesse in Tasha? Neem contact met ons op zodat wij u een intakeformulier kunnen toesturen voorafgaande aan een eventueel bezoek.

Filmpjes

Foto’s