Training en gedragstherapie voor uw hond

Uw hond valt uit, gromt naar bezoek, luistert slecht, heeft gebeten? Uw hond heeft gevochten, jaagt achter fietsers, is bang of is agressief?

U bent op zoek naar een hondengedragstherapeut. U betiteld uw hond als probleemhond. Er is geen voldoende controle (meer) over de hond en inmiddels maakt u zich grote zorgen. U wilt meer weten over hondengedrag om uw hond beter te begrijpen en ongewenst gedrag van uw hond weg te trainen.

Wij kunnen u helpen!

Annette Koome heeft jarenlange ervaring in het trainen van (probleem)honden. Annette is begonnen als opgeleid instructeur maar haar hart ligt bij de honden met probleemgedrag en de honden die al wegens een bijtincident door Justitie in beslag zijn genomen. In 2013 is zij de opleiding “trainen van moeilijke en inbeslaggenomen honden” gaan volgen bij Martin en Helly Gaus aan de Martin Gaus Academie in Lelystad. Inmiddels heeft Annette al veel honden uit de opslag van Justitie in bewaring gekregen voor een contra-expertise en training, heeft zij een betrouwbare naam opgebouwd en zijn vele honden alweer jaren terug bij hun eigenaar en leven daar gelukkig en zonder nieuwe incidenten. Annette werkt samen met Martin en Helly en een aantal betrokken advocaten om inbeslaggenomen honden met een euthanasie-advies uit de opslag te krijgen voor een contra-expertise, schrijft zij tegenrapporten om het risico-assessment van de testers van de Universiteit Utrecht te weerleggen teneinde de honden een laatste kans te kunnen bieden op training om het gedrag van de hond bij te sturen, en te trainen samen met de eigenaar.

Annette en haar team trainers van Hond in Nood zetten zich in om eigenaren van honden met probleemgedrag zelf te leren het probleemgedrag te begrijpen, te voorkomen en op te lossen. Uw hond hoeft niet persé een Stafford, Pitbull of ander sterk ras te zijn om individueel bij Hond in Nood te komen trainen, ook hoeft uw hond niet al gebeten te hebben. U bent altijd welkom met uw hond.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Het trainen van u en uw hond is altijd individueel. De gedragshal is tijdens de trainingen geheel ingesteld op uw hond. Situaties waarin uw hond het gedragsprobleem laat zien worden nagebootst. Met figuranten, andere reuen en/of teefjes. De eerste afspraak bestaat uit het gedragsspreekuur. U heeft een aantal vragen gekregen over het probleemgedrag welke worden doorgesproken, en u kunt al uw vragen stellen.

Naar aanleiding van de bevindingen tijdens uw eerste bezoek krijgt u een gedragsanalyse en de prognose voor de toekomst. Wat zijn uw wensen, wat is het doel dat u wilt bereiken.

Voor welke gedragsproblemen van mijn hond kan ik terecht?

U kunt voor alle gedragsproblemen bij ons terecht en met elk ras.

Is mijn hond na één training voorgoed van zijn probleem af?

Het zou heel mooi zijn maar nee, zelden is uw hond na één training van zijn probleemgedrag verlost. Uw hond heeft zijn probleemgedrag ook niet gekregen in twee uurtjes en komt er ook niet vanaf in twee uurtjes, hij verdient ook veel meer tijd en energie van u dan dat. Voor een “Quick Fix” kunt u niet bij ons terecht. De trainingen bij Hond in Nood gaan over “Respect, Vertrouwen, Samenwerken”.  Niet over “Heersen, Dominantie, Leiderschap”.

Wat zijn de kosten?

Een training met u en uw hond kost € 85,- per keer en duurt ongeveer anderhalf uur. Afhankelijk van de ernst van het probleem, hoelang het al bestaat, de trainbaarheid van uw hond en van uzelf heeft u gemiddeld ongeveer 4 tot 6 trainingen nodig tot u helemaal zelf in staat bent uw hond verder te begeleiden.

Locatie indoor trainingshal

Katwijkerbroek 8c
2223 XP Katwijk