Spike is geadopteerd

Spike met baasje drie weken na adoptie

Naam: Spike
In het asiel sinds: 18 juli 2015
Ras/soort: kruising Bull terriër/Cane Corso
Reu/teef: reu (gecastreerd)
Schofthoogte: 60+
Gewicht:
Geboortedatum/leeftijd: ongeveer 3 jaar
Woont nu in: Alphen aan den Rijn

Spike in het kort

Gedrag naar andere honden op straat: goed, Spike valt niet snel uit
Gedrag naar katten: kijkt er niet erg veel naar om
Kan mee in de auto: ja, heel graag zelfs
Kan alleen thuis blijven: niet uit kunnen testen, moet waarschijnlijk opgebouwd worden
Trekt aan de lijn: nee, alleen de eerste meters als hij nodig moet
Kan los lopen: nooit losgelopen bij het asiel
Kan bij kinderen: advies is bij kinderen vanaf 16 jaar, of zonder kinderen
Gedrag naar vreemde mensen: goed, Spike is sociaal naar vreemde mensen
Kan naast de fiets: ja, een vaste vrijwilliger fiets regelmatig met Spike
Waaks: de keren dat Spike mee is geweest op “visite” bij zijn socialisatie adres heeft hij nooit geblaft voor de ramen waar hij mensen voorbij kan zien lopen

Wat zoeken we voor Spike

   • Zelfverzekerde mensen
   • Niet full time werkende mensen
   • Iemand die modern opvoedt en positief traint
   • Een Spike bestendige tuin

Nieuws over Spike (klik op de link)

Voorgeschiedenis

Spike is gevonden, zo vertelde men. Spike had geen enkele opvoeding genoten.

Meer informatie over Spike

Informatie van de trainers van stichting Hond in nood over Spike:

In november, 4 maanden nadat Spike als vondeling is binnengebracht, is stichting Hond in nood gevraagd te gaan trainen met Spike. De reden dat Spike extra zorg nodig had was omdat hij met name in het aangesloten omheinde bos gedrag vertoonde waar men niet goed raad mee wist. Spike hing in de autobanden met een hoop gegrom en was daar moeilijk af te halen. Het werd van kwaad tot erger. Niet alleen autobanden moesten het ontgelden, ook takken en bomen werden belaagd en ontveld. Spike kon niet meer stoppen en verloor alle controle. Wanneer een verzorgster bukte om in het bos iets op te ruimen dook Spike direct naar hetgeen er opgeraapt werd, het maakte niet uit wat. Een hond dus die uit zijn kennel komt en als een tornado door het bos gaat. Maar niet alleen in het bos.

Ook tijdens de wandelingen gebeurde dit soort fratsen. De uitlaters kwamen met verhalen terug dat Spike een luier had gevonden en niet meer los liet, of een bureaustoel die ergens gedumpt was. Spike ging overal mee aan de haal.

Spike is in het traningstraject bij Hond in nood gekomen in november 2015. Spike heeft basis commando’s geleerd in de gedragshal en dat was een makkie voor hem. Daarnaast leerde hij los volgen en later los volgen met prikkels om zich heen. Spike leerde autobanden en andere aantrekkelijke dingen te laten liggen en werd daarvoor beloond. Spike kreeg te maken met meerdere mensen als er figuranten mee kwamen trainen. Dat is een sterk punt van Spike, dat hij met iedereen op kan schieten al ziet hij hen voor de eerste keer. Ook de oefenhonden heeft hij genegeerd. Ook een sterk punt van Spike, hij is niet agressief naar vreemde honden en valt niet snel uit aan de lijn. Spike gaat ook mee naar de stad en winkels in. In het begin wilde hij met een bloedgang trekken naar iets wat hij in de (dieren) winkel in het oog had maar inmiddels kan hij keurig in de winkel meelopen.

Een paar keer per maand gaat Spike mee naar zijn socialisatie adres voor een middag om huiselijke dingen (af) te leren. Niks van tafel pakken, niet met de poten om het aanrecht, geen planten omtrekken bijvoorbeeld. In het begin was hij wel zo onbehouwen en druk. Nu als wij met hem naar zijn socialisatie adres gaan is hij super blij om tante Henny te zien. Hij krijgt allerlei lekkere dingen en kan ook rustig zijn. Nu kunnen wij gewoon Nee zeggen als hij iets niet mag en dan laat hij het voor wat het is.

Spike gaf geen spullen terug  die hij eenmaal in zijn bek had. Een bal of een stok werden helemaal uit elkaar getrokken. Zijn kluiven bewaakt hij niet, die kunnen gewoon om hem heen liggen en daar kun je als mens gewoon aan komen.

De tennisbal wilden de trainers graag gaan gebruiken om samen te werken met Spike. Hij is dol op tennisballen, nu nog zorgen dat hij wilde apporteren. Een hond als Spike die met zijn overtollige energie en opgekropte frustratie zich nergens in kan uiten zou geweldig geholpen zijn met apporteren zolang als hij in het asiel zit. Je hebt elkaar nodig. De één moet gooien, de ander moet halen en brengen. Ook worden andere dingen minder interessant om op te duiken als hij een tennisbal kan najagen.  Dus heeft Spike leren apporteren in de gedragshal en wat een lol heeft hij daarmee.

Omdat het bos vol lag met autobanden was het geen goede plek meer om hem op los te laten. Als hij elke keer terug blijft vallen in het los gaan op die banden kan het gedrag ook niet uitdoven. Spike ging langere wandelingen maken met zijn vaste uitlaters.

In mei 2016 zijn twee vaste uitlaters nieuwsgierig geworden naar de trainingen van Spike en zijn zij mee komen trainen. Eén van hen had een conflictje gehad met Spike en wilde meer leren om dat te voorkomen in de toekomst. Een maand later kwam een derde vaste uitlater ook deelnemen aan de trainingen van Spike. Deze uitlaters hebben in een paar weken daarna een hele andere en een hele hechte band met Spike gekregen. Spike is daar heel blij mee en stichting Hond in nood ook.  Zij grijpen nu veel meer gelegenheden aan om te trainen met Spike als zij met hem lopen.

Inmiddels is Spike zo goed gewend aan het apporteren dat de autobanden speciaal voor hem uit het bos zijn gehaald. De takken en grote ballen laat hij met rust of laat het los op commando. Voor Spike een hele grote vooruitgang in de zin van kwaliteit van leven in het asiel. Het bos is gewoon reuze leuk. De vaste uitlaters zitten nu op hun gemak bij Spike in de kennel fijn te knuffelen.

Ook de trainers ervaren Spike als een ontzettende lieve enthousiaste hond, een grote knuffel en hunkerend naar aandacht. Naar hen toe is Spike volkomen betrouwbaar , ook als hij een keer iets niet mag en even terug op de plaats gezet wordt. Als de band eenmaal goed is, het vertrouwen in de basis sterk is, dan kun je alle kanten met hem op. Maar vooral: Spike is een knuffelkont en daar heeft hij grote behoefte aan, naast duidelijke leiding.

Spike is écht klaar voor een eigen baas. Tot die tijd blijven we hem af en toe ophalen om van het asiel terrein af te zijn en mee te gaan naar zijn socialisatie adres.

18-08-2016

Spike doet het al een jaar zo goed als kennelhond, maar begint het de laatste tijd steeds moeilijker te krijgen. Door een blessure aan zijn poot moest hij helaas een aantal weken rust houden wat te merken is aan zijn gedrag. Spike is het beu.

Filmpjes

Foto’s

Slideshow

Asielhond Spike ter adoptie

Verantwoording

Voor honden die ter bemiddeling op onze website worden getoond ligt de verantwoording volledig bij de partij die de hond ter herplaatsing aanbiedt!
Deze partij kan een particulier, asiel of een stichting zijn.