Asielhond Spike in training (Spike is inmiddels geadopteerd)

Spike

Stichting Hond in nood heeft een nieuwe asielhond in training genaamd Spike. Het asiel waar Spike verblijft had twijfels over bepaald gedrag van Spike. Daarom is ons gevraagd naar Spike te kijken en eventueel te trainen. Spike is trainbaar en inmiddels begonnen aan een trainingstraject. Wij hopen dat Spike door training grotere kans heeft op herplaatsing in een warm en welkom huis. Tijdens de training delen wij de foto’s en filmpjes van Spike op de website.

Spike had teveel wisselende vrijwilligers die hem uitlieten waardoor hij zich bij sommige vrijwilligers heel anders gedroeg dan bij ons tijdens de trainingen. Men bleef hem gevoelsmatig op afstand houden en dat terwijl Spike juist zoveel behoefte heeft aan genegenheid, zoals elke hond. Nadat Spike een confrontatie kreeg met één van de vrijwilligers, zijn twee van hen mee komen trainen met Spike om te leren omgaan met zijn grillen en grollen cq. rasgebonden eigenschappen, en waarop makkelijk te reageren is zonder dat Spike zich bedreigd hoeft te voelen. Sindsdien zijn er geen confrontaties meer geweest en is Spike een heel stuk relaxter nu hij begrepen wordt.

De twee vrijwilligers van het asiel worden betrokken bij de training van Spike en krijgen een cursus theorie en praktijk die speciaal gericht is op de behoeftes van Spike. Stichting hond in nood rekent het asiel geen kosten voor de cursus van de vrijwillige brigade van Spike, omdat er geen budget is voor extra zorg. Allebei de vrijwilligers hebben nu een betere band met Spike die gebaseerd is op wederzijds vertrouwen en waar ook gekroeld en geknuffeld wordt met Spike.
Om honden als Spike te kunnen blijven helpen is uw donatie hard nodig. Helpt u mee? Kijk op de pagina “Doneren” hoe u ons kunt steunen en op de pagina  “training asielhonden”  wat stichting Hond in nood doet voor de kansarme asielhonden. Zonder uw steun kunnen wij niet structureel deze lange en intensieve extra zorg blijven geven aan zo’n kansarme asielhond.

Spike kent de basis commando’s, luistert naar een fluitje, kan ballen apporteren, kan de meeste honden negeren en kan beter omgaan met zijn drang om op objecten te duiken zoals autobanden. Daarnaast is hem geleerd bij grote opwinding of frustratie zich te ontladen door te snuffelen. Al zijn vaardigheden zijn grotendeels verbonden met de handigheid en creativiteit van zijn begeleider op dat moment. Wilt U dat zijn en Spike verder begeleiden op zijn pad der bijscholing?  Neem gerust contact met ons op.

Noot

Let op: het laatste bericht staat bovenaan!

8 oktober 2016

Open dag in het asiel. Gezellige kraampjes op het terrein en leuke demonstraties. Iedereen mag langs de kennels lopen wat de rest van het jaar niet kan. Een hele leuke ervaring om mee te maken, maar niet voor Spike. Hij vindt al die mensen voor zijn kennel niet zo geslaagd. Daarom mag Spike weer een gezellige middag naar tante Henny op visite. Dat vindt Spike niet erg hoor. De soep staat klaar.

28 september 2016

Spike is opgehaald door stichting Hond in nood met de auto. Daarna is hij bij “Tante Henny” op visite geweest waar hij graag komt, en zijn vaste verzorger Roland van asiel Stevenshage wilde ook graag op bezoek komen omdat hij Spike graag in een gewone thuissituatie wilde zien. Daarna nog een wandeling door het winkelcentrum en Spike heeft weer een hoop beleefd vandaag.

Stichting Hond in nood

Vrijwilliger Roland van asiel Stevenshage traint met asielhond Spike bij stichting Hond in nood. Klik op de foto voor zijn verhaal.

28 augustus 2016

Vanmiddag heeft Spike heerlijk gewandeld en geknuffeld met zijn trainers Annette en Clemens. Om zo ontspannen met Spike te knuffelen moet hij je vertrouwen. En je moet zelf rustig zijn. Als je Spike druk gaat maken begint hij zich op te winden en kan dan je arm vast pakken met zijn bek. Weet je hoe je met een Spike type om moet gaan dan is het wel zo’n lieve en blije hond. Kijk nou hoe relaxed en blij hij is. Spike wacht nog steeds zo ontzettend lang al op iemand die het met hem aandurft.

Stichting Hond in nood

18 augustus 2016

Na een moeilijke blessuretijd mag Spike weer wat meer bewegen en weer op het bos spelen. Pootje was geblesseerd. Een moeilijke tijd voor Spike want hij wilde zo graag naar het bos. Na 13 maanden asiel, vrijwilligers die zich inzetten en stichting Hond in nood die blijft ondersteunen is Spike meer dan klaar voor een eigen mand. Denkt u het baasje van Spike weleens te kunnen zijn? Maak een afspraak en kom hem in levende lijve bewonderen, een wandeling maken en met hem spelen.

29 juni 2016

Vandaag even een extra ritje gereden naar het asiel voor Spike, om vervolgens achter Spike en Anneke te gaan fietsen. Jawel, want Anneke wil graag starten met hardlopen met Spike. De grote jongen krijgt steeds meer aangereikt van zijn fans. En waarom ook niet? Spike is een geweldige hond! Dit is een top team, dat zie je meteen!

Stichting Hond in nood

27 juni 2016

Het vaste vrijwilligers team van Spike heeft ondertussen zo’n plezier gekregen in het trainen en omgaan met Spike dat zijn wereldje vergoot kan worden. Spike heeft leren apporteren in de gedragshal en dat is een hele vooruitgang op zijn gedrag geweest. Voor de training had Spike weinig oog meer voor je als hij ballen en takken zag. Marco en Roland zijn de gok gaan wagen om met Spike op het hondenbos te gaan apporteren. Zou hij weer alle aandacht verliezen en grommend aan de takken gaan hangen, ballen pakken en kapot bijten? Nee hoor, niets van dat alles. Spike geniet van het samenwerken met zijn vrienden. Want vrienden zijn het ook nog geworden, niet alleen uitlaters. We zijn trots op Spike en de vrijwilligers die nu ook mee trainen met Spike.

Filmpje van Roland en Spike, apporteren in het hondenbos.

17 juni 2016

Nog een vaste vrijwilligster heeft zich aangesloten bij de training van Spike. Anneke laat Spike al een hele tijd voor vast uit op de maandag. Dat gaat altijd prima en aan het eind van de wandeling krijgt Spike een banaan. Toch wilde Anneke meer weten over de training en hoe om te gaan met Spike om toch iets meer voor hem te betekenen en meer met hem te kunnen doen, dan slechts het uiteinde van de lijn vast houden. Spike mag Anneke en andersom ook. Helemaal leuk en op naar een fijne samenwerking tussen Spike en Anneke.

Er is een speciale ruimte buiten voor Spike gemaakt waar hij even kan spelen met de bal en niet weg kan lopen. Marco heeft haakjes op de deuren gemaakt zodat er niet opeens een deur open gaat en een hond de plaats op komt lopen. Zo kunnen Marco Roland en Anneke met Spike apporteren omdat Spike dat anders alleen in de gedragshal bij Hond in nood kan doen. Super leuk van de vrijwilligers! We zijn er dan ook gelijk gebruik van gaan maken. Al is het kleiner dan in de gedragshal, de pret is er voor Spike niet minder om.

Vandaag heeft Anneke geleerd hoe te apporteren met Spike. Om te voorkomen dat Spike de bal niet terugbrengt en ergens in een hoekje opeet of gaat bewaken, maken we gebruik van 2 ballen. Het werkt prima en zonder strijd en gedoe is er toch sprake van een prettige samenwerking. Met een beetje creativiteit is er van alles mogelijk om Spike tot goed gedrag aan te zetten. Nu de vrijwilligers alle drie dit foefje onder de knie hebben kunnen zij Spike meer bieden dan alleen uitlaten. Apporteren verbetert de band tussen mens en hond want daarbij kunnen zij niet zonder elkaar. De één moet gooien en de ander moet brengen. Apporteren kan ook gedragsproblemen oplossen of voorkomen doordat de hond voorzien wordt in behoeftes zoals beweging en najagen.

Stichting Hond in nood

3 juni 2016

De vrijwilligers/vaste uitlaters van Spike, Roland en Marco zijn weer van de partij bij de training van onze pupil. Het apporteren hebben zij inmiddels goed onder de knie. Spike komt de bal keurig tot aan de voet terugbrengen en laat los op commando. In het verleden bracht Spike niets terug en gaf de bal niet af. Nu is het een leuk spel tussen mens en hond. Het “sturen” van Spike zonder riem gaat de mannen ook beter af. Spike kan het al prima en leert het aan zijn vrienden. Spike wat ben je toch een lekker dier en een fijne leerling.

Stichting Hond in nood

26 mei 2016

Vrijwilliger Marco en Roland nemen deel aan de privé trainingen die stichting Hond in nood aan asielhond Spike geeft. Deze les oefent Marco “af en blijf” en hebben zij “lopen langs fietsers” getraind.

Stichting Hond in nood

13 mei 2016

Training met Spike en twee van zijn vaste begeleiders van het asiel, Roland en Marco. “Normaal langs autobanden lopen” Eén van Spike’s moeilijke puntjes. Verder is deze les “los volgen” en apporteren getraind.

Stichting Hond in nood

7 april 2016

Spike weer lekker mee op stap. Naar de winkels, op visite en lekker wandelen. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: wat is Spike toch ten goede veranderd. Hem lekker op zijn bekkie kussen kan gewoon zonder dat je een kopstoot krijgt. Hij knijpt zijn oogjes dicht en geniet met volle teugen. Spike heeft liefde en genegenheid nodig. Zijn gouden mand kan toch niet ver meer zijn. Hij is allang klaar voor een nieuwe baas maar we zullen hem blijven ophalen zo nu en dan. Om gewone dingen te doen. Spike heeft in het asiel ook een volle agenda. Vrijwilligers die speciaal komen voor hem. Bofkont! Maar het klokje tikt nergens zoals thuis. En een thuis is wat Spike zo graag wil!

Stichting Hond in nood

17 maart 2016

Spike is vandaag een middag gezellig mee geweest gewone dingen doen. Wandelen en op visite gaan. We zijn met Spike voor de 2e keer bij “tante Henny” op bezoek geweest, een fijn plekje waar geen andere honden zijn, geen katten en geen kleine kinderen. En veel lekkers! Spike gedroeg zich keurig! Femke van 15 en haar moeder Renate kwamen ook langs om te zien hoe Spike op bezoek reageert. Vandaag zijn we ook in de tuin geweest. Een tuin vol met leuke dingen, waar Spike helaas niet aan alles mocht komen. Dat is lastig voor hem, zoveel spannende dingen, er moet toch echt iets kapot gemaakt worden. Als nieuwe baas van Spike is het handig als er een hond- vriendelijke tuin aanwezig is, met leuk speelgoed wat lekker gesloopt mag worden. Want dat doet hij graag.

Stichting Hond in nood

19 februari 2016

Spike is inmiddels een aantal keer mee naar huis geweest, heeft getraind in de gedragshal en vandaag was het de beurt om hem mee te nemen op visite. Het is geweldig goed gegaan. Spike heeft al wat regels geleerd zoals netjes zitten voordat hij iets krijgt, in plaats van het gewoon zelf te pakken. Op visite gaan was gezellig met Spike en vrij relaxed. Na een half uurtje kon Spike zelf ook zijn rust vinden. Rijden in de auto gaat steeds beter. Zelfs in een gewone personenauto is hij rustig en piept geen enkele keer meer.

Stichting Hond in nood

7 januari 2016

Spike is inmiddels erg enthousiast over de dingen die hij doet in het kader van zijn training. Tijdens zijn verblijfsperiode in het asiel was er één leuk iets in zijn leventje: het bos van het asiel. Nu, als hij wordt opgehaald loopt hij het bos snel voorbij en trekt ons richting de auto. De auto in wil hij, iets anders gaan doen. Mee naar huis is favoriet, maar ook naar de gedragshal. Spike is rustig in de auto en wacht geduldig tot hij eruit mag.

Stichting Hond in nood

10 december 2015

Spike is inmiddels gevorderd in de training en geniet er zichtbaar van. Wanneer hij ons ziet verschijnen bij de kennel is hij vreselijk blij. Buiten wil hij direct de auto in, waar hij vervolgens de hele weg rustig naar buiten kijkt. De figuranten die helpen bij zijn training vindt hij allemaal lief. Spike is voor het eerst mee naar huis geweest. Ondanks dat het de eerste keer was sinds maanden?  dat Spike een huis binnen kwam deed hij het erg goed.

Stichting Hond in nood

Spike

10 november 2015

In het kader van “training Spike in real-life situaties” is Spike vandaag met de auto opgehaald en mee geweest naar de stad.

Wij hebben gekeken is hoe Spike reageert op alle bedrijvigheid in de stad. Hij deed het ontzettend goed. Het leek of hij vaker in een drukke omgeving is geweest. Bij snackbar Febo at hij met smaak zijn frikandel op. Ook het lekkers wat wij hem onderweg voerden ging allemaal met veel genot zijn bek in.

Na de intensieve middag ging Spike moe maar  voldaan terug in zijn kennel.

Stichting Hond in nood

Lees alles over “Spike zoekt baasje”

Filmpjes